Kutyálkodjunk....
2018. március 28. írta: Ms. Black Sheep

Kutyálkodjunk....

Beszélgettem Magyarország legviccesebb pártjának vezetőjével

ke_tfarku.jpg

Szerző: Lukácsi Kriszti

Jövő hét vasárnap választás lesz Magyarországon, ebből az apropóból gondoltam, hogy megpróbálok komolyan beszélgetni Kovács Gergellyel, a Magyar Kétfarkú Kutyapárt vezetőjével. Voltak félelmeim, hiszen ez nem mindenkinek sikerül, de rá kellett jönnöm, hogy Gergő egy komoly pártvezető, és igenis komoly dolog amiket ők tesznek.

Mikor született meg a párt alapításának gondolata a fejedben és mi volt a kiváltó ok?

A történet elég vicces, ugyanis 2006-ban – ekkor grafikusként dolgoztam – kirúgtak a munkahelyemről, mert fájt a fogam. Választások közeledtek, tele volt az ország mindenfajta plakáttal, de nem olyanokkal, mint most. Akkor az volt a politikai divat, hogy ígérgetnek, mintha az nyerne aki jobban rá mer licitálni a másikra. Ezt akartam kifigurázni, innen jött az elő szlogenünk az „Örök élet, ingyen sör”.

kovgergyout.jpgEz az egész a részemről az emberek hülyének nézésére akart reflektálni. Ekkor még nem voltunk bejegyzett párt, ezért kétfarkú kutyákat indítottunk jelöltként, a vicces az volt ebben, hogy sikerült is ajánlószelvényeket gyűjtenünk.

Bár sokan figyelmen kívül hagynak benneteket, de akik mérik a támogatottságotokat, 2% körüli eredményre jutnak. Ugyanilyen támogatottság mérhető az Együtt valamint a Momentum esetében, a KDNP pedig egymaga meg sem közelít titeket. Mi az oka annak, hogy ilyen sikeretek van?

Könnyű a helyzet, mert a legtöbb a párt gyakorlatilag nekünk kampányol azzal, hogy nem egy normális kampányt folytat, hanem vagy ígérget vagy a másik ellen uszít.

Mi egy teljesen másfajta politizálást folytatunk, mi nem mondjuk a dolgokat, hanem csináljuk és ezek által szerethetőbb lesz a világ. Itt van például a gerilla kertészkedés. Igazából szerintem nincs olyan ember akinek ez nem tetszik, hiszen szebbé tesszük a várost. A támogatóink egy része az általános politikai hangulat miatt, mivel mi nem ellenségeskedünk senkivel, egy része pedig az elmúlt 1,5 év kutyapártos tevékenysége miatt áll mellettünk.

 

Számítottatok ekkora sikerre?

2006-ban nem. Inkább belesodródtam a dologba. Eddig egy választáson indultunk komolyan Zuglóban, ahol 7 százalékot sikerült elérnünk azzal, hogy annyi volt a jelölt ígérete, hogy nem fog odamenni Zuglóba.

Tényleg teljesen vicc az egész vagy van komoly szándékotok?

Mi ugyanezt szeretnénk folytatni, amit eddig tettünk. Nem ígérgettünk eddig sem és ezután sem szeretnénk. Minél több dolgot kell véghezvinni, erre szeretnénk felhasználni az állami támogatást.

A kampánypénzt csupa jó dologra fordítjátok a „köz” érdekében. Ez szerintem abszolút komoly, Ti mégis megoldjátok, hogy viccesnek tűnjön.

