Pad, a közéleti blog

2019.ápr.15.
Írta: Ms. Black Sheep 4 komment

Egy bugyivillantás margójára

blanka1.jpgNagy Blanka. Diák. 19 éves. Nem éppen szép szavakkal – mondjuk ki, valóban trágár módon – bírálta a kormányt.

Talán nem véletlen a stílusa, hiszen mit lát? Bayer Zsolt publicista - aki őt „kretén, barom állat”-nak nevezte irományában – Lovagkereszt kitüntetésben részesült. Mit is szűrhet le ebből a fiatalság? Így kell kommunikálni, ez a helyes.

De térjünk vissza Nagy Blankához és a hétvégéhez.

Tovább

Szépen lassan megfőlünk, mint a béka a forró vízben

beka.jpg

1991-ben betiltották a személyi szám használatát, most azonban Semjén Zsolt és Pintér Sándor benyújtott egy javaslatot az univerzális azonosító felélesztéséről, mondván az megkönnyítené az elektronikus ügyintézést.

Komoly problémát vet fel ugyanakkor, hogy ha széles körben elkezdik újra használni, – összekötve különböző nyilvántartási rendszereket - gyakorlatilag mindenkiről, minden láthatóvá válik az állam számára

Mi is ezzel a probléma?

Két éve egy salátatörvény rendelkezése alapján különböző megfigyelési rendszerek adatai (térfigyelő kamerák, BKV, MÁV, Volán járművek kamerái, stb) befuthatnak egy nagy közös rendszerbe. Ehhez már csak annyi kell, hogy mindenki, minden rendszerben egyetlen azonosítóval szerepeljen, és máris megvalósul a Nagy Testvér Mindent Lát elve. Ez pedig az önrendelkezési joggal erősen ellentétes, hiszen létezik magánélet is a világon és nincs joga az államnak sem mindent tudni rólunk. Semmi köze a rendőrségnek például ahhoz, hogy milyen az egészségi állapotunk, de a felsorolható lehetőségek száma gyakorlatilag végtelen.

1991-ben az Alkotmánybíróság úgy döntött a személyi szám megszüntetéséről, hogy azt gondolták, egy jogállamban ennek visszaállítása elképzelhetetlen.

Ez így is volt az Alaptörvény 2012-es bevezetéséig, mellyel azonban a 2012 előtti Alkotmánybírósági határozatok hatályukat vesztették. Ez azt jelenti, hogy ha bevezetik újra az egyetlen, nagy közös azonosító használatát, arról az Alkotmánybíróságnak kellene újra kimondani, hogy alkotmány – vagyis Alaptörvény – sértő. Ez ugyebár egy jogállamban nem kérdéses, Hazánkban viszont az Alkotmánybíróság tagjai egytől egyig a Fidesz-KDNP delegáltjaiból állnak.

Ami ugyanakkor még aggasztóbb, hogy a fideszes államapparátus apró lépéseként változtat rendszereken, akár egy-két éves szünetet tartva a változtatások között, majd egyszer csak készen áll minden arra, hogy bevezessenek valamit, gyakorlatilag újabb törvény elfogadása nélkül. Ez azt jelenti, hogy ha nem vagyunk elég szemfülesek, észre sem fogjuk venni a változásokat. Gyakorlatilag a vízben megfőlő béka elvén veszíthetjük el szabadságunkat és mire feleszmélünk már nem lesz mit tenni.

Gondoljunk csak bele, hogy törvényt hoztak a „tömeges bevándorlás okozta válsághelyzet” kezeléséről, melyben a kormány gyakorlatilag teljhatalmat kap, korlátozhatja az emberek szabad mozgását, intézmények működését, de útvonalakat, területeket is lezárhat.

Jelenleg hazánkban – 2016. márciusa óta folyamatosan – migrációs válsághelyzet van érvényben (szeptember 7-ig), annak ellenére, hogy a törvényben leírt feltételek egyike sem áll fenn már régóta, így Orbán bármit megtehet ennek égisze alatt.

