36. alkalommal érték körbe Érdet

Amíg a fővárosban futottak, Érden tekertek - ilyen volt a 36. Érd Körbe

dsc00894.JPG

Szerző: Lukácsi Krisztina

Idén, immár 36. alkalommal pattant két kerékre Érd apraja-nagyja, kortól, nemtől függetlenül, a 36. Érd Körbe alkalmából. Az időjárás nem volt éppen kegyes a tekerőkkel, bár legalább az eső nem esett.

dsc00899_2.jpgReggel ½ 10-kor már gyülekeztek a biciklizés szerelmesei a Fő téren, ahol ekkor már szólt a zene, próbáltak a táncosok és megjelentek az első bicikli különlegességek.

Nem sokkal 10 óra előtt megérkezett T. Mészáros András, Érd polgármestere is. Idén ugyanis ismét a város támogatását élvezte a rendezvény, melyet tavaly - miután a Polgármester levélben tájékoztatta a szervezőket, hogy az addig megszokott gyakorlattól eltérően több, mint 1 millió forintért használhatják a rendezvény céljára a közterületeket – kerékpáros demonstrációként kellett megrendezni.

Az indulás előtt – a támogatóknak szóló köszöntések után – ifjú táncosok szórakoztatták a megjelenteket, majd nem sokkal 10 óra után elindult a menet.

dsc00905_2.jpgA résztvevők biztonságához elengedhetetlen lezárásokat, tereléseket a Polgárőrség és a Rendőrség szakemberei közösen végezték, a menet végén pedig ott volt a BikePatika mobil bicikli szervizes autója és egy mentőautó is. Utóbbira szerencsére egyetlen alkalommal volt csak szükség, akkor is csak némi ragtapasz erejéig.

Az össznépi tekerésen épp úgy megtalálható volt a fiatal, kisgyermekes korosztály – természetesen a gyermekekkel együtt -, mint a nagyszülő korú idősebbek.

dsc00956.JPGSzemélyes kedvencem volt egy aprócska – 4 évesnél biztosan nem nagyobb – kisfiú, aki saját kétkerekű biciklivel végigtekerte a 30 km-es távot. Ahol nagyobb emelkedő volt, ott az apuka kicsit besegített.

Volt olyan apuka, aki a biciklijén gyerekülésben vitte az egyik gyermeket, utánfutón a másikat és még egy apróság is tekert mellette.

Elmondhatjuk, hogy igazi családi program volt a mai, amin minden résztvevő jól érezte magát, a lakosság pedig reméljük, hogy megbocsát a vasárnapi kisebb lezárásokért.