Ismét hamisítás gyanú a budafoki családsegítő körül

Úgy tűnik a hamisítás gyanús ügyek és a Budafok-Tétényi Család- és Gyermekjóléti központ kéz a kézben járnak.

Alig több, mint 3 hónapja, február 14-én derült ki az intézmény vezetőjéről – aki azóta már lemondott tisztségéről – Daróczi Csilláról, hogy bár előszeretettel használta a neve előtt a „Dr” jelzőt, valamint ennek segítségével jutott egyetemi oktatói munkához, valójában soha nem szerzett ilyen minősítést, sőt még csak nem is járt doktori képzésre.(erről korábban részletesen beszámoltunk)

Azóta a koronavírusnak köszönhetően elült a botrány, sokan már nem is emlékeznek rá mi történt februárban. Nyilván a kerület polgármestere (Karsay Ferenc) és a szociális ügyekért felelős alpolgármestere (Szepesfalvy Anna) is szerette volna elfelejteni a történteket, bár ez nem könnyű úgy, hogy vizsgálócsoport alakult az ügy kivizsgálására.

Karsay Ferenc a Covid-19 járványnak köszönhetően még egy utolsó one man show jellegű „testületi ülést” tarthatott, melynek lényege, hogy egy személyben hoz döntéseket a testület helyett. Nyilván roppant sürgős volt elfogadni a gyermekjóléti központ éves beszámolóját a 2019-es évről, melyben egy árva szó nem esik arról, hogy miért is lett új, megbízott vezetője az intézménynek.

Nem szeretném alaptalanul bántani Karsay Ferencet, végül is a 2019-es évet nem feltétlenül érinti a Daróczi Csilla körüli botrány. Mivel azonban Kóber György önkormányzati képviselőnek csak gyanús lett ez a sürgős elfogadás, valamint az, hogy miért nem támogatta senki az illetékes bizottságban, hogy inkább tartózkodjanak a témában, megkérte a polgármestert, hogy amennyiben volt Kormányhivatali ellenőrzése az intézménynek, annak eredményét juttassa el a képviselőkhöz.

Karsay ezt meg is tette, már másnap feltöltette a 2017-ben történt ellenőrzés anyagát a képviselői rendszerbe.

Egy ilyen ellenőrzés általában komoly dokumentummal zárul, aláírásokkal, pecsétekkel, stb.

Ezt várta Kóber György is, ehelyett azonban valami egészen szürreális dokumentumot talált, melyről blogbejegyzésében részletesen be is számolt.

Az ellenőrzés jegyzőkönyvéről hiányzik az ellenőrzött időszak, az ellenőrzés időpontja, nincs összegzés és ami külön érdekes, hogy nincs egyetlen aláírás és pecsét sem. Amikor azt gondolnánk, hogy ez mennyire gáz, jön az igazi meglepetés:

a jegyzőkönvv végén már nem a Budafok-Tétényi Család- és Gyermekjóléti Központról van szó, hanem a Pesterzsébetiről.

pesterzsebet.png

A dokumentum hemzseg az érdekes tördelésektől, az olyan jellegű szóismétlésektől amik általában akkor keletkeznek ha egy meglévő anyagban cserélnek ki mondatrészeket.

gyejopdf_hibak.png

További érdekesség, hogy a képviselői rendszerbe feltöltött pdf dokumetum azonosító adataiból kiderül, hogy a dokumentumot nem scannelték, hanem egy word dokumentumból hozták létre a Word 2016 program segítségével, sőt a létrehozó keresztnevét is megtudtuk, valamint azt, hogy a dokumetumot május 20-án, szerdán délután hozták létre.

gyejopdf2.png

Azt nyilván szintén senkinek nem kell magyarázni, hogy egy hivatalos jegyzőkönyvet általában nem word formátumban küldenek meg sem az intézménynek, sem pedig a fenntartónak.

Felvetődhet a kérdés, hogy miért oly fontos bebizonyítani, hogy minden tökéletesen működött a budafoki családsegítőben, hogy egy ilyen dokumentummal próbálják ezt megtenni? Miután a Partizán nyilvánosságra hozta a családsegítő körüli visszásságokat, Karsay Ferenc polgármester először kiállt kollégája mellett, majd miután kiderült, hogy valóban hamis Daróczi Csilla doktori oklevele belső vizsgálatot rendlet el, melynek eredménye szerint az intézményben minden rendben működik (cáfolva ezzel a Partizán vádjait)

Sokan várják Karsay Ferenc polgármester valamint Szepesfalvy Anna szociális ügyekért felelős alpolgármester magyarázatát a kérdésre, hogy vajon mi volt az oka annak, hogy egy ilyen dokumentum került feltöltésre a képviselői rendszerre, ki töltötte fel, kinek az utasítására és hogyan és miért került Budafokon bárkihez a pesterzsébeti intézmény jegyzőkönyve?