Érden üres a kassza - hazudott a korábbi városvezető

 

nomoney.png

A Fidesz és a fideszes trollok azzal támadják Csőzik Lászlót – Érd új ellenzéki polgármesterét -, hogy úgysem fogja tudni visszafizetni az ingatlan tulajdonosok által befizetett 250.000 forint csatorna hozzájárulást, melyet másra költött a fideszes városvezetés, mint amire kapta.

Sokszor, sok helyen olvasható volt, hogy minden érdi ingatlan tulajdonosnak be kellett fizetnie 250.000 forint csatorna hozzájárulást, miközben a város a csatornázási költségek 100 százalékára EU-s támogatást nyert. Joggal gondolták tehát az érdiek, hogy a befizetett pénz visszajár. T. Mészáros András – Érd bukott fideszes polgármestere – azonban inkább útépítésre, járulékos költségekre költötte a polgárok pénzét.

Az egésznek a pikantériája, hogy T. Mészáros András - miután hivatalosan átadta a város vezetését Csőzik Lászlónak - közzétette a Facebookon, hogy 40 milliárd forint pénzvagyonnal adta át a várost.

Hamar kiderült azonban, hogy ebből a pénzből több, mint 37milliárd forint a Modern Városok Programra költhető el kizárólag és van egy betervezett 1,2 milliárd forintos tétel, mely elvileg a kormánytól érkezne, de az ez irányú kérését T. Mészáros Andrásnak már korábban – október 8-án - elutasította a Pénzügyminisztérium.

Adott tehát egy pénzösszeg, amit a fideszes T. Mészáros András elköltött más célra, mint amire kapta, ezzel az összeggel tartoznak Érd lakosságának, emellett adott egy hiány a költségvetésben amit megpróbáltak ugyan elrejteni, de ez nem sikerült.

Ezek után különösen érdekes, hogy Csőzik Lászlót azzal támadják előre, hogy úgysem fogja tudni visszaadni az érdiek pénzét. Azt miért nem teszi közzé ugyanilyen lelkesen a Fidesz, hogy T. Mészáros András hazudott mindenkinek, amikor közzétette, hogy 40 milliárd forintja van a városnak?

Ma megalakult az érdi képviselő testület, ahol a Pénzügyi Bizottság vezetését a bukott polgármester kapta meg, innentől kezdve mindenről tudni fog, nem támadhatja azzal Érd új vezetését, hogy elherdálják a város pénzét.

Azért viszont ami az elmúlt 13 évben történt Érden, továbbra is felelősséggel tartoznak T. Mészáros András és társai és remélhetőleg a számonkérés, a gyanús ügyek felgöngyölítése nem marad el, bármennyire is megpróbálja a kormány lakájmédiája hazug cikkekkel megfélemlíteni az új városvezetést.