Így zsaroltok Ti...

75540217_991911624490089_7017451806854742016_n.jpg

Budafok-Tétényben testületi ülést tartott ma az önkormányzat. Mint ismert, Budapest XXII. kerülete volt az első, ahol 2 mszp-s, valamint egy elvileg független képviselő átállt a Fideszhez némi aprópénzért cserébe.

Ők akkor azt állították, hogy csak azért tették, hogy a kerület működését elősegítsék. Ma nem erről tettek tanúbizonyságot.

Történt ugyanis, hogy az ellenzék benyújtott egy módosító javaslatcsomagot a költségvetés tervezetéhez – utóbbi adatait egyébként az ellenzéki képviselők nem kapták kézhez csak néhány nappal a testületi ülés előtt. A javaslatcsomag két fontos eleme, hogy 

hozzanak létre egy pedagógus ösztöndíjat, mellyel a kerületi pedagógusokat kívánják támogatni

a kerület sok-sok önkormányzat által támogatott civil szervezete közé vegyenek be egyet, mely a rászorulóknak segít mindennapos ételosztással, ruha- és egyéb adományok gyűjtésével.

A két – az MSZP-ből azóta kizárt – képviselő egyike – Dankóné Hegedűs Jolán - pedagógus, másik – Daróczi Károly – pedig elvileg szívügyének tekinti a rászorulók megsegítését.

A javaslatcsomag szavazásakor Karsay Ferenc, fideszes polgármester nyíltan megzsarolta az ellenzéket azzal, hogy bár kifejezetten támogatandónak tartja az általuk benyújtott javaslatokat, azokat csak akkor teszi be a költségvetésbe, ha az ellenzék megszavazza a Fidesz által benyújtott költségvetést.

A fideszes alpolgármester – Szepesfalvy Anna – szerint ez egy természetes „lovagiassági elv”, amit nem fogadott el az ellenzék, ezért le is szavazták a javaslataikat – függetlenül attól, hogy támogatandónak tartják.

Kérdés, hogy ha Daróczi Károly és Dankóné Hegedűs Jolán valóban csak azért állt át a Karsayékhoz, hogy ezzel segítse a kerület működését, akkor miért nem szavazták meg az ellenzék javaslatait. Mi kivetnivalót találhat egy pedagógus a pedagógusok támogatásában?

Mindezek elég heves felháborodást váltottak ki a közösségi médiában, mivel több civili is részt vett a testületi ülésen és a Facebookon írásos formában közvetítette a zsarolást.

Ezek után mentve a menthetőt és megpróbálva előnyt kovácsolni a helyzetből Szepesfalvy Anna Facebook oldalán bejelentette, hogy „az ellenzék kompromisszumképtelenségének egyetlen nemes kezdeményezés sem eshet áldozatául”, ezért a következő testületi ülésre sürgősséggel előterjeszti a Fidesz frakció a két – ma általuk leszavazott – javaslatot.

2 év múlva pedig már csak az fog szerepelni a kampányukban, hogy a Fidesznek köszönhetően jött létre a pedagógus ösztöndíj és szintén nekik köszönhető a rászorulóknak segítséget nyújtó egyesület – a Reformáló – támogatása. Ha pedig ezt majd valaki szóvá teszi, akkor mire kiderül az igazság, már rég vége lesz a választásnak.