Mert ezt is megengedhetjük magunknak...

...avagy bizonyíték arra, hogy Magyarország erősödik

penzzz.jpgKi mit csinált karácsony és újév között? Telelt, síelt, bejglit evett töltött káposztával, stb. Nem úgy országunk miniszterelnöke. December 27-én született egy csomó kormányrendelet. Karácsony lévén osztogatott némi ajándékot királyunk.

Nincs is ezzel semmi baj, hiszen ha megmaradt pénz, akkor azt ugyebár ki kell osztani. Kiosztani azokra a helyekre ahol hiány van.

Abban is egyetérthetünk, hogy ezek a helyek – ahol kevés a forrás – az oktatás, az egészségügy. A sok pénz a fociban van és az egyházak sem szűkölködnek.

No, hát akkor nézzük, hogy mire mennyi pénz jutott a kormány pénztárcájából – azaz a mi adónkból:

Az Erdélyi Református Egyházkerület kapott közel 27milliárd – igen jól teccik olvasni MILLIÁRD – forintot.

A Dunamelléki Református Egyházkerület 16milliárdot, A Tiszántúli- és a Tiszáninneni Református Egyházkerület együttesen 11milliárdot, a Magyarországi Református Egyház ezen felül további 30milliárdot. Itt gondoltam, nincs baj, van itt pénz, helyrekapjuk az egészségügyet és az oktatást simán. A Jézus Társasága Magyarországi Rendtartománya 5,7milliárdot.

A termálvizes lórehabilitációs központ 2milliárdot – az ember rehabilitációs központ …ja az minek, emberekkel most nem foglalkozunk. Csak ha fociznak. Azzal kiemelten: a nyíregyházi, új, 8000 fős stadionra adtak 10milliárdot, a Fradinak 15milliárdot.

Ugye még mindig azt gondolja a kedves olvasó, hogy ha ennyi pénz van focira, lovakra és az amúgy sem szegény egyházakra, akkor van itt pénz a totálisan lepusztult egészségügyre is.

Lássuk hát az egészségügyi célra kiosztott pénzeket:

A Szent János Kórház kapott 450milliót, a Heim Pál Gyermekkórház 500milliót. Összesen nem kapott a magyar egészségügy 1milliárd forintot.

Ezeket a pénzeket most bármilyen célra átcsoportosíthatták volna. Akár az egészségügyre is. De persze minek az egészségügyre…

hiszen Magyarország erősödik és egyre jobban teljesít.