Bandibá, a munkamániás expolgármester

tma_bal.jpg

T. Mészáros András, Érd leváltott fideszes polgármestere azt állítja, hogy szinte semmit nem volt szabadságon az elmúlt 5 évben.

Bandibá - a szabadság nyilvántartás szerint

  • 2015-ben 2 napot
  • 2016-ban hét napot
  • 2017-ben 12 napot
  • 2018-ban 7 napot
  • 2019-ben pedig egyetlen napot volt mindössze szabadságon.

A számok alapján 160 nap szabadsága maradt, amit ki kell a részére fizetni.

Ez összesen 7,3 millió forintot jelent, ami napi 45625 forint.

Ez nehezen volt hihető számomra, ezért körülnéztem kicsit a Facebook oldalán.

Az expolgármester a magánéletéről igen keveset posztol nyilvánosan, de már ebből a kevésből is hamar kiderült, hogy bizony-bizony duplán lesznek számára kifizetve a szabadsággal töltött napjai.

T. Mészáros András, mint hű pártkatona részt vett a Bálványoson megrendezett szabadegyetem névre keresztelt fideszes fesztiválon, ami évente minimum 4 munkanapot jelentett . Mivel 2019-re egyetlen szabadságos napot vallott csak be, feltételezem, hogy úgy gondolta, ezt bizony ő munkaidőben teszi. Nyilván így történt ez az elmúlt öt év mindegyikén. Ez eddig 20 nap, ami már közel egymillió forint, hiszen még ő sem gondolhatja komolyan, hogy a fideszes rendezvényen történő részvétel a polgármesteri munka része.

tma1.pngEzen kívül az idei évben rengeteg kampányfotó készült hétköznapokon, déli napsütésben, mely napokon szintén nem tudott dolgozni a városvezető – márpedig a fizetését nem fideszes kampányáért kapta.

 

 

tma3.pngMivel kutyát posztolni cuki és trendi dolog, nem maradhatott ki belőle Bandibá sem, így óvatlanul kiposztolta a családi kedvenc kiválasztásának napját, mely szintén munkanapra esett, ráadásul  - pechjére a Facebook kiírja a pontos időpontot, ha a dátum fölé húzzuk az egeret – a nap kellős közepére. Szerintem sokan vannak akik úgy gondolják, hogy ez sem szerves része a polgármesteri munkának.

Mielőtt pedig a hű alattvalók Bandibá védelmére kelnének, hogy hányszor dolgozott több, mint 8 órát egy nap, szeretném jelezni, hogy ezért kapott kimagasló fizetést mindenféle pótlékkal.

Ha egy rövid időszakot átnézve ennyi szabadság gyanús bejegyzést találtam, mennyit lehetetett ténylegesen szabadságon?

Félek tőle, hogy ez a nem járó szabadságmegváltás csak aprópénz ahhoz képest, amit lenyúlhattak a 13 év alatt társaival Érd költségvetéséből.

Hogy mondta 2010-ben Pokorni? „aki belenyúl a pénztárba annak le fogjuk vágni a kezét” – ez alapján Bandibá már nyilván robotkarokat használ.