Vérnarancs klub, avagy a puhagerincűek társasága

blood_orange.jpg

 

Budafok-Tétény, Törökbálint, Győr. 3 város/kerület, egyetlen közös ponttal: mindegyikben árulók jutottak be az önkormányzat képviselőtestületébe úgy, hogy korábban MSZP tagok voltak.

Budafok-Tétényben történt meg elsőként a választók faképnél hagyása, rögtön az első testületi ülésen. Akkor ez sokakat meglepett, bár utólag végiggondolva sok minden utalt erre. Dankóné Hegedűs Jolán indult Karsay Ferenc polgármesterrel szemben egy körzetben. A "szemben" erős költői túlzás, mivel Dankóné szinte nem is kampányolt. Olyannyira nem tett meg semmit a győzelemért, hogy – informátorunk szerint – a párt központjából is figyelmeztették, hogy kezdjen végre aktívan kampányolni.

Az első testületi ülésre már úgy érkezett Dankóné, hogy tudta, őt jelöli Karsay Ferenc polgármester az egyik alpolgármesteri pozícióra.

Daróczi Károly – a másik átálló mszp-s – dolgozott ugyan a kampányban, de ha nem az összefogás keretein belül indul, esélye sem lett volna bejutni a testületbe. Róla érdemes tudni, hogy az elmúlt években a közbeszerzésekkel foglalkozó bizottság külsős tagja, valamint tanácsadója volt, igen csak kézzelfogható mértékű díjazásért.

A harmadik áruló Jurás László, a helyi Ipartestület elnöke. Vállalkozóként aprópénzért nem megvásárolható, a kampány során a helyi kormánypárt nagyon súlyos vádakkal támadta, miszerint megverte a feleségét, valamint felelőssé tették egy Ipartestületben történt kábítószer üggyel kapcsolatban is. Esetében a leghihetetlenebb az az állítás, hogy ráébredt, csak a Fidesszel összefogva – elárulva az összefogást melynek köszönheti képviselőségét -  tud tenni a kerületért.

Törökbálinton hasonló helyzet állt elő, fideszes polgármester, ellenzéki többségű képviselőtestülettel. Ahogy Budafokon, itt is a szocialista képviselő bizonyult puha gerincűnek.

Szentmiklósi-Tóth Tamás a választást követően, szocialista képviselőként átült a politikai ellenfeleihez, és rögtön az első ülésen a fideszes polgármestert támogatta szavazataival.

Szentmiklósi-Tóth  is azt állította, hogy ezt csak és kizárólag a város érdekében tette, ugyanakkor ezzel pont azt sikerült elérnie, hogy patthelyzet alakuljon ki, ezzel erősen megnehezítve az érdemi munkát.

Úgy tűnik, Győrben is későn ébredő szocialista indult, mivel Németh Árpádnak csak most esett le, hogy az önkormányzati választás pártpolitika mentes kell, hogy legyen, csak a városról szól, ezért gyorsan átállt a Fidesz polgármesterjelöltje mögé.

Mind a három helyen ugyanaz a kommunikáció: a rossz és gonosz összefogás nem a település érdekeit nézi és az egyetlen megoldás összebútorozni a Fidesszel.

Láttunk már hasonlót, amikor a szocialistákhoz csapódtak a szabad demokraták. Az akkori akciónak ismerjük a következményeit: az emberek nem szeretik ha elárulják őket. Egy darabig a Fidesz le tudja tolni a választói torkán a furcsa házasságot, de előbb-utóbb elfogy a pénz, elfogynak a lehetőségek és azt se feledjük, hogy aki egyszer árulásra adta a fejét, az nem a megbízhatóság mintaképe.

Addig pedig megalakulhatnak az új helyi szervezetek, melyeket egyszerűen csak nevezzünk FIDESZ - Magyar Szocialista Pártnak.