Dobrev kampány kormány támogatással?

1013_fokep.png

Ma Márki-Zay Péter a miniszterelnök jelöltek vitáján az RTL Klubban kimondta azt, ami eddig is látható volt, hogy

a kampányba a Fidesz is bekapcsolódott, ráadásul Dobrev Klára oldalán

Nem kérdés, hogy a Fidesz egész biztosan nem kedveli sem Dobrev Klárát, sem a DK-t. Eddig a fideszes médiumok – 888.hu, origo, Pestisrácok, Magyar Nemzet – még csak a nevét sem voltak hajlandóak leírni a DK miniszterelnök jelöltjének, következetesen „Gyurcsányné”-nak hívták, a támogatóit pedig szintén csupa negatív jelzővel említették. Ez tartott egészen addig, ameddig ki nem derült, hogy Karácsony Gergely visszalép Márki-Zay Péter javára. Ez a fordulat teljes meglepetésként érte a Fidesz vezetőit, akik egy komplett kampányt építettek fel Karácsony Gergely és a DK ellen.

A Megafon finanszírozásával közel százmillió forintot költöttek Facebook hirdetésekre, melyek az összefogást és Karácsony Gergely személyét voltak hivatottak lejáratni. Hétfőn azonban megváltozott a Mediaworks csoport kommunikációja és hirtelen elkezdték dicsérni Dobrev Klárát, meg sem említik már, hogy ő mellesleg Gyurcsány Ferenc felesége. Kiemelik, hogy ki mindenki támogatja, már nem Gyurcsány bábjaiként jellemezve őket. Gyurcsányról, az öszödi beszédről szintén nem ejtenek egy szót sem.

Ezt a DK-t támogatók maximálisan ki is használják. Ellenzéki Facebook oldalak például Pestisrácok cikket osztanak meg, nem törődve annak valóságtartalmával, nem törődve azzal, hogy egy héttel ezelőtt még a Fidesz hazug szócsövének tartották.

Dobrev Klára boldogan kihasználja a hirtelen jött kormányoldali népszerűségét, nem érdekli egyáltalán, hogy ez egy trójai faló, ezt csak azért teszik, hogy egy könnyebben legyőzhető jelölt induljon tavasszal Orbán Viktor ellen.

Ha valaki nem hisz a közvélemény kutatásoknak, melynek jelentős része Márki-Zay Pétert hozza ki esélyesebb jelöltnek, akkor gondolja végig azt, hogy mi lehet az oka annak, hogy azok az újságok, amik eddig egy jó szót nem írtak le Dobrevről, akik a nevét sem ejtették ki, csak Gyurcsány feleségeként voltak hajlandóak említeni, most csupa dicsérőt írnak, mindenféle negatív jelző nélkül.

Most a legfontosabb, hogy semmiképp se hagyjuk magunkat befolyásolni a Fidesz, a fideszes médiumok által, ne felejtsük el, hogy pont ők azok, akiket le szeretnénk győzni az összefogással. Ne felejtsük el, hogy pár napja ezek a lapok, bohóckodásnak nevezték az előválasztást és porig alázva szidtak mindent, ami ellenzéki.

Mennyire hiteles az az oldal, ami most hirtelen kedvelni kezdi ezeket a lapokat? Ki fog hinni nekik, ha most - annak érdekében, hogy Dobrev Klára legyőzze Márki-Zay Pétert- ezeket idézik hiteles forrásként?

Lehet vitázni, akár keményen is, de maradjunk meg annak, amik vagyunk, egy ellenzéki tömörülés, elhatárolódva a kormánytól, a kormány közpénzen fenntartott szócsöveitől, melyek most ugyanúgy hazugságokat terjesztenek, mint egy héttel ezelőtt is tették.

Ha felülünk a Fidesz ezen trükkjének, akkor azzal csak azt fogjuk elérni, hogy a következő négy évben Orbán a markába röhögve továbbra is az ország kifosztását