Sebes Gábor levelét megírta

Bevallotta a helyi képviselő: tudta, hogy a hazugság és a korrupció mellett kampányolt

sebsgabor.jpg

Fotó: budafokteteny.hu

 

Szerző: Lukácsi Kriszti

Sebes Gábor a budafoki bukta és az országos nagyarányú Fidesz győzelem után tollat ragadott és megírta, hogy mennyire örül annak, hogy győzött a Fidesz, de jajaj, szörnyű, hogy mennyire korrupt a rendszer és bizony ezáltal a nagyfokú korrupció által ők – a patyolattiszta politikusok – is bűnrészessé válnak. Neveket is említ: Rogán, Semjén, Kósa, de kiemeli Orbánt és vejét is.

Biztos, hogy a miniszterelnök vején és gyerekkori barátján kell kezdeni a nemzeti burzsoázia létrehozását?

Saját maga is belátja, hogy a választásokat az egyetlen kampánytémával – a migrációval – nyerték meg - és  mivel ez a bravúros győzelem Budafokon nem sikerült – joggal fél, hogy ez az önkormányzati választásokon kevés lesz.

2019-ben önkormányzati választások lesznek. Az önkormányzati választáson a migráció már nem lesz téma. Miért kockáztatja a Fidesz, hogy elveszíti a települések vezetését a sorozatos leleplezések miatt?

Érdekes megközelítéssel kezeli a Simicskához jutott pénzeket is. Úgy tűnik ezzel a legnagyobb problémája csak annyi, hogy a Fidesz kormány ellen lett felhasználva. Az nem számít, hogy ezek a pénzek nem juthattak volna egyáltalán Simicskához?

Ki számol el azzal a pénzzel, amit Simicskának juttattak, de az Orbán-kormány megdöntése érdekében használta fel?

A képviselő bevallja azt is, hogy hazánkban a kormányközeli vállalkozásokat segíti a kormány és bizony nem könnyű kapcsolatok nélkül boldogulni és ez így nem jó:

Annyi találékonysággal és pénzzel, amivel a „nemzeti burzsoáziát” igyekeztek kialakítani, a magyar kis- és középvállalkozásokat kellene támogatni. Ők valóban nemzetiek. Ha Magyarországon nem fideszes kapcsolatokkal, hanem teljesítménnyel, innovációval lehet majd boldogulni, ők lesznek a kormány legerősebb támasza.

Sebes Gábor végigcsinált egy kampányt, arra buzdított mindenkit, hogy szavazzon rájuk, hogy így jó lesz, hiszen ők a jók, a legjobbak. Miközben tisztában volt azzal, hogy mi folyik országosan – és ne legyenek kétségeink – helyi szinten is.

A jobboldali, konzervatív közönségre is elviselhetetlen lelkiismereti terhet rakna, ha tovább folytatódna, ami eddig volt

Ameddig kampány volt, addig elfogadta az intézményesített lopást, most,  hogy helyi szinten kiderült, nem elég nagy a támogatottságuk, bevallja a kincstár és az uniós pénzek fosztogatását:

De miért kell elfogadnom, hogy közben fosztogatják az államkincstárt és az Uniótól a felzárkózás elősegítésére adott pénzt?!

Ezek csodálatos szavak…lehetnének. Ugyanis nincs semmi, de semmi tett mögötte.

Egy választás után előállni ezzel, egyenlő egy öszödi beszéddel. És ezen cseppet sem változtat az, hogy ha a hozzászólásokban azt írja a képviselő, hogy nem tiszta a lelkiismerete, mert nem szólt előbb.

Ezzel az írásával Sebes Gábor elismerte, hogy egy olyan kormányt támogatott, egy olyan kormány mellett kampányolt, amelyről tudta, hogy korrupt, lop, csal, stb.

Közvetve Sebes Gábornak is köszönhető, hogy ez a kormány – melynek

sajnos sok olyan, közbeszerzésekhez köthető ügye van, amelyek bírósági ítélet nélkül is bűzlenek a korrupciótól 

- 2/3-os győzelemhez jutott.

Sebes Gábor személye ezek után hiteles –e bárkinek? Sebes Gábor a helyi Fidesz képviselőcsoport frakciójának vezetője, az oktatási bizottság elnöke. Nem kevés pénzt vesz fel havonta, mint képviselő és mint tanácsadó.

A hozzászólók között található más helyi, fideszes képviselő is, aki azt írja, egyetért az írással, de vajon ha megosztja azzal árt –e önmagának. Önmagának. Milyen emberek képviselnek minket választókat? Olyanok akik tudják, hogy vezetőik szétlopják az országot, de annyira féltik a kis helyi hatalmukat,  hogy ezt nem merik elmondani?

Ha Sebes Gábor ezt komolyan gondolja, akkor mondjon le azonnal és fedje fel azokat a helyi ügyeket amelyekről tud! Mert van ilyen, ebben egészen biztos vagyok. Gyanúsnak tűnő közbeszerzések egészen biztosan vannak Budafokon is.

Sebes Gábor ezáltal az írás által – bármennyire is próbálja így beállítani – nem hős lett, csak egy ember, aki most fél és próbálja védeni magát egy olyan ügyben, melynek vastagon részese.

Jól látja a frakcióvezető: bűnrészes lett, ráadásul ezt most be is vallotta. A bűnrészesség pedig Magyarországon egyenlőre büntetendő.