Bombasztikus pirog Németh Szilárd módra

szilard.jpg

fotó: Facebook

Németh Szilárd ismét a konyhaművészetnek hódolt szombaton, pierogot – vagyis lengyel pirogot - készített a Chicagóból hazalátogató testvérének. A fotó amivel illusztrálta, valamint a Facebook bejegyzés melyben ezt közhírré tette alapos elemzést érdemel.

Nem is tudom hol kezdjem… legyen az első a fotó.

A képen jól láthatóak a háttérben a tűzszerészek, akik tegnap a - korábban – a Dunában talált egytonnás bombákat hatástalanították. A pirogot Németh Szilárd műanyag tányérból, műanyag evőszközzel fogyasztja. Ebből arra tudok következtetni, hogy bizony a Fidesz fő rezsiharcosának annyira nem volt fontos és komoly kérdés a bombák hatástalanítása (melyek miatt egyébként Budafokon több ezer embernek kellett elhagynia otthonát és a veszélyes feladat Csepelt is érintette), hogy vagy odament főzőcskézni a Duna-partra, ahol egyébként egy egyszerű földi halandó állampolgár nem is tartózkodhatott, vagy megfőzte otthon a konyhában és a fotó kedvéért odavitte a Duna-partra a kész művet, ezzel biodíszletnek használva veszélyes munkát végző tűzszerészeket. Az már csak hab a tortán – ugyanakkor rendkívüli módon felháborít -, hogy nincs benne annyi környezettudatosság, hogy kerülje a műanyag tányért és evőeszközt. Hogy ez meglep –e, az már külön kérdés…

Ha valakinek ez még nm lett volna eléggé felháborító, akkor nézzük a bejegyzés érdemi tartalmát. A pirog a Chicagóból hazaérkező testvérnek készült. Azért pirog, mert a lengyel-magyar barátság napja volt szombaton, és mint tudjuk nincs is fontosabb egy kormánypárti politikusnak, mint Hazánk és annak kapcsolatai. A Fidesz kommunikációja arra épül, hogy itthon minden szép és jó és a multikultit, a népek, nemzetek keveredését gyakorlatilag elítéli. Ehhez képes a párt alelnökének a testvére a bűnös nyugaton él, nem is akárhol, hanem az USA-ban, ahol keverednek a népek-nemzetek, az ország pedig a liberalizmus bölcsője. Két dolog lehetséges: az egyik, hogy a rezsiharcos-szakács-honvédelmi államtitkár testvére megunta a magyar hétköznapokat és szűkebb családjával kivándorolt a távoli földrészre, a másik, hogy beleszeretett egy amerikai úriemberbe és a kedvéért hagyta itt Magyarországot. Egy biztos: nem itthon nevelkednek gyermekei és a Fidesznek oly fontos dolgokat nem teljesíti. Bár ebben a kérdésben nem áll túl jól Németh Szilárd sem, hiszen „csak” két gyermeke van, szemben a kormány által elvárt minimum hárommal.  

Ennek elképzelhető, hogy az az oka, hogy Németh Szilárd nem rendelkezik autóval.