Összefogásra nincs már idő, de akkor mégis mi a megoldás? - interjú Molnár Gyulával

Szerző: Lukácsi Kriszti

molnar_gyula_elo.jpg

Molnár Gyula az MSZP elnöke, Dél-Buda képviselőjelöltje. Pár napja a magyarországi viccpárt elnökéről bizonyosodott be számomra – és remélhetőleg az olvasók számára -, hogy nagyon is komolyan gondolkodnak, most Molnár Gyulával beszélgettem annak érdekében, hogy kiderüljön hogyan látja a jelenlegi magyarországi politikai helyzetet. Szeretném hozzátenni, hogy folyamatosan keresem a többi párt jelöltjét, vezetőjét is, nagyon szeretnék minél többükkel beszélgetni, ezzel is segítendő a választók döntését.

Ha igaz Molnár Gyula állítása, akkor 8-án minden szem Budafokra figyeljen, ugyanis az MSZP pártelnöke szerint:

Budafok egy mini Magyarország, azt mondják, hogy aki nyeri Budafokot, az nyeri az országot, ez egy nagyon fontos üzenet

 

Korábban mindenféle per indult ellened egy olyan témában, olyan területtel – a Kopaszi gátról beszélünk - , melynek beruházása most fidesz-közeli kezekben van. A perek végén nem tudtak semmit rád bizonyítani. Mi történt, hogy volt ez az egész ügy?

Volt egy ilyen vádpont, hogy előre eltervelt szándékkal követtem el dolgokat. Valóban előre eltervelt szándék volt, én azon a környéken nőttem fel, gyerekkorom óta arra vágytam, hogy rendezzük ezt a területet és a 2002-es polgármesteri programom 6. pontja arról szólt, hogy rendezzük az öböl területét. Rendeztük is, más pénzéből és egy csodálatos közparkot alakítottunk ki.

Most ennek a területnek a további fejlesztése fideszes kezekben van, nagyon kell figyelnünk arra, hogy semmiképp se a profit döntsön. Ha a profit dönt ugyanis, akkor túl lesz fejlesztve és a terület élhetetlen lesz. Ha oda most bekerül 3000 új lakás, az már egy komplett új önkormányzati körzet.

Ellenem nem hűtlen kezelés volt a vád, nem arról szólt a történet, hogy elloptam valaki pénzét, hanem hivatali visszaélés. Ez mit jelent? Hogy valaki teszi a dolgát, vagy pedig úgy gondolják valakik, hogy túllépi a hatáskörét. Nagyon vékony vonal választja el azt, hogy valaki teszi a dolgát vagy már visszaél a lehetőségeivel.

Orbán Viktor, Karsay Ferenc és Hoffmann Tamás rendszeresen túllépi a határvonalat, ami a teszi a dolgát és a hivatali visszaélés között van

 

Én büszke vagyok rá, hogy ezt a dolgot, ezt a fejlesztést megcsináltuk, a Fidesz pedig – ha lett volna bármi tényleges törvénytelenség, azt megtalálta volna. Sajnos a 2002-2006 közötti időszak arról szólt, hogy meghonosodott a politikában a másik legyőzése helyett a másik kinyírása. Én ennek voltam az egyik áldozata.

Az most kiderült, hogy a Lágymányosi-öböl a szíved csücske, mit látsz a legfontosabbnak Budafokon?

Budafoki képviselő jelöltként az egyik legfontosabb problémának a közlekedés megoldását látom. Átjön az ember a Leányka utcai felüljárón és azt látja, hogy fa talpfák vannak a villamos sínek alatt.  A megállók nincsenek akadálymentesítve és sok hasonló kérdés van. Ebben az ügyben nem az önkormányzatot hibáztatom, ehhez fővárosi, kormányzati pénzek kellenel, melyeknek megfelelően kell hasznosulnia. Sokkal kevesebb szökőkút, viakolor és ló-wellness és sokkal több akadálymentesítés és közlekedés fejlesztés kell.

 

Nyilván mindenki erről kérdez, így talán kicsit unalmas, de mi a véleményed az összefogásról?

Az ami történt Hódmezővásárhelyen több üzenetet is megfogalmazott, melyből  a legfontosabb, hogy a hatalom leváltható. Az emberek apátiában voltak, azt gondolták, hogy a hatalom örök.

Most sokan úgy gondolják, hogy leváltható egy az egyben. De fájó szívvel mondom, hogy az idő rövidsége miatt, sajnos nincs 106 Hódmezővásárhely

Nem kell visszalépegetni most már. Megjelent egy új fogalom: az esélyes jelölt fogalma. Minden embernek 2 szavazata van. Az egyik szavazatával váltsa le a kormányt. Ezt úgy lehet megtenni ha a 106 helyen mindenki oda szavaz ahol a szavazat leginkább hasznosul. Ez lehet, hogy bizonyos helyeken nem az MSZP-Párbeszéd jelöltje lesz. A második – listás – szavazatával pedig döntse el milyen országot szeretne

Ha azt mondják, hogy menjenek akkor egy dolguk van,hogy egyéniben az esélyes ellenzéki jelöltre szavaznak, legyen bármi is a jelölt neve mellett.

Ami biztos, hogy az otthon maradás a jelenlegi kormány hatalmon maradását jelenti.

 

Képesek lennétek a Jobbikkal együttműködni ha ez a szükséges a kormányváltáshoz?

Érték alapon nem, de érdek alapon, ahol az az érdek, hogy létrejöjjenek Magyarországon normális média és alkotmányos viszonyok, egy új választás kiírásáig igen.