Hogy ez vajon a jogállamiság fenntartásának érdekében történik –e hazánkban, mindenki saját maga eldöntheti, tenni azonban jelenleg semmit nem tudunk ellene, hiszen egy éve a választásra jogosultak kevesebb mint 1/3-a szavazott a Fideszre, ez mégis 2/3-os parlamenti többségre volt elég, mellyel jelenleg bármit meg tudnak szavazni, ami a hatalmuk megtartásához, kiterjesztéséhez szükséges.

 

Bombasztikus pirog Németh Szilárd módra

szilard.jpg

fotó: Facebook

Németh Szilárd ismét a konyhaművészetnek hódolt szombaton, pierogot – vagyis lengyel pirogot - készített a Chicagóból hazalátogató testvérének. A fotó amivel illusztrálta, valamint a Facebook bejegyzés melyben ezt közhírré tette alapos elemzést érdemel.

Nem is tudom hol kezdjem… legyen az első a fotó.

A képen jól láthatóak a háttérben a tűzszerészek, akik tegnap a - korábban – a Dunában talált egytonnás bombákat hatástalanították. A pirogot Németh Szilárd műanyag tányérból, műanyag evőszközzel fogyasztja. Ebből arra tudok következtetni, hogy bizony a Fidesz fő rezsiharcosának annyira nem volt fontos és komoly kérdés a bombák hatástalanítása (melyek miatt egyébként Budafokon több ezer embernek kellett elhagynia otthonát és a veszélyes feladat Csepelt is érintette), hogy vagy odament főzőcskézni a Duna-partra, ahol egyébként egy egyszerű földi halandó állampolgár nem is tartózkodhatott, vagy megfőzte otthon a konyhában és a fotó kedvéért odavitte a Duna-partra a kész művet, ezzel biodíszletnek használva veszélyes munkát végző tűzszerészeket. Az már csak hab a tortán – ugyanakkor rendkívüli módon felháborít -, hogy nincs benne annyi környezettudatosság, hogy kerülje a műanyag tányért és evőeszközt. Hogy ez meglep –e, az már külön kérdés…

Ha valakinek ez még nm lett volna eléggé felháborító, akkor nézzük a bejegyzés érdemi tartalmát. A pirog a Chicagóból hazaérkező testvérnek készült. Azért pirog, mert a lengyel-magyar barátság napja volt szombaton, és mint tudjuk nincs is fontosabb egy kormánypárti politikusnak, mint Hazánk és annak kapcsolatai. A Fidesz kommunikációja arra épül, hogy itthon minden szép és jó és a multikultit, a népek, nemzetek keveredését gyakorlatilag elítéli. Ehhez képes a párt alelnökének a testvére a bűnös nyugaton él, nem is akárhol, hanem az USA-ban, ahol keverednek a népek-nemzetek, az ország pedig a liberalizmus bölcsője. Két dolog lehetséges: az egyik, hogy a rezsiharcos-szakács-honvédelmi államtitkár testvére megunta a magyar hétköznapokat és szűkebb családjával kivándorolt a távoli földrészre, a másik, hogy beleszeretett egy amerikai úriemberbe és a kedvéért hagyta itt Magyarországot. Egy biztos: nem itthon nevelkednek gyermekei és a Fidesznek oly fontos dolgokat nem teljesíti. Bár ebben a kérdésben nem áll túl jól Németh Szilárd sem, hiszen „csak” két gyermeke van, szemben a kormány által elvárt minimum hárommal.  

Ennek elképzelhető, hogy az az oka, hogy Németh Szilárd nem rendelkezik autóval.

Volt egyszer egy magyar közoktatás...

szegyen.jpg

Minden Hoffmann Rózsával kezdődött. Jött az ötleteivel a mindennapos testnevelés órával, a média, etika, erkölcstan, életvitel órákkal, no meg életre hívta a hatalmas vízfejű szörnyet a KLIK-et. 2012-ben megszületett az új Nemzeti Alaptanterv, a NAT 2012, mellyel gyakorlatilag törvénybe foglalták Hoffmann Rózsa ötleteit.

