A jelszó: NEMFIDESZ

csr_osszefogas.jpgÖsszefogás. Kell, ez nem kérdés. Kivel? Miért? Tényleg ez a megoldás?

Áprilisban választunk. Parlamenti képviselőket, majd egy év múlva önkormányzatit is.

Sok-sok vita van az ellenzéki oldalon – jobb- és baloldalon egyaránt –, hogy kell –e, jó-e, stb.

Nyilván van egyrészt a bizalom hiánya. Ez tökéletesen érthető. No meg kérdés, hogy egy jobboldali –, de nem fideszes – szavazó hajlandó -e a kormány megbuktatása érdekében egy baloldali jelöltre szavazni. És fordítva.

Ha… összejönne egy tényleg teljes összefogás akkor igen. De ez nem tűnik reálisnak. Pedig ez az egyetlen megoldás.

Jelenleg az Orbán kormány bármit megtehet és bizony meg is tesz. Ha még egy 2/3-ot összehoz, akkor végleg bebetonozta magát.

Mi akkor a megoldás? Először is a jelenlegi politikusoknak végre egyszer tényleg az ország érdekeit kellene nézni a saját, egyéni érdekek helyett. Amit a Momentum kitalált az nem rossz, szakítani az eddigi politikusokkal. De ezt csak ők, egyedül mondják, így most ez még kevés lesz.

Már csak 3 hónap és újra ikszelünk. Előjöttek a régi politikusok, akik szeretnének ismét a Parlamentbe kerülve, négy évre biztos, jól fizető állást. És valóban, egyenként lehet, hogy sikerülni fog. Egy-egy Gyurcsány, Botka és társaik bekerül majd. De nem lehetne kivételesen azt nézni, hogy hosszútávon mi a jó? Hiszen hosszútávon ők is jobban járhatnak és az ország szintén.

Mi kell ehhez? Elfogadni, hogy igazságosan elosztva a helyeket – nem, nem azon vitázni, hogy ki az erősebb, hanem elfogadni a közvélemény-kutatási adatokat és nem szőrszálhasogatni –, létrehozni egy valódi összefogást, mely sem nem bal és sem nem jobb oldali. Egy célja van: megdönteni Orbán uralmát, helyreállítani a demokratikus működés feltételeit, az igazságos választási rendszert, majd önmagukat feloszlatva kiírni új választásokat. Mert senki nem azt várja, hogy mindenben ugyanazt akarja bal és jobb. Itt most egyetlen cél van: megmenteni az országot az autokrácia teljes elhatalmasodásától.

Ehhez pedig kell egy szövetség melynek neve: NEMFIDESZ.