Érden a Sírius kutyamenhelynek vásárolt a kampánypénzből kutyaeledelt a helyi jelölt – Szécsi Barbara -, volt kórház ahova szappant csempésztetek és Budafokon is készülődik valami. És még sok-sok hasonló akciótok volt. Ez a jelöltek önálló döntése, vagy van valamiféle központi ráhatás?

img_2180.JPG

Szécsi Barbara, az MKKP érdi jelöltje a Syrius kutyamenhelyt támogatta a kampányra szánt pénzből

Van egy pályázat, erre a központi kampánytámogatást használjuk, ami az országos lista után jár. Eddig csupa olyan pályázat érkezett ami megfelelt, az elvárás ugyanis csak annyi, hogy legyen társadalmi haszna, és valamiféle önkéntes munka legyen benne. Ezen kívül van a jelöltek saját kampánypénze, ezzel bármit tehetnek. Mivel nálunk mindenki ingyen segít, így megmaradnak az állami kampánytámogatások és ezt valóban jó dolgokra fordítják a jelöltjeink.

Milyennek szeretnéd látni Magyarországot négy év múlva?

Olyan… Ausztria szerűnek – itt saját magán is elmosolyodott Gergő, de utána komolyan folytatta: az a baj, hogy sokmilliárdot költenek arra, hogy tele legyen gyűlölettel az ország és ez hat. Nem a magyarok ilyen rosszfejek, hanem hatékony, amit tesznek. Magyarországon sajnos bármit megbeszélni ami politikai téma az nem lehetséges. Ezen és az emberek gondolkodásmódján kellene változtatni. No meg némi empátiának is örülnék.

Mit üzensz a választóknak, 1,5 héttel a választás előtt?

Először is jó lenne ha nem hívnának rendőrt amikor illegálisan felújítunk.

Ami mindenképp fontos, hogy mindenki menjen el szavazni. Ez a legfontosabb.

Aki nem megy el, az utána ne panaszkodjon, hogy nem jó valami. A politikát és a közéletet érezzék magukénak az emberek, tegyenek a társadalomért, tegyenek Magyarországért.

 

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://kozeletipad.blog.hu/api/trackback/id/tr6713786902

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

MCMLIX 2018.03.29. 00:44:49

Kutyuskáim!
Ugye le is szeditek majd a matricicákat, amikkel összeragasztgattátok a várost?

maxval bircaman szeredőci szürke proletár · http://www.bircahang.org 2018.03.29. 05:38:16

Hasznos a tevékenységük: elvesznek a ballibektől 1-2 %-ot.

Kelly és a szexi dög 2018.03.29. 07:10:53

Az lenne az igazi vicc, ha a sok senkiházi az erre rendelkezésre álló pénzt az emberek megsegítésére fordítaná

kalbász 2018.03.29. 08:03:07

Miért olyan fontos hogy kiszolgáljuk ezt a szar rendszert azzal hogy szavazni megyünk? Hogy minden mehessen ugyanígy tovább.

Ti 5 perc fontosnak érzem magam feelingért kiszolgáljátok ezt a szardombot.

Ezt az alapvető hazugságot, ami végül mindenképpen becsődöl: a darab-darab demokráciát.

Fellegjáró Marci 2018.03.29. 08:15:19

@MCMLIX: Minek?
Majd úgy is leragasztják a Soros plakátokkal, az ugye nem zavar?!?

wartburg1963 2018.03.29. 08:15:40

"kirúgtak a munkahelyemről, mert fájt a fogam".. WTF??
És? Alkohollal és/vagy füvescigivel kúrálta a munkahelyen? Vagy mi?
Valami apróság itt kimaradt, a PC nagyobb dicsőségére...-)

gyori4 2018.03.29. 08:18:40

@MCMLIX: Teljesen felesleges, a sorosgalaxisban élő bácsik gyorsabban tépkedik őket, mint ahogy ragasztani tudjuk.

mildi 2018.03.29. 08:41:28

@maxval bircaman szeredőci szürke proletár: van egy rossz hírem, hülyegyerek. aki listán a kutyákra szavaz, az nem fog a fideszedre szavazni egyéniben sem. és akkor állj neki számolni

VáradiJános 2018.03.29. 09:18:39

@mildi: tévedsz, patkány, több ilyet is ismerek

maxval bircaman szeredőci szürke proletár · http://www.bircahang.org 2018.03.29. 09:28:30

@mildi:

Ha nagy lesz a részvétel, csak egyéniben fog tudni bejutni pár ballib. Ez a lényeg.

axolotl77 2018.03.29. 11:01:21

"Akinek van humora, mindent tud. Akinek nincs, mindenre képes."

