A relatíve jogállam

vita_az_aluljaroban.pngKedd délután két momentumos aktivista elindult egy hétköznapi aláírásgyűjtésre a Móricz Zsigmond körtéri alujáróba. Kitették az aláírásgyűjtéshez használt pultjukat, amikor megjelent Hollik István, az Emberi Erőforrások Minisztériumának politikai főtanácsadója, KDNP-s parlamenti képviselő, valamint több televízió és újság képviselője. Mint utóbb kiderült egy fideszes sajtótájékoztatóra érkeztek. Az gondolom nem zavarja a kedves olvasót, hogy egyetlen darab fideszes sem volt a helyszínen. Volt viszont kormány tag és ez bőven elég.

Hollik István elkezdte mondandóját, melynek a lényege az volt – nem meglepő módon -, hogy Soros-Soros-Soros.  Valaki megszámolta, az eredeti beszédben állítólag 17-szer hangzik el a „Soros” kifejezés.

Hollik még bele sem lendült, amikor odalépett Soproni Tamás, a Momentum elnökségének tagja és félbeszakította a sajtótájékoztatót. Soproni szóvá tette, hogy a kormány több milliárdból indít plakátkampányt és közben támadja azokat, akik a szegényekért, rászorulókért próbálnak tenni. Élménydús szócsata következett, melyből személyes kedvencem:

Hollik:

"Jogállamban élünk" 

Soproni:

"Relatíve" 

A Hollik-Soproni szócsata végén Hollik – sokadik kérdésre – végül megígérte Soproninak, hogy kiáll vitára vele.

A sajtótájékoztató végén Hollik odalépett a Momentum pultjához és az ott álló aktivistáknak átadott egy-egy „Soros gárda” feliratú pólót, amit az aktivisták vissza akartak adni, de mivel ezt Hollik nem fogadta el, odaadták az M1 riporterének azzal a megjegyzéssel, hogy

úgyis azonos büdzséből készült, mint az M1 műsorai