T. Mészáros András ismét megsértette a választásról szóló törvényt

tma.jpg

 

T. Mészáros András és az összes érdi Fidesz-KDNP-s önkormányzati képviselőjelölt szándékosan olyan reklámelemeket használt a választási kampány során, melyek arculati elemei, a választói akarat befolyásolására alkalmas módon azonosak az Önkormányzat által a Modern Városok Programban használt arculati elemekkel.

Mit jelent ez?

T. Mészáros András ismételten megpróbálta az önkormányzatot összemosni önmagával.

Mint ismeretes, Érd fideszes polgármesterét többszázezer forintos pénzbüntetésre ítélte a bíróság az Európai Parlamenti választásokkor, mivel Érd címerével ellátott, polgármesterként aláírt levélben kérte az elsőszavazó fiatalokat, hogy szavazzanak a Fideszre.

Ahogy akkor is, most is a helyi választási bizottság először elutasította az ellenzéki panaszt, majd a Pest Megyei Választási Bizottság – a Fidesz-KDNP kérésének megfelelően - érdemi vizsgálat nélkül elutasította a fellebbezést.

Az ellenzék ekkor a Fővárosi Ítélőtáblához fordult, akik

elismerték a folyamatos jogsértést és a további jogsértéstől eltiltották a Fidesz-KDNP összes jelöltjét név szerint, a névsor elején T. Mészáros Andrással.

Elmondható tehát, hogy Érdet egy olyan ember vezeti – és szeretné vezetni továbbra is, aki - jogerős bírósági döntésekkel kimondva - folyamatosan megsérti a demokrácia egyik legfőbb elemét, a szabad választás lehetőségét.

A végzésben – mely ellen nem lehet fellebbezni – olvasható, hogy T. Mészáros Andrásék azzal a céggel kötöttek szerződést a kampányelemek kidolgozására, mely tervezte a Modern Városok Program arculati elemeit. Feltételezhető akár az is,  hogy a marketingcég – mivel ezeket az elemeket már egyszer megtervezte, így nem kellett újabb kreatív munkát végezniük – jóval olcsóbban vállalta a munkát, mint ha egy teljesen új arculati elemet kellett volna kidolgozniuk.

Ebben az esetben – ha csak közvetve is – közpénzből történt az érdi Fidesz kampány egy részének finanszírozása.