Dr. Tom 2018.03.29. 11:01:43

@maxval bircaman szeredőci szürke proletár: A kommunisták meg már amúgy is 8 éve a spájzban vannak ...

nnnnnnnn 2018.03.29. 11:51:19

addig viccesek voltak míg a kvótanépszavazásnál a muszlimok mellett nem kezdtek kampányolni. ha nem szálltak volna bele akkor a kampányba, szerintem meglett volna a tényles győzelem a népszavazásnál. vannak dolgok amikkel nem lehet viccelni, a kvótanépszavazás ilyen volt. sajnos azóta a szememben hazaárulóknak minősülnek.

Hortenz 2018.03.29. 12:40:06

Nyomorult fideszbérenc.

Celtic 2018.03.29. 13:47:02

Minek ? Mar most leszedik az osszeset a kommandok.

Vajk a Vitéz Várjobbágy 2018.03.29. 13:49:31

A "kirúgtak, mert fájt a fogamon" túllépve.

"tele legyen gyűlölettel az ország" - ez mégis mit jelent? Kit gyűlölnek az országban? Véres szájjal fröcsögő emberek, akik fideszeseket, a szomszédaikat vizionálják akasztófára beszélnek arról, hogy Orbán gyűlöletet kelt. Én viszont egyáltalán nem ezt látom. Ha valaki nem akar bevándorlókat, az már gyűlölködik? Egyrészt azt harsogja mindenféle média, hogy Orbán agyszüleménye az egész migráció, nem valós probléma, másrészt azon keseregnek mindenféle súlytalan, felelősséget nem vállaló megmondóemberek, hogy micsoda gyűlölet van az országban.

Gyurcsány azért agitál, hogy a hozzánk vérségileg, sorstársakként, történelmileg, nyelvileg tartozó magyar emberektől vonjuk meg a szavazati jogot. És teszi ezt azért, mert azok az emberek a politikai ellenfeleire szavaznak. Még a videóban is ezt domborította ki. Orbán pedig azzal riogat, hogy teljesen idegen emberek tömegei vándorolhatnak át Európába az afrikai népességrobbanás és az európai csökkenés hatására. És nem a már itt élő alig pár ezres messziről jött emberektől leszármazott honpolgárok ellen agitál, ellenük senki semmilyen gyűlöletbűncselekményt nem követett el, ha valaki ilyen megosztást akar, akkor a véres rongyként rázott cigánygyilkosságokig kell visszakeresnie, amivel nem a Fideszt, vagy akár a Jobbikot, hanem az NBH-t tudták gyanúba keverni; hanem azzal akar szavazatokat szerezni, hogy olyan embereket nem engedne letelepedni, akiket a már itt lakó bennszülöttek tényleg nem látnának szívesen tömegével.

És akkor Orbán uszít és gyűlölködik, Gyurcsány meg européer. Hogy hogyan jutottak el az európai emberek egy öngyűlölő, önpusztító ideológiában olyan fokra, hogy az álszentségnek ilyen foka el sem éri az emberek ingerküszöbét, az tényleg elképesztő.

Súlyosan beteg az a társadalom, ami a jövőjét nem a saját gyermekeiben képzeli el, ami számára a fejlődés nem a saját kultúrájának fejlesztése, a modernséget, az előre lépést nem magában, hanem másokban keresi, ami a saját jövője helyett természetesnek veszi, hogy nem a saját leszármazottainak, hanem idegen tömegeknek kell az országa történelmét folytatni. Aki mindenféle történelmi példával riogat Orbán ellen, olyan szinten áll, mint aki a rablógyilkoshoz hasonlítja azt, aki nem lesz öngyilkos.

