Tudjuk, a kevesebb, néha több. De ennyire?

pinokkio_1_970x0_0.jpg

Kásler Mikós Origónak adott interjújában megint az ellenzékre fogta az eü helyzetét. 

Elmondta ugyanakkor, hogy a fideszes kormányzati lépéseknek köszönhetően a gyermekvállalási kedv 21 százalékkal nőtt. Ne tudom, hogy honnan sikerült az adatokat vennie, de a KSH adatai szerint 2018 első 9 hónapjában 2,2 százalékkal kevesebb gyermek született, mint 2017 ugyanezen időszakában.

Azt is elmondta, hogy 2022-re a jelenlegi 50ezer bölcsődei férőhelyet 70ezerre bővítik. Ezzel egyetlen gond van, hogy 2016-ban pedig azt ígérték, hogy 2018-ra 60ezer bölcsődei férőhely lesz az országban.

Az egészségügy átalakítására tett ígéretekkel kapcsolatosan feltett azon kérdésre, hogy van –e ennek valamiféle határideje amit ígérni tudnak a választóknak a szokásos választ adta a miniszter: az ellenzék folyton csak támadja őket, pedig nekik is lett volna lehetőségük, miért nem éltek vele. 

Csak halkan súgom, hogy a mai ellenzék 12 évet kormányzott 1990 óta, míg a Fidesz 13 évnél tart és akkor nem számoltam bele a KDNP négy éves kormányzati részvételét az Antall-kormányban.

Szóval jó lenne végre befejezni  ezt, hogy mindent az ellenzékre fognak. Arról nem beszélve, hogy az, hogy a jelenlegi ellenzék azon része, akik voltak már kormányzati szerepben, pocsékul működtek, nem menti fel a jelenlegi kormányt az alól, ha pocsékul működik.

Csak egy példa az interjúból: Kásler azt mondta, hogy 1993-ban dolgozták ki a vastagbélrák szűrés programját, de a jelenlegi ellenzék nem kezdett vele semmit. Könyörgöm, 1998-tól a Fidesz volt kormányon, majd 2010 óta újra. 

Idézem: 

Tehát azok a szakemberek, volt baloldali állami vezetők, akik e témában is sürgetően nyilatkozgattak és most kritikákat fogalmaznak meg, pontosan tudják, hogy a kezükben volt a lehetőség, de nem éltek vele

Ezek szerint a fideszes szakemberek - akik szintén nem éltek vele - pont ugyanolyan csapnivalóak. Nem kellene elgondolkodni azon  hogy aki kinevezi ezeket a szakembereket pl miniszternek, alkalmatlan a feladatra?

Elképzelhető, hogy aki vezeti a kormányt - a Miniszterelnök - rosszul, a magyar embereket veszélyeztetve végzi a dolgát?