Rendőrségi feljelentést tettek a szülők a budafoki gimnázium igazgatónője ellen
2018. március 18. írta: Ms. Black Sheep

Rendőrségi feljelentést tettek a szülők a budafoki gimnázium igazgatónője ellen

budai-3_1.jpgSokat volt szó a Budai Nagy Antal Gimnáziumról a sajtóban az elmúlt 2,5 évben. Ez az a budafoki iskola, melynek igazgatóját 2,5 éve heves tiltakozások ellenére nevezte ki az akkori államtitkár, Czunyiné Bertalan Judit. Az ügy pikantériája volt, hogy Czunyiné és Manolovitsné együtt jártak a Károli Gáspár Református Egyetemre, ráadásul ez idő tájt járt oda Németh Zoltán is, Budafok-Tétény Önkormányzatának alpolgármestere.

A szülők azóta is sokszor jelezték problémájukat az iskola vezetésével kapcsolatban, de süket fülekre találtak.

Most megtörtént a baj, kiderült, hogy az iskola mellett működő alapítvány – A Jövő Nemzedéke Alapítvány, melynek kuratóriumi elnöke Manolovitsné – beszámolóját nem készítették el, így nyilvánosságra sem tudták hozni. Mindezek következtében az alapítványt kizárták az szja 1%-ára jogosult szervezetek köréből.

A szülők tájékoztatása szerint Manolovitsné – miután hónapok óta szóban és írásban is kérték tőle a beszámolót – 1,5 hónapja azt mondta nekik egy munkaközösségi ülésen, hogy minden rendben van, „Csak el kell kérnie a könyvelőtől a beszámolót”. Miután ezt nem tette meg és nem is válaszolt az ezt firtató szülői levelekre, a szülők kicsit „nyomozni” kezdtek és kiderült a NAV nyilvános adatbázisából, hogy az alapítvány már nem jogosult az szja 1%-ára.

Mivel az alapítvány eddig évente ebből 700-800 ezer forint bevételhez jutott, ez hatalmas kiesés a szervezet számára, ezért Manolovitsné ellen feljelentést tettek a rendőrségen.

Mindeközben pénteken letették a református gimnázium alapkövét Budafok-Tétényben, ahol jelen volt Balog Zoltán miniszter is, valamint a kerület fideszes képviselőjelöltje, Németh Zsolt. A fideszes politikus elmondta, hogy büszke rá, hogy az elmúlt 30 évben Budafokon egyetlen iskolát sem zártak be.

bnag.jpg

A szülők demonstrációt tartottak az igazgatónő kinvezése ellen

Valóban, iskolabezárás nem történt, ugyanakkor az önkormányzatnak jelentős szerepe volt abban, hogy a jelenlegi igazgató vezetheti az iskolát. A kerület ellenzéki politikusai – eddig sehol nem tapasztalt módon – 1 évvel ezelőtt összefogtak a DK-tól a Jobbikig és egy javaslatot terjesztettek az ügyben a testület elé, ahol azonban Sebes Gábor – a Fidesz frakció vezetőjének – javaslatára a témát levették a napirendről.

A bejegyzés trackback címe:

https://kozeletipad.blog.hu/api/trackback/id/tr5913751294

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

sinus67 2018.03.19. 08:41:07

Nem készült el a jelentés? Biztos Kósa Lalát kérték fel az alapítvány pénzének kezelésére! :)

KissGecihuszár 2018.03.19. 17:18:52

kábé ilyen -sőt még ennél is rosszabb- egykori szűkebb pátriám, a fuckin' XXII. kerület, azaz "paradise city", ahol olyan csupa "emblematikus" nettó seggfejek reprezentálják a NER bandát, mint németh zsoca, akinek valamiért soha nem sikerült eddig fő külügyérnek lenni, tán nem véletlenűl?!
Aztán ott van németh zoli, aki azzal vált országosan ismertté, hogy ott feszített a "mi Pistánk" mellett az M4 metró átadáskor, de azóta se híre, se hamva. Biztos, érdemei elismerése mellett méreteset bukott; felfelé, oszt vmelyik über fontos sóhívatal süppedős bőrfotelébe ereget néha.
De a legszebb figura dr. sebes zsebes gabika, ex XII. ker polgi, kinek ottani regnálása -hát finoman szólva- kissé botrányosra sikeredett! Dehát spongyát rá, kifaszt érdekel, ő is érdemei elismerése mellett 1/2 istent játszik. Ami a polgit, azaz karsay fecót illeti; ő ugye pedagógus volt vala, épp ezért elképesztő, hogy 2-3 lépést hátralépve asszisztál ehhez a nettó közbotrányhoz, ami a legendás BNAG-ban immár 3 éve folyik, s melynek a non plus ultrája,hogy ez a kretén picsa odáig jutott, hogy quasi pénzügyileg lenullázta azt az alapítványt, mely nélkül annyi esélye nem lesz a színvonalas oktatás továbbvitelének, mint Stewie Wondernrek a céllövöldében... Remélem, a szülők egyik délután megvárják a nacscságát a kapuban és egy kicsit "elbeszélgetnek" vele?! Nem kell finnyásnak lenni, ezért a sok szarért, amit csinált, kijár 1-2 educativ célzatú sallerke!

**ADAM** 2018.03.19. 18:47:18

@KissGecihuszár: Több ilyen ember kellene mint te, és máris előbbre tartana az ország. De sajnos több van a hülyéből.

to:rppapa 2018.03.19. 22:49:41

Akkor talán azt is érdemes lenne megnézni, hogy a korábban az alapítványhoz került pénzeknek mi lett a sorsa, ki, hogyan és mire költötte. Hátha van a lustaságon és a bűnös felelőtlenségen túl valami konkrét oka is annak, hogy miért nem készült el az a beszámoló.

to:rppapa 2018.03.19. 22:53:56

@KissGecihuszár: Németh Zoltán ex parlamenti képviselő helyet cserélt a kerület korábbi polgármesterével. Illetve majdnem... ő csak alpolgármester lett ;)

KissGecihuszár 2018.03.20. 20:23:02

@to:rppapa: köszi szépen a tájékoztatást, hiába mióta -hál istennek- nem vagyok de facto kerületi lakóós, csak néhanapi látogató, azóta elveszítettem a fonalat, bár -az igazat megvallva- secko jedno, hogy épp mit csinál a zolika, mert pl. a BNAG-beli áldatlan állapotokra neki sincs ráhatása. Képben vagyok, hogy klik, de azért az önkormányzatnak néminemű rálátása igenis van ezen témákban!