Mindent jobban csinálnak, mint az előző kormányok...

...pont ez a baj, hogy mindent

feher_gazdasag.jpgKiváló hírt olvastam a hétvégén. Növekedett az adóbevétele az államnak. Ez jó. Nagyon jó. Különösen, hogy ezt adócsökkentéssel érték el. Sok-sok évig nem merték ezt megfelelően meglépni kormányok, a Fidesz megtette és bejött nekik.

Mert a Fidesz nem rossz. Okosak, ügyesek. Mindent jobban csinálnak, mint a többi kormány. Ami totál el van rontva, az mind KDNP-s kézben van (oktatás, egészségügy) Nézzük csak meg részletesen:

Támogatják a munkába állást. Ez jó. (ok, egy bizonyos szintig, de semmi nem lehet tökéletes). Nem a segélyeket növelik, hanem az adókedvezményt. Magyarul, ha dolgozol, akkor jobb lesz neked. (ok, persze, vannak itt is hibák, például a szégyenteljesen alacsony közalkalmazotti bér).

Csökkentik a vállalkozások adóterheit, ennek hatására a vállalkozók inkább befizetik azt, hiszen ők is szeretnek nyugodtan aludni.

Az elfogadható (na jó, az ÁFA nem az) mértékű adók mellett kikerülhetetlen ellenőrzési módokat vezetnek be, mint például a NAV-hoz bekötött pénztárgépek.

A kérdés, hogy akkor mi a baj az országgal? Mi a baj a kormányzással?

Pont az, amivel kezdtem: mindent jobban csinálnak, mint az eddigi kormányok. A lopást is.