 Az iskolák fenntartását elvették az önkormányzatoktól és az iskoláktól távoli, rettenetesen centralizált központba tették. Így egy-egy alapvető, hétköznapi eszköz – mint mondjuk a kréta –beszerzése is komoly nehézségekbe ütközött.

Az iskolák vezetőinek kinevezését is átvette a minisztérium, az államtitkári széket pedig Czunyiné Bertalan Judit. Az új államtitkárnak sok jó ismerőse volt, így lett egyre elterjedtebb, hogy egy-egy intézmény élére felülről berepülő alkalmatlan ejtőernyősöket neveztek ki. Sok helyen hiába tiltakoztak a tanárok és a szülők is, maradt az alkalmatlan vezető, ezzel szétverve tantestületeket, iskolai közösségeket.

2016-ra kiderült, hogy a KLIK működésképtelen, a rendszer – és vele együtt Czunyiné is – megbukott, utóbbi természetesen felfelé. Bukásához az is hozzájárult, hogy képtelen volt kezelni a pedagógusok által kezdeményezett tiltakozás hullámot.

Helyét Palkovics László vette át, akiről később kiderült, hogy igazi polihisztor, hiszen mára már a Technológiai és Innovációs Minisztériumot vezeti. Az oktatási rendszerrel ő sem bírt, de ő is felfelé bukva távozott. Nevéhez fűződik a tankerületek létrehozása, a KLIK decentralizációja.

Rövid ideig hozzájárult az oktatás teljes tönkretételéhez Pölöskei Gáborné is, aki véletlenül épp Áder János köztársasági elnök testvére.

Jöttek-mentek az államtitkárok, és nyilván nem tett jót az amúgy is problémás hazai oktatásnak, hogy más a fehérneműjét cserélgeti úgy, mint az EMMI az oktatási államtitkárait.

Megalkották a pedagógus életpálya modellt, mely szintén nem hozta az elvárt eredményt, ellenkező esetben nem lenne ma ekkora tanárhiány.

Államosították a tankönyvpiacot, hibáktól hemzsegő kísérleti tankönyvekkel elárasztva gyermekeinket.

A hátrányos helyzetű, rosszabb tanuló diákokat kilökték az oktatási rendszerből azzal, hogy a tankötelezettség korhatárát 18-ról 16 évre csökkentették.

A „Tajgetosz törvénnyel” kiszúrtak a részképesség zavaros gyermekekkel, akiknek a fejlesztéséhez eddig is kevés gyógypedagógusok számát tovább csökkentették azáltal, hogy a gyógypedagógus képzés keretszámait erősen megnyirbálták. Mind a szakemberek, mind az érintett szülők körében óriási felháborodást váltott ki, hogy elvették a részképesség zavaros gyermekek eddig biztosított könnyítéseket, mint például az érintett tantárgy osztályozása alóli felmentést.

A szakképzést gyakorlatilag tönkre tették, átjárhatatlan, hatalmas intézményeket hozva létre és a Nemzetgazdasági Minisztérium felügyelete alá történő áthelyezéssel. Ezzel párhuzamosan igyekeznek megnehezíteni a gimnáziumokba való bejutást, valamint az egyetemi felvételit, hiszen nem is olyan rég döntöttek arról, hogy csak nyelvvizsgával rendelkező diák vehető fel felsőoktatási intézménybe. Tették ezt azok a képviselők, akiknek nagy része nem rendelkezik ezzel a bizonyítvánnyal.

Mindezen reformok abszolút nem érték el céljukat, hiszen a legutóbbi PISA teszten is csúfosan leszerepelt hazánk, a magyar gyerekek a világátlag alatt teljesítettek. AZ EMMI igyekezet védeni a védhetetlent és arra fogta a kudarcot, hogy számítógépen kell a feladatokat elvégezni. Ez valóban komoly probléma a XXI. században…

Ma eljutottunk oda, hogy talán a kormány tagjai is látják, hogy – Gyurcsány szavaival élve – elkurták, nem kicsit, nagyon. Miután túltolták a biciklit, ahogy bevallotta hibáikat Balog Zoltán Emberi Erőforrás Miniszter is. Az Alkotmánybíróság a napokban mondta ki, hogy mulasztásban megnyilvánuló alaptörvény ellenességet követtek el a Taigetosz törvénnyel kapcsolatban, a strasbourgi Emberi Jogok Európai Bírósága pedig jogerősen elmarasztalta hazánkat a tankönyvpiac államosítása végett.

