No comment, uraim!
2018. július 09. írta: Ms. Black Sheep

No comment, uraim!

Ismét megmutatta a kormány, hogy mennyit is érünk

nincs.jpgReggel 6 óra van, csörög a vekker. Ibolya ma is – mint az összes többi munkanapján – felkel, gyorsan megissza a kávéját, lezuhanyozik, felöltözik és munkába indul. Lányát – Piroskát - gondozza, aki 26 éves és nyaktól lefelé lebénult 5 éve egy balesetben . Piroska semmire nem képes önállóan, csak levegőt venni. A nap minden órájában, minden pillanatában segítségre szorul. Itatni, etetni, pelenkázni kell, naponta legalább ötször. Aztán jön a gyógytorna, a mosakodás, a testápolás, mindezt nagyon gondosan, hiszen egy sérülés, egy felfekvés végzetes lehet a számára.

Ugyanekkor csörög a vekker Éváéknál is. A reggeli kávé is hasonló, majd az azt követő gyors zuhany, kis smink és Éva máris lent van az utcán és indul munkába. Ezt teszi hétfőtől péntekig minden nap. Kivétel, amikor szabadságra megy. Akkor elmegy kirándulni, strandolni, mindegy hova, csak kilépni a hétköznapok egyhangúságából, az állandó munka fogaskerekéből.

Hó eleje van, csipog a telefon, sms érkezett, jelzi, hogy mindkét hölgy fizetése megérkezett a számlájukra. Ibolya ebben a hónapban is 52800 forint ápolási díjat kap, míg Éva – aki szintén nincs túlfizetve, éppen csak a minimálbért kapja meg havonta – kicsit több, mint 120000 forintot.

Mindketten dolgoznak, Éva napi nyolc órát, míg Ibolya 24 órás szolgálatban van. Évának jár évente 24 nap szabadság, Ibolya ezt a fogalmat nem ismeri.

Ma Magyarországon ha valaki a saját sérült gyermekét otthon gondozza, akkor mindössze ápolási díjra jogosult, aminek az összege egy segély összegét is alig éri el, 52800 forint. Aki otthon gondozza a gyermekét, nem tud elmenni dolgozni, hiszen 24 órás szolgálatban van, az év mind a 365 napján. Nincs pihenés, nincs szabadság. Mégis ebből a pénzből kellene megélnie, hiszen a kormány nem tekint munkaként az otthoni ápolásra.

Most azonban itt volt a lehetőség. A Parlament elé kerülhetett volna egy javaslat, mely szerint a beteg hozzátartozókat otthon ápolók kapják meg az államtól a minimálbér összegét. A Parlament költségvetési bizottságának kormánypárti képviselői azonban nemet mondtak a kezdeményezésre, mely a költségvetésben mindössze 6 milliárd forintos tétel lett volna.

6 milliárd forint. Két év alatt határon túli futballra 20 milliárdot költött a kormány, jégcsarnok épül 3 milliárd forintból, 1 milliárd forintba került a parlamenti képviselők mobiltelefonja és laptopja és még sorolhatnám.

A kormánypárti képviselők - akik akkor is megkapják a tiszteletdíjukat, a költségtérítésüket, ha nem járnak be a Parlamentbe, akiknek számolatlan szabadnapjuk van - leszavazták azt a javaslatot, hogy az otthon, a nap 24 órájában, az év 365 napján a sérült gyermeküket gondozók a minimálbér összegét kaphassák meg havonta. Ezen képviselők, valószínűleg értelmezni sem tudják ezeket az összeget, mivel hetente több pénzt keresnek (úgy, hogy közben minden egyéb költségüket – autó, telefon, stb – fizetik költségtérítés gyanánt), mint amire havonta vágynak az otthoni ápolást végzők.

Azt hiszem, erre egy valamit lehet csak mondani, mert minden más a nyomdafestéket nem tűrő kategória:

No comment, uraim!

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://kozeletipad.blog.hu/api/trackback/id/tr714103691

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

flydomi 2018.07.10. 17:04:54

2010-ben elkezdte a nemzetellenes kirohanását azzal,hogy a beteg embereknek nekiment,akiket a nyomorba döntött,mert számára érdektelenek,csak a pénzt viszik.Mit lehet elvárni egy magát kereszténynek nevezett kormánytól,aki a saját nemzetét és állampolgárait semmibe veszi?Lesz ez még jobb is.Előbb - utóbb a birkák levágása is elkezdődik. :) Hirdessük a nagy kereszténységet a kormány szellemében,ahogy ők is teszik ezt minden nap azzal,hogy ők a nagy megmentők,ahol senkit se hagyunk az út szélén. :)

Agnus69 2018.07.10. 20:01:05

Én sem leszek népszerű, és értem, megértem, hogy az ember nem hagyja magára a sérült, beteg családtagját, gyerekét. De ilyenkor mindig egy dolog jut eszembe: mi lesz akkor, ha ne adj isten az ápolóval, (aki általában az anya sérült gyerek esetén) történik valami, (nem kell csak egy baleset), és a legrosszabb esetben marad ott egy magatehetetlen, magától életképtelen ember? Sajnos általában a gondozók magukra maradnak, sokszor válás a vége családnak, esetleg nem vállaltak több gyereket, mert ezt sokan nem bírják lélekkel, és akkor mi lesz, ha nem lesz, aki tovább ápolja a beteget? Kitől várható el, hogy megoldja a helyzetet?? :(

nemecsekerno_007 2018.07.10. 21:04:11

@Agnus69: Majd az apácák. Mert ugye az inkvizitor egyház, a pedofil papokkal, a kötelező hitoktatással másra ugyse jó. Az ilyen helyzetet felvállalják, mert amúgy fasiszták... :( :)

Lilli_Csiribiri 2018.07.10. 23:08:03

Sose hagynám el a gyerekemet amikor a legnagyobb szüksége van rám.

flydomi 2018.07.10. 23:29:59

Hol vagytok nagy hazaszerető illibsi birkák?
Nem érdekel titeket,hogy apátok a beteg embereket semmibe veszi,és nyomorba dönti őket.Végül is csak magyar állampolgárok,olyanok,mint ti.
Semmi hozzászólás a részetektől,mivel csak saját magatokat hazudtolnátok meg,ami nem vetne jó fényt a hazaáruló viselkedésetekre,ahol vezíretek lomposát cumizátok ezerrel. :)
Ez az igazi nagy keresztény magyarország,ahol totálisan érdektelen számotokra is a beteg emberek sorsa,sőt,egyetértésben bólogattok,hogy ez igy helyes,ahogy a fideSS bánik a beteg emberekkel.
Bármelyikőtök kerülhet ilyen helyzetbe,és akkor majd apátok szerető gondoskodását megismeritek. :)
Ugye birka-mirka bulgár migri.