A következmények nélküli politikai rendszer

 

1997 – Horn Gyula – mindenféle egyeztetés nélkül, rossznyelvek szerint alkoholos befolyásoltság alatt – bejelenti, hogy a nyugdíjasok ingyen utazhatnak a MALÉV járatain

 

2006.05.16. – Gyurcsány Ferenc Balatonöszöd: "Nyilvánvalóan végighazudtuk az utolsó másfél-két évet. Teljesen világos volt, hogy amit mondunk, az nem igaz."

 

2010 – a második Orbán kormány megszüntette a magánnyudíjpénztári megtakarításokat – helyesebben hamis fenyegetésekkel és azzal az ígérettel, hogy egyéni nyugdíjszámlákat hoznak létre 3000 milliárd forintnyi nyugdíjvagyont államosított. 2019-ben Rétvári Bence kijelentette, hogy nincs értelme az állami rendszerben egyéni nyugdíjszámláknak, így azok nem is lesznek.

 

2017.december – egy ellenzéki kérdésre a Parlamentben annyit válaszolt a Miniszterelnök: „Boldog karácsonyt!”

 

2019.05.18. – egy videofelvétel miatt lemond az osztrák kormány, mely felvételen többek között az is elhangzik, hogy olyan médiakörnyezetet kívánnak és úgy létrehozni orosz befektetőkkel, ahogy azt az Orbán kormány tette. Hatalomra kerülésük esetén állami megbízásokhoz juttatva őket.  A cél, hogy a média feletti befolyást megszerezzék. E felvétel egyértelművé teszi, hogy Orbán mit tett és hogyan a médiával. Ezek hatására az osztrák kormány lemond, Orbán pedig csak annyit nyilatkozik a sajtófőnökén keresztül, hogy ez Ausztria belügye, nem kíván vele foglalkozni.

 

A fenti példákban egy valami a közös: nem lett semmi következményük, minden ment tovább, ahogy előtte. Ebből jól látszik, hogy egy teljesen következmények nélküli országban élünk, ahol bármilyen politikai erő legyen is hatalmon, a birka nép tűr, nem tesz, nem vár el semmit. Semmi, de semmi cselekedetnek nincs következménye, bármely politikus, bármit megtehet.

Vége lesz –e valaha is ennek? Ha mi, a nép nem változunk, akkor bizony nem. A döntés a mi kezünkben van, hogy hagyjuk –e. És most nem az a kérdés, hogy Fidesz vagy MSZP, hogy Orbán vagy Gyurcsány, netán bármely másik korábban már leszerepelt politikus. A kérdés az, hogy mikor áll már sarkára a nép, mikor lesznek végre olyan politikusaink, akik nem csak a saját zsebüket nézik, hanem az ország érdekét. Ameddig mi csöndben a fotelban elégedetlenkedünk, mert „félünk”, mert esik az eső, stb, addig minden marad a régiben.

Ki kell, hogy mondjam, Magyarországon nem történt sem rendszerváltás, sem egyéb. A demokrácia az, ami Ausztriában van, itthon, Magyarországon valami egész más rendszer van, melynek nem tudom a nevét, de a demokráciától távol áll. Talán jó kifejezés rá, hogy a

KÖVETKEZMÉNYEK NÉLKÜLI POLITIKAI RENDSZER

 

Persze el kell menni választani, de attól még változás nem lesz. Változás akkor lesz, ha nem elégedünk meg a kisebbik rosszal, ha addig harcolunk, míg végre mi választók és az ország leszünk a fontos és megtaláljuk a JÓ-t a sok-sok rossz között.