Abszurdisztán - wikipédia szócikk

abszurdisztan.jpg

Egy apró ország Európa közepén, kevesebb, mint 10 millió lakossal. Fővárosa Budapest, bár hamarosan lehet, hogy már Debrecen lesz.

Elméletileg képviseleti demokrácia alapján működik, gyakorlatilag egy önimádó törpe uralkodik mindenki felett. A soha meg nem koronázott királyukat maga a nép választja meg újra és újra, szabad választások keretében. (a helyi választási rendszerről követező cikkünkben olvashat)

Abszurdisztán a csodák országa, ahol egy egyszerű gázszerelőből is bármikor lehet a leggazdagabb magyar, miközben a miniszterelnöknek 56 évesen semmi megtakarítása nincs.

Elnyerte a következmények nélküli ország címet is, hiszen itt bármit szabad – igaz nem mindenkinek. Jó példa erre, hogy a plagizálás miatt lemondott egykori köztársasági elnök továbbra is részesül minden juttatásban, ami egy volt köztársasági elnöknek jár.

Abszurdisztán továbbá a rettegők országa is. Olyan emberektől, olyan tervektől rettegnek és akarják megszabadítani országukat, amit nem is láttak soha. Meg akarják állítani Brüsszelt, miközben az nem mozdult sehova.

Törpe királyuk gyerekkorában nagyon sanyarú sorsban élt, hiába szeretett volna villanyvasutat, nem kapott, ezért aztán királyként épített magának egyet. Van saját focistadionja is, közvetlenül a telke mellett, a kisvasút megállójánál.

Abszurdisztánban nagyon kell vigyázni a viccekkel, mert bizony sokszor valóra válnak. Egy mém korábban arról szólt, hogy űrhajó kilövő állomást építenek Felcsúton – a törpe király városában -, azóta pedig már kormánybiztosa is van az űrhajózásnak.

Abszurdisztán kormánya is érdekes: nem jutott külön minisztérium, - csak egy államtitkárság - az oktatásnak, van azonban külön államtitkára az üldözött keresztények megsegítésének.

A kicsiny állam mindenkivel szemben áll, mindenkitől retteg és megvédi lakosait. Már amikor sikerül. Legutóbb, amikor 60 migráns a bekamerázott, kivilágított határátkelőhelyen megtámadta országukat, csak 5-öt sikerült elkapniuk – igaz a többit visszakergették hősiesen Szerbiába.

Abszurdisztánban most tervezik bevezetni a 80 százalék nevű törvényt, melynek a lényege, hogy a kormány a beszállítóinak csak a számla 80 százalékát kell, hogy kifizesse, ha ezzel nem elégszik meg a beszállító, akkor nem jogosult semmire.

A törvényeket egyébként oly módon hozzák, hogy épp mire van szüksége a kormánynak, így egész sok ember nevéről neveztek már el törvényt. Legutóbbi a Lex Rácz, melynek köszönhetően egy 22 éves, diplomával nem rendelkező fiatalt ültettek helyettes államtitkári székbe.

Abszurdisztán lakói mindezt élvezik láthatóan, hiszen legfeljebb átmenetileg csökken a törpe királyuk rajongótábora, akik pedig nem rajonganak érte, azok maximum a fotelben ülve, név nélkül szájkaratéznak a Facebookon.