Szép dolog beismerni hibáinkat, de 9 év nagyon nagy idő. Ezen idő alatt óriási lehetőségeket vettek el gyermekek ezreitől egy jobb élet, egy szebb jövő lehetőségeit. Nekik – ha megtörténik is nyilvánosan a beismerés - az nem lesz vigasz. Ahogy az sem, ha rájönnek majd pár év múlva, hogy mégsem kellett volna – a hazai közoktatásban elérhető nyelvoktatás színvonalát figyelembe véve – bevezetni a felsőoktatási felvételihez kötelező nyelvvizsgát.

A hibákból azonban nem tanult Orbán és kormány, jelenleg ugyanis egy nőgyógyász vezeti az oktatási államtitkárságot a minisztériumban.
Hozzáteszem, nem csoda,  hiszen az EMMI-t – az Emberi Erőforrások Minisztériumát -, mely alá van bepaszírozva az oktatás is, először egy református lelkész vezette Balog Zoltán személyében, jelen pedig Kásler Miklós a tárca vezetője, aki előtte onkológusként kutatott és praktizált, de több szakorvosi végzettséggel is rendelkezik.

Ezt elrontották, nagyon, cserben hagyva egy generációt, akikre szebb jövő várhatott volna, mint szüleikre, nagyszüleikre.

Erre nincs bocsánat, mégis kérdéses, hogy valaki ezért fog –e felelni, hiszen eddig mindenki, aki részt vett a döntések meghozatalában felfelé bukott.

 

Nagyszülői GYED, a kormánytámogatási akció

1213385.jpg

Roppant büszkén jelentette be a kormány a 7 pontos akciótervét a gyermekvállalás ösztönzésére. Ennek az egyik pontja a nagyszülői GYED bevezetése. Mit is jelent ez?

GYED a gyermek – maximum – 2 éves koráig jár, összege függ az igénybe vevő - gyermek születése előtti - jövedelemétől.

Hazánkban GYED-re jellemzően az anyukák szoktak menni, saját gyermekükkel. Ha valaki ezt nem engedheti meg magának, akkor jön a bölcsi. Igen ám, de mi van akkor ha nincs bölcsődei férőhely? Akkor más megoldást kell keresni. Erre pattant ki megoldásként valamely zseniális kormánytag agyából a nagyszülői GYED. Menjen el a nagyi GYED-re, ne dolgozzon szegény. Aki dolgozni tud, az nyilván elvan egész nap egy szaladgáló 1-2 évessel. Ja nem. Nem baj, itt van mint lehetőség.

Kicsit olyan ez, mint amikor nem megjavítják az utat, hanem kiteszik, hogy úthibák. Nincs felelősség, ők megoldották.

A gond ismét azzal van, hogy egyrészt csak egy szűk rétegnek kínál – nem éppen jó - megoldást.

Nyilván én is tudom, hogy régen a családok sok-sok generáción keresztül együtt laktak és a nagyszülők így segíteni tudtak a gyermekek körül. Valóban. De akkoriban lavórban mosakodtak az emberek, az átlagéletkor jóval alacsonyabb volt, mint ma és még sorolhatnám. Ma bizony ritkának számít, ha a gyermekek és a nagyszülők együtt laknak (vagy olyan közel ahova napi szinten el lehet vinni a kicsit). Akik távolabb élnek a nagyszülőktől, elesnek ennek a lehetőségétől. Őszintén szólva, lehet, hogy nem is baj.

