Október 13 - a legális csalások napja

szavazas.jpg

Október 13, az önkormányzati választás időpontja. Az első olyan választás, amin gyakorlatilag bárki, regisztráció nélkül szavazhat.

Aki magyarországi lakcímmel rendelkezik – kutya nem ellenőrzi, hogy ténylegesen itt lakik –e – függetlenül attól, hogy magyar állampolgár –e, mindennemű előzetes regisztráció nélkül felkerül a névjegyzékbe és szavazhat is. Ehhez az egyetlen feltétel, hogy EU-s állampolgárnak kell lennie az illetőnek.  Még csak nem is kell magyarul beszélni, csak egy lakcímkártya kell hozzá. Mivel nem kell regisztráció, így természetesen nem is fogják tudni megmondani, hogy hányan szavaztak ennek a rendszernek köszönhetően.

És ha ez nem lenne elég, akkor van egy másik réteg a menekült, bevándorló, stb. van belőlük bőven – no nem azok akikre Orbánék hangosan migráns-t kiáltanak. Ezek az emberek azok, akiket ők hívtak be, a letelepedési kötvénnyel például. No meg például Orbán jóbarátja, a hazájában jogerősen börtönre ítélt, majd a kormány által Magyarorszégra menekített Nikola Gruevszki. És vajon még hány ilyen ember van, akiről nem tudunk?

Ha pedig magyar állampolgár vagy, alapvetően itt is élsz, de a munkád miatt külföldön tartózkodsz a szavazás időpontjában, akkor jobb ha elfogadod, Te most nem szólhatsz bele abba, hogy kik fogják irányítani lakóhelyedet az elkövetkezendő 5 évben. Az önkormányzati választásokon ugyanis nincs lehetőség külképviseleti szavazásra.

A lényeg: annyit kell tennie az önkormányzati választáson ismét nyerni kívánó jelölteknek, hogy gondoskodnak kellő mennyiségű EU-s állampolgár bejelentkezéséről az adott körzetbe, majd oda kell buszoztatni őket a szavazófülkéhez. És ezt hiába veszik észre a szavazatszámláló bizottságban ülő delegáltak, ugyanis jogilag teljesen rendben van, a Fidesz a 2/3-os többségével megalkotta a törvényt róla.

Ameddig tartózkodási helyen csak akkor szavazhat valaki (a magyar állampolgár is), ha a választás kitűzése előtt legalább egy hónappal létesítette azt, addig az állandó lakcímre történő bejelentkezésnek semmi ilyen korlátja nincs. A szavazás napján pedig az okmányirodák nyitva tartanak…

Október 13-án tehát megtartják az első olyan magyarországi választást, ahol jogilag tejesen rendezett körülmények között tudja a kormány a számára megfelelő irányba befolyásolni az eredményt.