A társadalom mi vagyunk, a felelősség a miénk!

rasz.jpgOktóber közepe van lassan, de az idő szerencsére kegyes hozzánk és még éjszaka is legalább 10 fok körül van a hőmérséklet. Ez azonban csak napok kérdése,hogy megváltozik, hiszen – mint minden évben – idén is hamarosan kopogtat a tél.

Szereted a telet? Jó dolog a friss hóban bolondozni? A jégvirágos ablakot csodálni?

Ha ezek a kérdések mosolyt csalnak az arcodra, akkor neked jó dolgod van. Nem fázol télen, van mit felvenned, van fűtött lakásod.

De te is tudod, hogy nem mindenki van ilyen szerencsés helyzetben…

Nekik segít a Social Point Alapítvány, vasárnap, október 14-én, egy adománynap keretében Budafokon.

Bár ők szerényen csak adománynapnak nevezték el az eseményt, ez sokkal több ennél. Elérték, hogy összefogjon az ország apraja-nagyja és ne csak arról szóljon ez a nap, hogy akinek szüksége van valamire az beáll a sorba lehajtott fejjel, szomorúan, megkapja a kis csomagot és tovább áll.

Ez a nap ünnep lesz. Ünnep lesz azoknak, akik adnak és azoknak akik kapnak egyaránt.

Eljön Erzsi néni és lángost süt, de nem akármilyet ám! Erzsi néni lángosa  Magyarország Legjobb Lángosa a hirdetmény szerint.

Jelen lesz és zenél Krajcsó Bence, aki 2010-ben, 16 évesen Arany Páva-díjban részesült, majd 19 évesen megkapta a Népművészet Ifjú Mestere elismerést is. Bence kivételes tehetség akinek hatalmas szíve van, ezért jön Budafokra citerázni vasárnap.

A helyiek azt mondják, Budafokon élni jó, hiszen olyan közösség van, aki ha kell összefog és nem ismer lehetetlent.

A helyszínt a Budafok-Tétény Általános Ipartestület biztosítja, az adományokat a Social Point Alapítvány önkéntesei gyűjtötték és várják az adománynap alatt is folyamatosan.

A társadalom mi vagyunk, a felelősség a miénk!

– hirdeti az alapítvány jelmondata.

Most arra kérnek mindenkit, hogy ha segíteni adománnyal nem is tud, ha van a környezetében olyan ember, akinek szüksége van segítségre, szóljon, jelezze neki, hogy vasárnap, október  14-én, 10-16 óra között, az Ipartestület székházában (1221, Bp, Mária Terézia utca 60.) adománynapot tartanak, ahova szeretettel várják az érdeklődőket.