A nagyszülői GYED a hiányzó bölcsődei férőhelyeket hivatott pótolni. No meg azt az életszínvonalat, ahol egy szülő nyugodtan otthon maradhat a gyermekével 2 éven keresztül. Ha szárnyal a gazdaság, ha fejlődik az ország, ha annyival jobban élünk, mint kitudja hány éve, akkor miért van erre szükség? Miért kell az idősödő szülőkre hagyni otthon a kicsit? Ők felnevelték a saját gyermekeiket, nyilván szeretik az unokáikat, akik tudnak segítenek is a kicsik körül. De az egy egészen másik feladat, amikor felelősséggel – hiszen a szülők dolgoznak – minden áldott nap, reggeltől délutánig vigyázni kell rá. Játszótérre menni, ebédet főzni, etetni, tanítgatni, stb. Ez nem egy idősödő – mert 50-55 évesen sem fiatal már az ember – nagyszülőnek való feladat.

Kedves Novák Katalin! Önök családtámogatásként emlegetik a nagyszülői GYED bevezetését, pedig ez egy kormánytámogatási intézkedés. Ezzel pótolják a régen beígért bölcsődei férőhely bővítést, valamint próbálják leplezni azt a problémát, hogy Hazánkban luxusnak számít 2 éven keresztül otthon maradni az egyik szülőnek a saját gyermekével.

Ha Magyarország tényleg jobban teljesítene, akkor erre az intézkedési pontra nem lenne szükség.  

Bayer Zsolt és a hiteles újságírás

 2w7pt0.jpg

A Fidesz megmondóembere, a mocskos szájú Lovagkereszt tulajdonos még a 49 áldozatot követelő christchurch-i merénylettel kapcsolatban is képes volt ontani magából az összeesküvés elméleteit. Vagy tán ezek nem is összeesküvés elméletek, hanem saját magából és a Fidesz módszereiből indul ki?

Szerinte nem lehet véletlen, hogy épp ott történt, épp egy – lefordítva – Krisztus temploma nevű helyen, ahol kutya se jár. Ha kutya nem is, de Bayer kolléga igen. Vajon ez véletlen? Minek ment oda, ha ott semmi nincs, semmi nem történik, még egy tisztességes hamburgert sem lehet enni? – ahogy panaszolja a blogján. Ha én is összeesküvés elméletekről akarnék írni, biztosan azt mondanám, hogy azért járhatott ott, hogy előkészítse a merényletet, amivel majd megvádolhatja a bevándorláspárti erőket. Hozzáteszem, hogy utóbbiak nem a gyilkos muszlim harcosokat, illetve az ellenőrizetlen illegális bevándorlást támogatják. Ez csak Orbán félelem gerjesztő politikai agyszüleménye.

A fő békemenet (milyen érdekes elnevezés pont azoktól, akik leginkább szítják a gyűlöletet) szervező szerint az sem véletlen, hogy azonnal felfedték a gyilkos kilétét, miközben ha egy iszlamista követ el merényletet azt – idézem -

ha muszlim terroristáról van szó, akkor az elkövetés után soha, ismétlem soha nem nevezik meg a gyanúsítottat és nem közlik származását.

Ez megint olyan megszokott fideszes hazudozás – de mit is várhatunk az 5-ös számú párttagkönyv büszke tulajdonosától -, hiszen elég csak beírni a google-ba (aki nekünk a barátunk, a Bayer féle hazudozóknak már nem annyira), hogy londoni merénylet (ez volt az első ami eszembe jutott) és még azt is megtudjuk hogy hol éltek és kivel az elkövetők.

Szóval Zsoltika, ez sem véletlen, ezt így szokás.

A fegyveren lévő feliratok… van ott minden, még ha a Bádogember blog szerzője próbálja is úgy beállítani, mintha csak magyar feliratok lennének.

