Pad, a közéleti blog

2019.okt.08.
Írta: Ms. Black Sheep Szólj hozzá!

T. Mészáros András ismét megsértette a választásról szóló törvényt

tma.jpg

 

T. Mészáros András és az összes érdi Fidesz-KDNP-s önkormányzati képviselőjelölt szándékosan olyan reklámelemeket használt a választási kampány során, melyek arculati elemei, a választói akarat befolyásolására alkalmas módon azonosak az Önkormányzat által a Modern Városok Programban használt arculati elemekkel.

Mit jelent ez?

Tovább

Tűzijáték - megengedhetjük magunknak?

tuzijatek.jpg

Augusztus 20-án, mint minden évben, mióta az eszemet tudom, tűzijáték volt Budapesten és sok városban.

Sokan megkérdőjelezik, hogy egy országban, ahol az egészségügyre nem tudnak annyi pénzt költeni, hogy ne legyenek romos kórházak, ne a szülőknek kelljen ágyra pénzt gyűjteni ha a gyermekük mellett szeretnének maradni – és még sorolhatnám – szabad –e egy tűzijátékra 212 millió forintot elkölteni.

Tovább

Csak a diák nem számít

szinyei.jpg

2017 január – súlyos balesetet szenvedett a gimnázium diákjaival és tanáraival síelésből hazatérő busz. A tragédia – melyben 16 diák és több tanár is az életét vesztette – érthető módon nagyon megrázta az iskolát.

2017 június – igazgatóválasztás volt az iskolában, az akkor 10 éve posztján lévő Tóth Gáboron kívül nem volt másik pályázó. Ennek ellenére Palkovics – akkori – oktatási államtitkár döntését Balog Zoltán – akkori – miniszter felülbírálta és Tóth Gábor igazgató a posztján maradhatott.

2019 június – 15 diák sikeres érettségi vizsgáját utólag érvénytelenítették, arra hivatkozva, hogy az iskola saját belső szabályzata – melyet korábban vizsgált az Oktatási Hivatal és mindent rendben talált – és a törvény nincsenek összhangban, a 15 diák nem kezdhette volna meg – bizonyos különbözeti vizsgák hiányában – az érettségi vizsgáit.

Tovább

A Pesti Srácok tökéletesnek hitt világa

boldogok.jpg

Fotók: Kardos Tamás
Szerző: Lukácsi Kriszti

 

Irgalmatlanul nehéz dolgom van, ha szeretném kulturáltan kifejezni az érzéseimet, elmondani a véleményemet arról a szennyről, amit Vésey Kovács László követetett el a PestiSrácok – nevéhez már korábban is méltatlan újság – hasábjain.

Tolószékes embereket sem szeretnénk mozgólépcsőnyi meg buszmegállónyi hirdetéseken nézegetni…

Tovább

Quimby és Lovasi az alibi előadók

zene2.png

Szentesi Zöldi László, a kormánymédia egyik fő megmondóembere kiakadt, mert a 30. Bálványosi Szabadegyetemre a szervezők meg merték hívni a Quimby-t és Lovasi Andrást, a magyar könnyűzene meghatározó szereplőit.

Én a magam részéről a zenét mindig függetlenítem az adott előadó politikai hovatartozásától, számomra egy lényeg van, hogy jó zenét játszik –e valaki. Pont úgy kedvelem a Quimby-t, mint mondjuk a Csík zenekart, vagy éppen az Ismerős Arcok-at.

Szentesi nem így gondolja. Odáig merészkedett, hogy Facebook posztjában „alibi előadónak” nevezte Lovasiékat.

Tovább

Paks 2 - bölcs vagy bátor döntés?

sugarv.jpg

Szerző: Lukácsi Kriszti

Mint oly sok ember, én is megnéztem a Csernobili robbanásról szóló mini sorozatot. Előjöttek az emlékek, bár még gyerek voltam, de azért van néhány. Emlékszem például, azon a nyáron nem ettünk salátát, mert azt mondták, az a legveszélyesebb zöldség.

Tovább