Akkor most már az állam hivatalosan is egyenlő Orbánnal?

marcius15_1.png

Március 15. Fontos nemzeti ünnepünk nekünk, magyaroknak. Minden magyarnak, pártállástól, politikai nézetektől függetlenül. Minden évben – ahogy az a nemzeti ünnepeken lenni szokott – állami ünnepséget is rendeznek, melyen általában beszél a Miniszterelnök is.

Nem volt ez máshogy idén sem. Ahogy az jól látható most is a kormány hivatalos weboldalán,

állami ünnepség, 14:00 óra, Kossuth tér, beszédet mond Orbán Viktor Magyarország Miniszterelnöke

- állami ünnepség, nem Orbán Viktor kampánygyűlés, Békemenet, stb.

Idén azonban valami történt. Lassan megszokjuk – bár nem kellene -, hogy a kormány tagjai, a fideszes politikusok minden szereplést azonnal kampányrendezvénnyé változtatjnak de azért vannak – helyesebben kellenének - kivételek.

Idén Orbán nem a magyarokhoz szólt. Csak azokhoz szólt, akik őt istenítik, akik rá szavaznak.

orban0315.pngElőször is a Békemenettel idehoztak rengeteg lengyelt – lengyeleket, tehát külföldieket -, azért, hogy a magyaroknak demonstrálják, hogy milyen sokan is vannak. Idehozták egy idegen, külföldi nemzet tagjait, hogy éltessék Orbánt. Tette ezt az a kormány, amely folyamatosan azzal vádolja az ellenzéket, hogy külföldiek – leginkább Soros György – által hagyja befolyásolni magát.

A békemenet pedig valahogy (nem) véletlenül pontosan a Kossuth téren ért véget. Ezzel már adott is volt, hogy Orbán idei március 15-ei beszédét csak a békemenetesek, vagy az azzal egyetértők fogják nézni. Nem is csinált ebből titkot, később kezdte a beszédet, mert a békemenet késve ért oda.

Amikor ezt leírom, végiggondolom, elkezd a kis piros lámpa villogni bennem, hogy „MI VAN?”. A kormány hivatalos állami ünnepségének részét képező miniszterelnöki beszédet nem kezdi el Orbán, mert nem ér oda az őt éltető tömeg. Akik persze önként, saját megfontolásból jönnek, nem kérte őket erre senki (aha…, no persze).

Már ennyi is pont elegendő lenne ahhoz, hogy felháborodjon a magyar nép azon fele, akik nem éltetik Orbánt, de a Miniszterelnöknek ez nem volt elég. Sőt! Ez még csak a kezdet.

A beszédében kiemelte a békemenetet annak ellenére - ugye nem felejtjük el -, hogy ez nem egy kampányrendezvény volt, hanem egy állami ünnepség.

A Békemenet ezért nem csak nemzeti ügyekről szól, hanem a két ország egymás melletti kiállásáról is

- hangsúlyozta beszédében.

Mi nem csupán egy választást akarunk megnyerni, hanem a jövőnket

- mondta Orbán, ezzel már a látszatát is megszüntetve az állami ünnepségnek. Vagy nem? Talán ez már a jelzése annak, hogy az állam egyenlő vele és a Fidesszel?

Ezután megtudhatta mindenki, hogy a fideszesek - akik hisznek az orbáni őrületben - a "világpolgári elit". És akik nem?

Ők a nemzetek feletti antidemokratikus erők

Mondja ezt Orbán úgy, hogy éppen egy állami ünnepségen élteti önmagát egy saját maga által odabuszoztatott tömeggel.

Akiknek még ez sem elég, és még mindig nem érzik, hogy egy állami ünnepségen ez nem lenne megengedett, azoknak még egy mondat, ami abszolút a kampányról szól, még csak nem is burkoltan:

Ne áltassuk magunkat, nekünk nem a vérszegény ellenzéki pártocskákkal kell megküzdenünk

Nekünk? Kiknek? Az államnak? A magyaroknak? Mostantól tényleg csak az a magyar, aki fidesz szavazó? A többiek mintha nem is lennének? Egy kellemetlen apróság?

Tovább haladva a beszédében . hogy mindenki tudja hogy hol a helye - elmondta, hogy bizony aki magyar velük tart.  Aki pedig nem tart vele és pártjával, azok mostantól kezdhetnek rettegni, mivel

A választások után természetesen elégtételt fogunk venni, erkölcsi, politikai, jogi elégtételt is. 

A beszéde végén – nem feledjük ugye, hogy állami ünnepségen vagyunk még mindig – harcba küldte híveit. Harcba, a többi magyar ellen. Mindezt a kereszténység jegyében.