A Bayer féle betűhalomból nem maradhatott ki természetesen az sem, hogy mennyivel nőtt a gyilkosságok és erőszakos cselekmények száma az utóbbi években és bizony ezekért mind a muszlimok felelősek. Kicsit ha visszaemlékezünk, akkor nagyon úgy tűnik, hogy Hazánkban nagyon csúnya, aljas gyilkosságok, erőszakos cselekmények történtek mostanában, ezek száma mintha emelkedne. Csak párat említenék a teljesség igénye nélkül: szekszárdi 5 éves kislány, Vittula előtti verekedés, megszökött rab Budapesten…

Néha mintha egy veszélyes nagyvárosban élnék. Ezek egyikét sem muszlimok követték el.

Nem azt mondom ezzel, hogy simogassuk meg az iszlám terroristákat. Ellenük tenni kell, ez nem kérdés. De itt most bizony tényleg célba ért a muszlimok elleni gyűlölet keltés. Ennek megerősítésére elég csak megnézni valamely kormányközeli lapnál a hozzászólásokat: képesek leírni az olvasók, hogy akik egy muszlim imahelyen tartózkodnak megérdemlik a sorsukat.

Zsolti, mesélsz még?

Tudjuk, a kevesebb, néha több. De ennyire?

pinokkio_1_970x0_0.jpg

Kásler Mikós Origónak adott interjújában megint az ellenzékre fogta az eü helyzetét. 

Elmondta ugyanakkor, hogy a fideszes kormányzati lépéseknek köszönhetően a gyermekvállalási kedv 21 százalékkal nőtt. Ne tudom, hogy honnan sikerült az adatokat vennie, de a KSH adatai szerint 2018 első 9 hónapjában 2,2 százalékkal kevesebb gyermek született, mint 2017 ugyanezen időszakában.

Azt is elmondta, hogy 2022-re a jelenlegi 50ezer bölcsődei férőhelyet 70ezerre bővítik. Ezzel egyetlen gond van, hogy 2016-ban pedig azt ígérték, hogy 2018-ra 60ezer bölcsődei férőhely lesz az országban.

Az egészségügy átalakítására tett ígéretekkel kapcsolatosan feltett azon kérdésre, hogy van –e ennek valamiféle határideje amit ígérni tudnak a választóknak a szokásos választ adta a miniszter: az ellenzék folyton csak támadja őket, pedig nekik is lett volna lehetőségük, miért nem éltek vele. 

Csak halkan súgom, hogy a mai ellenzék 12 évet kormányzott 1990 óta, míg a Fidesz 13 évnél tart és akkor nem számoltam bele a KDNP négy éves kormányzati részvételét az Antall-kormányban.

Szóval jó lenne végre befejezni  ezt, hogy mindent az ellenzékre fognak. Arról nem beszélve, hogy az, hogy a jelenlegi ellenzék azon része, akik voltak már kormányzati szerepben, pocsékul működtek, nem menti fel a jelenlegi kormányt az alól, ha pocsékul működik.

Csak egy példa az interjúból: Kásler azt mondta, hogy 1993-ban dolgozták ki a vastagbélrák szűrés programját, de a jelenlegi ellenzék nem kezdett vele semmit. Könyörgöm, 1998-tól a Fidesz volt kormányon, majd 2010 óta újra. 

Idézem: 

Tehát azok a szakemberek, volt baloldali állami vezetők, akik e témában is sürgetően nyilatkozgattak és most kritikákat fogalmaznak meg, pontosan tudják, hogy a kezükben volt a lehetőség, de nem éltek vele

Ezek szerint a fideszes szakemberek - akik szintén nem éltek vele - pont ugyanolyan csapnivalóak. Nem kellene elgondolkodni azon  hogy aki kinevezi ezeket a szakembereket pl miniszternek, alkalmatlan a feladatra?

Elképzelhető, hogy aki vezeti a kormányt - a Miniszterelnök - rosszul, a magyar embereket veszélyeztetve végzi a dolgát?

 

Brüsszel, a démoni lény...

stopkamp.jpg

Levelet hozott a posta. Nagy borítékban, benne mindössze 2 papírlap Magyarország Kormányától. Elfért volna kisebb borítékban is, de az snassz, és hát bizony arra muszáj költeni, hogy megtudhassa minden magyar, mire készül Brüsszel. Brüsszel a rettenetes démoni lény. (akinek mellesleg rengeteg pénzt köszönhetünk).

