Bayer kolléga.... ez most nem jött össze

bayer.png

Fotó: Magyar Narancs

Nem kellett sokat várni, Bayer Zsolt kolléga és a kormány kedvenc lapja - a Magyar Idők - Semjén Zsolt segítségére sietett és megmagyarázta Semjén helikopteres vadászatát. Az egyik ok, hogy ott él a testvére, a másik, hogy bizony, ott ezt így szokás csinálni.

Semjén bátyja elég régen, valamikor a hetvenes évek közepén oda disszidált.

– írja Bayer Zsolt a Magyar Időkben.

Nézzük meg a két szó jelentését:

Disszidál: politikai okokból addigi hazáját elhagyja, kivándorol

Emigrál: hazáját – főként politikai okokból – elhagyja, kivándorol.

disszidens=emigráns. Az induló oldalról nézve. Az érkező oldalról nézve: Svédországban, ő migráns. Bevándorló. Semjén bátyja tehát migráns, akik ellen oly nagyon küzd maga Semjén Zsolt is. Ehhez a migráns tesóhoz jár vadászni a kereszténydemokrata miniszterelnök helyettes. Igenis kijelenthetjük, hogy teljesen más kultúrát képviselt egy szocialista országból érkező magyar, az akkori svédekhez képest. Mégis fel lettünk volna háborodva, ha nem engedik be annakidején az igen jelentős számú magyar migránst a világ kellemesebb országaiba.

Arról nem is beszélve, hogy hol marad az isten-haza-család hármasa? A hetvenes évek közepén Magyarországon nem volt veszélyben az élete Semjén bátyónak, ez egészen biztos. Akkor miért is menekült el? Egy jobb élet reményében? Pont azon okból, amiért támadják a migránsokat? Mondván nincsenek életveszélyben? (miközben ők sokszor abban vannak)

Ráadásul pont Svédországba, ahol ma rettenetes élni. Annyira, hogy ma reggel talált is a Magyar Idők egy svéd-magyar hölgyet, aki ezért vissza is költözik Magyarországra:

Nincs biztonság, félelemben vagyunk minden nap

- írja ma reggel egy svédországi magyarra hivatkozva a Magyar Idők. Én azért most egyet nem értek. Ennyire nem vigyáznak a magyar miniszterelnök-helyettesre? Egy ennyire veszélyes helyre utazgat évente többször? És ide vágyik utazni Bayer Zsolt is? Nem kellene inkább onnan hazamenekíteni a Semjén családot?

De térjünk csak vissza egy pillanatra a helikopteres vadászatra. Van egy törvény a vadászatról, ami a következőt mondja ki:

„71.§ (1) E törvény alkalmazásában tiltott vadászati módnak minősül: 
a) a motoros járműről, a motoros járműből vagy a mozgásban lévő járműről…”

Bár a miniszterelnök helyettes azt állítja, hogy nem a helikopterből lő, azzal csak a vadat szállítják, én mégis kételkedem ebben. Hogy miért?

semjen.jpg

Fotó: Magyar Nemzet

A fotón Semjén mellett nincs vadászfegyver, nincs is túlzottan felöltözve, ugyanakkor ott áll a közelben a helikopter. Ha őt csak odavitték, akkor a helikopter zajától nyilván hanyatt-homlok menekül a szarvas és nem tudja elejteni. Ha tényleg gyalogosan volt, akkor mennyire életszerű, hogy lőtt, jött a helikopter, lepakolta rá a fegyverét, majd ment fotózkodni a vaddal.

Bayer kolléga… lássuk be, ez így nem túl valószínű.