Maradj itthon - ezért kockázatos most a külföldi utazás

maraditthon.jpg

A magyar nem bír otthon maradni. Jön-megy amint az mondták, hogy szabad menni. Vagy inkább lehet. Ameddig Horvátországból csak karantén kötelezettséggel lehetett hazajönni, addig kicselezve a rendszert – mert a magyar az leleményes nép – Szlovénián keresztül jöttek a tengerhez vágyók hazafelé.

Én is szeretek utazni, a csodás erdélyi Gyimesek hiányától már nagyon szenvedek. Amikor jött a hír, hogy már Romániából is karantén nélkül lehet hazajönni, az első gondolatom az volt, hogy holnap indulunk. Utána megnéztem a megbetegedési adatokat…

Sajnos ezt azonban kevesen teszik. Úgy mennek nyaralni Horvátországba, Erdélybe honfitársaink, mintha attól félnének, hogy soha többé nem tehetik meg. Teszik ezt annak ellenére, hogy ezekben az országokban a mai napon is a megbetegedések száma a lakosság számát figyelembe véve jóval magasabb, mint Magyarországon bármikor is volt.

Azok az emberek, akik lelkesen elfogadták Müller Cecília és az operatív törzs utasításait, akik kötelező kényszerszabadságra küldték a munkatársaikat, most elmennek nyaralni egy olyan országba, mely jelenleg a fertőzöttség szempontjából sokkal rosszabb helyzetben van, mint Hazánk valaha is volt. Majd az utazás végeztével hazajönnek és másnap mennek dolgozni. Ha esetleg sikerül a nyaralás során gazdagabbá válni egy koronavírus fertőzéssel, akkor az történik, mint a mezőkövesdi iskolában, ahol egyetlenbeteg tanár 21 másik embert fertőzött meg.

Lássuk a friss adatokat:

Magyarországon április 23-án, egy nap alatt 116 új fertőzöttet regisztráltak. Romániában ma 397 főt, (Románia lakossága duplája Magyarországénak)

Horvátországban ma 52 új fertőzöttet regisztráltak, miközben kevesebb, mint fele létszámú országról beszélünk, mint Hazánk.

Aki pedig elugrik sörözni a csehekhez, azoknak infoként: Csehországban ma 73 új fertőzöttet regisztráltak, miközben alig lakják többen, mint Magyarországot.

Lehet gondolkodni, hogy megéri –e. Ha újra kitör itthon a járvány, újra jönnek a szigorú intézkedések, újabb munkahelyek mennek csődbe, szűnnek meg és újra elveszíthetjük azt a szabadságot, amit annyira hiányoltunk a karantén intézkedések hetei alatt. Biztos, hogy nem lehet kibírni? Biztos, hogy nem várhat most a külföldi utazás?

Kérek mindenkit, mielőtt útra kél, gondolja végig, hogy mit kockáztat, nem csak önmaga, az egész ország szempontjából!