Meg kell minket védeni..., de mitől is?

Tényleg ez lenne a válsztás tétje?

megved.jpgOrbán Viktor: a választás tétje, hogy bevándorló országgá válik –e Magyarország

Kósa Lajos: a választás tétje az ország megvédése

Rogán Antal: a választás során dönteni kell arról, hogy ki képes megvédeni az országot

Gulyás Gergely: A tét a polgári Magyarország, amely egyszerre jelenti a békés fejlődés és építkezés folytatását, valamint a biztonság fenntartását az európai bevándorlási válság közepette.

 

Sorolhatnám, de mindenhol ugyanazt találom. A választás tétje, hogy meg tudjuk –e védeni az országot egy jelenleg egyáltalán nem létező veszélytől.

Egy veszélytől, mely három évvel ezelőtt valóban komoly kockázatot jelentett, de ez a kockázat idénre teljesen lecsökkent, megszűnt.

A hazánkban elfogott illegális bevándorlók száma:

2015. február közepéig napi 1000, utána már csak napi 200, majd a nyár folyamán emelkedik újra napi többezerre

2016.február: napi átlag 50

2017. február: 145 ( ez napi átlag 7-8 )

Valóban, 2015 nyarán komoly gondot jelentett a tömeges migráció. Érdekes dolgot fedezhet fel a rendőrség honlapján a figyelmes olvasó: hivatalosan október 15-én adták át a déli műszaki határzárat. Októberben szinte mindennap 5-6000 migránst fogtak el – miközben többezer katona építette a határzárat -, majd ez október 16-tól lecsökkent napi 40-re. Egyik napról a másikra. Nem mondok semmit, csak maradjunk annyiban, hogy érdekes.

De térjünk vissza az eredeti kérdéshez, a választás tétjéhez.

A Fidesz politikusai mind egytől egyik ugyanazt szajkózzák: a választás tétje, hogy megvédjük az országot. Megvédjék egy olyan dologtól, ami mára már nincs.

Úgy viselkednek, mintha ebben az országban minden a legnagyobb rendben lenne, csak és kizárólag egyetlen probléma maradt volna, a migráció.

Hergelik az embereket, akik ezért a turistákban is migránsokat, veszélyes, nőket erőszakoló vadállatokat látnak.

Sikerült Orbánnak az elmúlt években addig hergelni a választókat, hogy semmi egyebet ne kelljen tennie a kampányban, mint azt hazudni, hogy az ellenzék minden tagja el akarja árasztani az országot migránsokkal.

Gondolkodjunk logikusan: olyan migránsokkal riogat Orbán, akik bűnözők, szexuális erőszakot követnek el minden nőn, tönkreteszik az európai kultúrát.

Az ellenzéki politikusok – legyen szó bárkiről – is itt élnek, ebben az országban, ebben az Európában. Nekik is van családjuk, lányaik, feleségeik. Épeszű ember nem hiszi el, hogy olyan országot szeretnének, ahol nincsenek maguk és családtagjaik biztonságban.

Ez nem olyan dolog, mint az egészségügy, amit a vagyonos politikusok kikerülhetnek azzal, hogy magánrendelésre, magán kórházba mennek.

Nem is olyan, mint az oktatásügy, amely problémáival nem szembesül a miniszterelnök, hiszen egyik lánya Svájc egyik elit magánegyetemén tanulhat, a többi gyermekének iskoláiról nincs információm.

A békét mindenki szereti maga körül. Senki nem akar olyan országban élni, ahol tombol a terrorizmus és a bűnözés.

Azt viszont sokan nem látják még, hogy mit okozhat a demokratikus jogok csökkentése. Nem látják, hiszen csak a kormány egyoldalú politikáját olvassák, látják, hallgatják. Nem látják, hiszen csak egyetlen dologgal vannak elfoglalva: rettegnek valamitől, amivel nem találkoztak az elmúlt két évben.

Azok a nyugdíjasok, akik így gondolkoznak, vajon végiggondolják –e, hogy a gyermekeik, unokáik nyugdíját ellopta a kormány a magánnyugdíjpénztári megtakarítások – hazugságokon alapuló –államosításával?

Észreveszik –e Orbán szavazói, hogy a miniszterelnök nem hajlandó részt venni a Parlament ülésein ha számára kényes kérdéseket akarnak feltenni?

Végiggondolják –e Orbán szavazói,  hogy most még szükség van rájuk, de ha sikerül kellő mértékben csökkenteni a demokratikus jogokat Magyarországon, akkor előbb-utóbb nem lesz több osztogatás, kedveskedés?

Tisztelt választópolgárok! Ezeket tessék végiggondolni mielőtt belépnek a szavazófülkébe!