A levelet, melyből megtudhatjuk, hogy továbbra is bevándorlási válság fenyeget minket, Orbán Viktor miniszterelnök írta alá.

Lássuk, hát hogy mire is készül Brüsszel. Vagy inkább azt, hogy mit állít erről a kormány:

 

  1. Be akarják vezetni a kötelező betelepítési kvótát:: a bekezdés szerint az Európai Parlament 2017 novemberében már el is fogadta az erről szóló előterjesztést. Nos akkor, azon a hétvégén a csapból is az folyt, hogy kész, elfogadták a bevezetését. Azután kiderült, hogy mégse. 1,5 éve ezzel riogatnak, hogy de bizony, ez a cél. Ha én azt mondom, hogy Orbán le akarja vágni minden férfi jobb fülét, akkor ha elég sokat mondom, akkor ezt is el fogják hinni? Még nem tette meg, de meg fogja. Tudom. Mert Soros . 
  2. Gyengíteni akarják a tagállamok határvédelmi jogait:mindezt abból kiindulva, hogy határmenedzsmentről, nem pedig határvédelemről beszél az Európai Bizottság. És persze, mert Soros…
  3. Migránsvízummal könnyítenék a bevándorlást:mondja ezt az a kormány, aki bevezette Magyarországon a letelepedési kötvényt, mely szerint ha van pénzed nem vizsgálunk semmit, gyere és teljes jogú letelepedési engedélyt kapsz. Ezzel 20e ember vándorolt be hazánkba teljesen ellenőrizetlenül.
  4. Még több pénzt adnának a migrációt támogató szervezeteknek:amikor szóvá teszik, hogy a kormány beenged hazánkba bevándorlókat titokban pl Venezuelából, akkor azt mondják, hogy rendezetten, hivatalosan jöhet bárki, aki segítségre szorul. A kormány által migráns támogató Soros szervezetnek nevezett szervezetek pont azt szeretnék, hogy ne illegálisan jöjjenek a rászorulók. Senki nem akar illegális migrációt. A több pénz pedig… a levél szerint 570 milliárd forintot költene a teljes EU ezen szervezetek támogatására. Info: 2 év alatt a kormány 56 milliárdot költött arra, hogy ugyanazokat a hazugságokat terjessze a médiában, illetve óriásplakátokon Soros Györggyel és a migrációval kapcsolatban
  5. Csökkenteni akarják a bevándorlást ellenző országok pénzügyi támogatását: akarják/tennék…akár az is lehet…

 

A kormány folyamatosan – ebben a levélben is – feltételes módban fogalmaz, hiszen semmit nem tud bizonyítani.

 A kérdés csak az, hogy mikor értik meg a magyar emberek, hogy totál hülyének nézik őket. Van egy démon, amitől rettegnek, de sosem látták, sosem tapasztalták meg. Mégis annyit hallották, hogy hisznek létezésében. Arra meg nem figyelnek, ami nap, mint nap bizonyíthatóan körülveszi őket. Az egészségügy helyzete, az oktatás helyzete, egy kis ország, melynek miniszterelnöke különgéppel repked mindenhova, kis ország melyben többet költenek stadionokra, mint az omladozó kórházak rendbetételére, stb. És elhiszik, hogy hasít a gazdaság, hogy minden rendben van. Ha valami mégsem, akkor arról természetesen az elmúlt 8 év tehet. Ami már több mint 8 éve volt. Az pedig, ha az előző kormányzat rosszul működött még nem mentség arra, ha a mostani is pocsék.

 

De nincs baj, hiszen arra bőven van pénz, hogy minden igaz magyar ember megtudja, hiszen

Önnek is joga van megtudni mire készül Brüsszel

– bárki legyen is az.

Mivel Önnek is joga van megtudni, elmondom mire készül:

Ezermilliárdokkal támogatni Magyarországot, ahogy eddig is tette.

 

Évente több mint 1000 milliárd forint érkezik ugyanis hazánkba Brüsszeltől, a rettenetes démontól.