Legfelelősebben gondolkodó felelőtlen ember · http://elmenypark.net 2018.03.29. 16:03:56

Az elméletem szerint ha a KKP megnyerné a választást, az lenne Magyarország kiútja, mivel kénytelenek lennének pártoktól független szakértői kormányt felállítani, akiket még nem fertőzött meg a hazai és nemzetközi maffia.

daniel.g 2018.03.29. 17:30:03

Semmi különöset nem látok abban, hogy valakit kirúgnak, mert fáj a foga. Pláne 2006-ban. A cégek (főleg gyártás és értékesítésnél) nagyrésze egy nap betegszabadságért megvonja a kafetériát, van ahol ha nem jelzed hetekkel előre hogy elkap a hányás-hasmenés, ne adj isten kiír az orvos táppénzre 3 napra, már vissza se kell menned. Hiszen "nincsenek elegen, te vagy az egyetlen, mi lesz így... Stb" Nem meglepő, hogy fogfájás/fogászati kezelés miatt elküldenek valakit. Mert hogy oda is akkor mész, amikorra kapod az időpontot, nem amikor szeretnél. Ilyen Magyarországon munkavállalónak lenni.

MCMLIX 2018.03.29. 18:27:40

@Fellegjáró Marci: Tévedsz. Kivétel nélkül, minden plakát, hirdetés zavar, amit oszlopra ragasztanak, mert csúnya. Aki ilyet tesz, az igénytelen és rongál. Le is szoktam szedni a hirdetéseket, kivéve a KKP mostani matricáit, mert nem avatkozom bele a választásokba. Viszont elvárom, hogy a KKP szedje is le MAJD, a választások UTÁN, azonnal, ahogy azt eredetileg is fogalmaztam. De látom, a szövegértéssel baj van.

MCMLIX 2018.03.29. 18:28:32

@Doryyka: Én kérek bocsánatot, hogy nem sértegettelek! Áldott Húsvétot!

VáradiJános 2018.03.29. 21:08:54

@Doryyka: apád faszáróp a bőrt nehéz lenne

ételizésítő 2018.03.29. 22:07:14

Ha beszélgettél vele, legalább a pártja nevét megtanulhattad volna leírni, te ostoba segg.

Azt már nem is taglalnám, hogy mennyire mást jelent a Kétfarkú Kutyapárt és a Kétfarkú Kutya Párt, mert a magyar nyelvhez is segghülye vagy.

ételizésítő 2018.03.29. 22:11:00

@maxval bircaman szeredőci szürke proletár:
Már megint buzultál a negyedóra netezésért az ápolókkal a bolgár elmegyógyintézetben?
Most már a seggedből a szádba is veszed a farkukat, mert azért 20 percig netezhetsz negyedóra helyett?

ételizésítő 2018.03.29. 22:12:11

@kalbász:
Azért, te nyomorult Fidesz-troll, mert el szeretnénk küldeni a picsába a gazdáddal egyetemben, akinek derékig a seggében van a fejed.

ételizésítő 2018.03.29. 22:13:03

@mildi:
Viszont a listás szavazata elveszik, azaz a Fideszt erősíti.

mézesmackócskácska 2018.03.30. 12:37:45

Döbbenetesen emberi. Nekem ne mondja senki hogy nincs kire szavazni!

wartburg1963 2018.04.01. 23:53:05

@daniel.g: GRAFIKUS volt, drága topictárs, grafikus. Szellemi szabadfoglalkozású. Nem sori dolgozó vagy Tesco pénztáros. Mellesleg magam is dolgoztam jópár évet termelésvezetőként, s fogfájásáért még senki emberfiát nem rúgtak-rúgtunk ki. Ezért is kérdeztem rá, mert érdekelt volna a valós magyarázat. De ez a riporternőt láthatóan nem érdekelte, pedig nyilván feladott labda volt K.G. részéről.