Könnyű pénzért személyeskedni a helyi újságban

37386123_10212701554439334_8067101321045475328_o.jpgAdott egy ember. Egy Anya. E mellett van munkahelye ahol dolgozik napi 8 órát. Ezenkívül vállal különböző önkéntes, társadalmi feladatokat is. Van, hogy rászorulóknak segít, van, hogy kirándulást szervez gyerekeknek és nem mellesleg képviseli a szülőket egy gimnáziumban. A munkahelyi tevékenységén kívül egyikért sem kap pénzt. Nem áll mögötte állami hivatal, közpénzből fizetett apparátus, újság, stb. Ellenszavazat nélkül választották meg a szülők képviselőjének. Csak olyat tesz, amit előtte demokratikusan megszavaz a többi szülő is.

Adott egy másik ember. Önkormányzati képviselő. Mindegy neki melyik párt, éppen annak a színeiben indul, ahol nyerni lehet. Volt már SZDSZ színeiben polgármester, majd amikor ez már nem volt menő, akkor átpártolt a Fideszhez. Hosszú évek óta politikusként él meg, bár attól az önkormányzattól kapott éveken át magas összegű pénzt tanácsadás címszóval, melyben önkormányzati képviselő is. Mögötte áll az állami apparátus, a kerületi újság és még ki tudja mi minden.

Az Anya mindent megtesz azért az iskoláért ahova gyermekei járnak, ahova gyermekei édesapja is járt. Mert ez egy jó iskola, ahol azonban most komoly gondok vannak. Nincs sok eszköze, van egy blogja, oda szokott írni. Egyre nagyon vigyáz: mindig csak az igazat.

A Képviselő, most ismét kihasználva a mögötte álló kerületi újságot, személyeskedésbe kezdett. Kikezdett egy Anyát, aki neveli gyermekeit, aki dolgozik becsülettel és e mellett végzi az önkéntesen, fizetés nélkül vállalt dolgait. Mindezt természetesen a Képviselő fizetésért teszi.

A Képviselő azt a kérdést teszi fel a kerületi újságban, hogy miért íratja abba az iskolába a gyermekeit az Anya, amelynek oly rossznak tartja a vezetését.

Ez a Képviselő nem is olyan régen megírta, hogy mekkora probléma, hogy bizony a kormány – a Fidesz – korrupt és kapzsi. Ugyanakkor a Képviselő továbbra is a Fidesz színeiben végzi dolgát, mint ilyen képviselő veszi fel a fizetését.

A Képviselő tehát, az általa elítélt Fidesz színeiben felvett fizetéséért személyeskedik az Anyával, aki ingyen, mindenféle profi segítség nélkül, a szülők teljes támogatását élvezve küzd egy iskoláért.

Ez Magyarország.