A Fidesz a szirénázó mentőautó

mento.jpg

Ha az egyszerű ember ül az autóban, a KRESZ szabályai értelmében nem lépheti át a sebességhatárt, ne mehet át a piroson, stb. A szirénázó, életet mentő mentőautó ezeket megteheti.

A napokban az ÁSZ súlyos százmilliókra büntette a Jobbikot. Az ok: tiltott pártfinanszírozás. A Jobbik jelentősen olcsóbban jutott plakáthelyekhez, mint a piaci ár. Márpedig ezt tilos. Ez eddig így rendben is lenne, hiszen a törvények mindenkire vonatkoznak. Pont úgy, mint a KRESZ.

Mégis, vannak kivételek. Mint tudjuk, 2010-ben, ugyanaz az ember, aki most a Jobbiknak adott olcsóbban plakáthelyeket, még a Fidesznek adott ugyanilyen kedvezményt. Sőt. A plakáthelyek egy részét ki sem számlázta. Nyílt titok, tudja mindenki. Az ÁSZ-t ugyanakkor ez nem érdekli. A Fidesznek szabad. Rá nem vonatkoznak ezek a szabályok. Hiszen nyilván az ország megmentése érdekében teszi. Megmenteni az országot a főgonosztól. Bárki/bármi legyen is az. És ezért rá nem vonatkoznak ezek a szabályok. A Fidesz ma az ország szirénázó mentőautója.

Ha én felhívom a helyi plázát és azt mondom, hogy „tudom, hogy bomba van az épületben”, miközben tudom, hogy nincs, akkor közveszéllyel fenyegetőzöm és bizony súlyos büntetés vár rám. Vagy kiderülhet, hogy mentálisan beteg vagyok, pszichiátrián kell kezelni. Akkor nincs bünti, hiszen a jó szándék vezérelt.

Amikor a kormány azt mondja, hogy Soros György kifejezetten veszélyes hazánk szuverenitására, van egy veszélyes terve és a rendőrség – egy feljelentés után – megállapítja, hogy semmi ilyesmi nem veszélyezteti az országot, akkor nem történik semmi. Nem számít alaptalan fenyegetésnek, de még csak a mentális állapotát sem vizsgálják a kormánytagoknak. Nem, hiszen rájuk ez nem vonatkozik. Nekik szabad. Ők az ország szirénázó mentőautója.

Márpedig a szirénázó mentőautót nem szokták megbüntetni, de még csak megállítani sem.