Nemzetileg konzultáljunk

csak ülök a padon és gondolkodom...

Annyiszor hallottam a reklámját a Nemzeti Konzultációra keresztelt Viktorista uszítókampánynak, hogy saját magam is elkezdtem gyártani a kis elméleteimet. És rájöttem, hogy bizony-bizony van helye egy Nemzeti Konzultációnak.

Íme a kérdések. A kormány ezt nyilván nem fogja az adófizetők pénzén kiküldeni, de hozzászólásban lehet válaszolni rájuk.

 

  1. Orbán Viktor több alkalommal kijelentette, hogy a nyugati világ romlott. A miniszterelnök egyre szorosabb kapcsolatot ápol Putyinnal és Oroszországgal. Külön központot nyitnak a Pakson dolgozó orosz szakembereknek, ennek érdekében Putyin a Debreceni Egyetem díszpolgára lett. Orbán Viktor annyi oroszt kíván hazánkba telepíteni, hogy ahhoz már külön egyetemi központ kell.

Egyetért Ön azzal, hogy a Paksi bővítésre való hivatkozással nagy tömegben oroszokat telepítsenek Magyarország területére?

 

  1. Egyre több iskolában elérhető az orosz nyelv tanulása, egyre több orosz nyelvtanárt képeznek. A paksi bővítés miatt betelepítendő oroszokra tekintettel, fennáll a veszélye, hogy Orbán Viktor újra bevezeti a kötelező orosz nyelvoktatást.

Egyetért Ön azzal, hogy bevezessék újra a kötelező orosz nyelvoktatást az iskolákban?

 

  1. Orbán kerítések építésébe kezdett a határokon. Ha úgy dönt a kormány, hogy terrorveszély, rendkívüli helyzet van, akkor jelenlegi törvények értelmében a Parlament felhatalmazása nélkül Orbán lezárhatja a határokat, módosíthatja a költségvetést, korlátozhatja a média működését. Mindezt egy kerítésekkel körbezárt országban.

Egyetért Ön azzal, hogy Orbán Viktor bármikor megtilthassa – és fizikai módon meg is akadályozhassa – az ország elhagyását, miközben a médiát és a költségvetést is egyedül irányíthatja?