Mire elég ötmilliárd forint?

nemeth_szilard.PNGCsepel kapott ötmilliárd forintot a kormánytól a Jedlik Ányos Gimnázium felújítására. Ez szép és jó dolog, bár többen kicsit túlzónak tartanak ekkora összeget egy iskolára költeni. Összehasonlításként: a tervezett budafoki református általános iskola igen jelentős bővítése és korszerűsítése nem fog ennyibe kerülni, valamint a teljes Dél-Pesti Tankerület - mely 23 intézményt lát el – éves költségvetése is csak 5,5 milliárd forint. Nem baj, lehet örülni.

Ezt a pénzt állítólag – legalábbis a csepeli sajtó mindenhol ezt írja, lehetőleg naponta többször is –, kifejezetten Németh „Rezsicsökkentő” Szilárd közbenjárásának köszönhetően kapta a kerület.

Érdekesen működik a kormány ha pénzek elosztásáról kell dönteni. Nem a Tankerületi vezető javaslata számít, nem számít a csepeli parlamenti képviselő sem és az sem, hogy komoly baleset történt az érintett iskolában nem rég, amikor két gyermekre esett egy ablaktábla. Csak egy dolog számít: Németh Szilárd. A csepeli sajtó semmit nem ír arról, hogy ki is a kerület parlamenti képviselője, bármi pozitív dolog történik, azonnal megjelenik a "rezsibiztos úr", nehogy elfelejtsék őt. Akkor is, ha ez önkormányzati döntésen alapuló dolog esetleg.

Németh Szilárd semmilyen módon nem köthető Csepelhez jelenleg a Parlamentben, de ez láthatóan senkit nem érdekel. Nem az számít, hogy mi kell egy kerületnek, hanem az, hogy éppen ki a fideszes képviselő jelölt. 

A sajtó azóta emlegeti Németh Szilárd közbenjárását, hogy kiderült, az egyik fő céltáblája, Bangóné Borbély Ildikó indul Csepelen a parlamenti képviselői székért.

Csepelnek jelenleg is ellenzéki képviselője ül a Parlamentben, Németh Szilárdnak ugyanis 4 éve nem sikerült Csepelen győznie, így ő csak listáról jutott be a „Ház”-ba.

Ha ez idén sem sikerül, az hatalmas pofon lenne a Fidesz alelnökének, akinek volt néhány „érdekes” ügye is az elmúlt időkben.

A kérdés most az, hogy vajon elég -e ötmilliárd forint a csepeli szavazók megvásárlásához?