Koronavírus - mindegy mennyi pénzed van, Téged is érinteni fog

 

penzwc.jpeg

Te, aki most nem érzed még a saját bőrödön a járványt, mert az életedbe simán belefér,  hogy sorban állsz a lisztért meg a wc papírért, pénzed pedig van bőven...

Te, aki úgy gondolod, hogy a családod különben sem fog meghalni, hiszen csak pár százalékot érint és ebbe Ti úgysem tartoztok bele.

Te, aki most csak felesleges hisztinek érzed, ezért simán átmászol a gyerekkel a játszótér lezárt kapuján.

Te, aki elmész sétálni családostul a Velencei tó partjára és még sorolhatnám.

Te, aki különbnek érzed magad a többi embertől, hiszen Neked semmi sem drága, Te megfizeted a magánorvost, Téged nem érint mi van az egészségügyben.

Valóban előfordulhat, hogy most Te nem vagy érintett és mivel abszolút nem vagy képes a közösség érdekében gondolkozni, ezért nem maradsz otthon, nem tartod be azokat a szabályokat, amik most még csak kérés szinten vannak jelen az életünkben.

Próbálj meg kérlek most jól figyelni, lassan írom, hogy megértsd, hiszen tudom jól, a sok pénz nem feltétlenül jár intelligenciával:

Ha sokan vagytok – és úgy tűnik, vagytok bőven – akik így tesztek, akkor a mostani kérések hamarosan kötelező érvényűek lesznek. Ha kimész mégis, majd jól megbüntetnek érte. Persze Téged lehet, hogy még ez sem érdekel, hiszen a költségvetésed simán elbírja. A többiek meg Téged nem érdekelnek. Van egy kis bibi: eljön az az idő, hogy a pénzedért sem kapsz meg mindent. Hazánkban már leálltak az autógyárak és ez csak a kezdet. Már vannak hiánycikkek, mert nincs alapanyag, mert a gyárak nem gyártanak, leálltak például Olaszországban is. Eljöhet – és az előttünk járó országokat nézve itthon is el fog jönni – az az idő, amikor leállnak a nem létfontosságú gyárak, üzemek. Ez pedig nemcsak az ország gazdaságát fogja porig rombolni, de azokat a termékeket is érinteni fogja, amik a Te kis nyomorult életed részét képezik. Eljön az az idő, amikor nem tudod megvenni – mert nem lesz kapható – a sört, a bort, a kedvenc ételedet, vagy éppen a cigarettádat. Amikor hiába van pénzed, nem tudod megvenni a korábban kinézett luxusautódat, mert leálltak a gyártással.

Te, aki nem félted az életed, a családod, mert azt hiszed, hogy a pénzedért mindent megkapsz, vedd tudomásul, hogy ha nem változtatsz,

ha nem tartod be a szakemberek kéréseit, akkor a pénzed egyvalamire lesz csak jó hamarosan: pótolhatod vele a wc papírt, mert az már most hiánycikk mindenhol.