Extrém durva kampány - de vajon miért?

fnws.png

László Imre, Pikó András, Kóber György, és még sorolhatnám. Ők azok, akiket alaptalanul, név- és bizonyíték nélkül sároz be a kormánypárt.

A kérdés, hogy vajon miért teszik. Megszokhattuk, hogy minden választás előtt vannak a kampánynak keményebb részei, előkerülnek ügyek, de ilyen aljas hazugságok, ilyen mennyiségben még soha nem kerültek nyilvánosságra.

A legvadabb talán László Imre esete, aki 10 évig volt a Szent Imre Kórház orvosigazgatója, jelenleg az ellenzék közös polgármesterjelöltje Újbudán. Néhány napja az Origo szállította a „hírt”, miszerint egy doktornő megkereste őket, hogy ugyan a nevét nem vállalja, de szeretné elmondani, hogy miként zaklatta őt szexuálisan, valamint akarta megerőszakolni 2012-ben, az akkor 66 éves László Imre. Az ismeretlen áldozat a TV2-nek is nyilatkozott, szigorúan arc nélkül, eltorzított hangon. Mondhatni fatomként. Az ok: nem akarja, hogy bárki a sajnálatával a történtekre emlékeztesse. A névtelen áldozat nem tett feljelentést sem, így semmilyen formában nem ellenőrizhető a történet valóságtartalma. Az RTL Klub megkereste a klinika akkori vezetőjét, aki azt írta

Nem emlékszik ilyen esetre, semmilyen írásos feljegyzés sincs ilyen esetről, sőt nem indítottak vizsgálatot sem ilyen ügyben.

Az Origo ezek után a bocsánatkérés helyett tovább folytatja a mocskolódást. Mint sajtó nem kell, hogy kiadja az informátorát, nyilván lesz egy sajtóper, aminek jó esetben fél év múlva vége, kell némi aprópénzt fizetnie az Origonak és lesz helyreigazítás. Mindez természetesen a választások után.

Pikó András – józsefvárosi ellenzéki polgármesterjelölt – irodájára a rendőrség „rontott rá”, lefoglaltak eszközöket, majd tegnap meg is szüntették a nyomozást. Hogy mi alapján indult, mi alapján tették ezt, soha nem fog kiderülni az igazság.

Kóber György, budafoki ellenzéki, magát civilnek valló (valóban nem tagja egy pártnak sem, korábban az Együtt–ben politizált) fiatal ovóbácsi, akit a Tétény vezér álnéven munkálkodó (többek szerint a fidesz egyik alkalmazottja áll a profil mögött) álprofil nyíltan pedofíliával vádolt meg. Előzménye az ügynek, hogy a Pesti Srácok csodálatos billentyűhuszára írt róla

 

A gyerekek nemváltó műtétét legalizálni akaró óvóbácsi is indul az ellenzék színeiben Budafokon

címmel.

A cikk tele van hazugságokkal és csúsztatásokkal, de a legszebb a hozzá csatolt kép, melyről azt állítja a cikk írója, hogy Kóber a gyerekekkel közös képpel regisztrált egy internetes társkeresőn.

20191005_113202.jpg

A Pesti Srácokban megjelentek könnyen cáfolhatóak, így itt ugyanaz várható, mint László Imre esetében. Más kérdés Tétény vezér, aki nagyon kemény vádakkal illette Kóbert abban a hiszemben, hogy nem bizonyítható, hogy ki is áll a profil mögött. Ha pedig kiderülne, akkor a megbízó nyilván kifizeti helyette a kártérítést.

20191005_114246.jpg

A kérdés továbbra is, hogy miért durvult el ennyire a kampány.

A válasz egyszerű: a kormánypárt évek óta hozzá van szokva, hogy nincs ellenzéke, nincs ellenfele, bármit megtehet, nem kell félnie. Sem attól, hogy esetleg veszít egy választáson, sem pedig attól, hogy kiderül valami kis turpisság.

Idén pedig az ellenzék összefogott, így sok helyen jó esély van rá, hogy nem lesz fidesz győzelem, ami nem csak azt jelenti, hogy a kihulló, kormánypárti képviselők jelentős jövedelemtől esnek el, de okkal félnek a számonkéréstől is. Az ellenzék már a kampány során is sok ügyet nyilvánosságra hozott - cseppet sem kímélve a fideszes potentátokat -, ezekkel kapcsolatban a kormánypárti érintettek a hallgatást tekintik a megoldásnak, majd a helyi trollhadseregüket ráállítják a témára.

A két talán legdurvább  álhír – László Imre szexuális zaklatással-, valamint Kóber György pedofíliával történt megvádolása – azt mutatja, hogy bizony fél a Fidesz, különösen a Fővárosban.

Hogy okkal félnek -e hatalmuk elvesztésétől, illetve mit lehet elérni a sok-sok bizonyítatlan álhírrel, jövő vasárnap kiderül.