Ki fizeti révészt?

asz.jpgKrumplit osztanak, köszöntik az újév első babáját, ajándékot visznek az ovikba, sulikba és még sorolhatnám.  Ezt mind a parlamenti képviselőválasztás fideszes egyéni jelöltjei teszik. Teszik ezt olyan emberek, akiknek jelenleg semmi közük az adott kerülethez, mint politikus. Egy politikus, ha a párt listájáról került be a Parlamentbe, akkor semmiképp sem nevezhető az adott városrész képviselőjének.

Már majdnem leírtam, hogy semmi kifogásom az ellen, hogy magánemberként meglátogassa az iskolákat, ovikat, szülészeteket, stb., majd rájöttem, hogy dehogy nincs. Hiszen ők, mint magánember – semmi köze az adott körzethez, így ő ott magánemberként van jelen – nem tudnának hozzáférni ezekhez az információkhoz. Arról nem beszélve, hogy ki fizeti a révészt?

Az ÁSZ halomra bünteti az ellenzéki pártokat tiltott kampányfinanszírozás miatt, miközben a kormánypárt képviselőjelöltjei az önkormányzatok pénzén finanszírozott krumpli osztásokon és egyéb eseményeken, látogatásokon kampányolnak.

Ez talán nem ugyanaz a kategória? Ja, nem. Ez még sokkal rosszabb. Ezeket az eseményeket ugyanis állami pénzből finanszírozzák, miközben rohad az egészségügy, az iskoláknak alapvető dolgokra nincs pénzük és még sorolhatnám. A fidesz képviselőjelöltjei tehát állami pénzből megrendezett akciókon kampányolnak, népszerűsítik magukat, majd - számukra - teljesen ingyenesen az önkormányzatok újságai nagy terjedelemben közölnek cikkeket az akciókról, a lapot közvetlenül a választópolgárokhoz eljuttatva. 

Kérdezem, hogy hol van itt az egyenlő esély? Az önkormányzatok az újságaikat gyakorlatilag kampánylapnak tekintik, ezzel is újabb ingyenes forráshoz juttatva a fidesz képviselőit.

Ha a Jobbikot azért vizsgálta a számvevőszék, mert "jelzést kapott", hogy túl olcsón vette bérbe a plakáthelyeket, akkor most jelzem, hogy aggályosnak tartom - és azt gondolom nem csak én - , hogy a fidesz képviselőjelöltjei az állam pénzén kampányolnak.