Habsburg György a Budai Nagy Antal Gimnáziumban járt
2018. március 12. írta: Ms. Black Sheep

Habsburg György a Budai Nagy Antal Gimnáziumban járt

 

Van egy iskola Budafokon, mely idén éppen nyolcvan éves. A Budai Nagy Antal Gimnázium az elmúlt években sokat szerepelt a médiában, mert 2,5 éve egy alkalmatlan igazgatót neveztek ki az élére. Ennek ellenére a suli megmaradt olyannak, amilyen volt előtte: jó tanárokkal, boldog diákokkal, sikeresen működik.

hegogabsb.jpgHétfőn a gyerekek és a tanárok egyaránt nagy izgalommal mentek be az iskola kapuján, hiszen tudták, vendég érkezik, Habsburg György személyében.

Az iskolában második éve tanít Hegoczki Imre magyart és történelmet. A fiatal tanárt nem véletlenül kedvelik a diákok, nagyon jól megérti őket, tudja mivel lehet felkelteni az érdeklődésüket. Habsburg György látogatását is ő szervezte meg - egy anyuka segítségével -, arra gondolva, hogy egy kis élő történelmet visz az iskola öreg falai közé.

Hego – ahogy a diákok egymás között nevezik - elmondásából tudom, hogy Habsburg György rendkívül szerény volt, ő érezte megtiszteltetésnek, hogy meghívták az iskolába. A gyerekekkel is nagyon közvetlenül bszélgetett, boldogan válaszolt minden kérdésükre.

gyerekekkel.jpgEleinte beszélt kicsit a Habsburgokról, majd jöttek a mindennapi életét érintő kíváncsi kérdések (először magyarul, később németül kérdezhettek a diákok)

Megtudhatták, hogy bizony ő is beáll a sorba – mint bárki más -, ha a Schönnbrunni kastélyt szeretné megnézni – a helyet ahol „apám játszott”-, és, hogy számára nem jelent semmi extrát Habsburgnak lenni, bár szerte a világban rengeteg rokona van, ami nem rossz dolog. A Habsburg névvel ugyanakkor nem könnyű első benyomást tenni, mivel mindenkinek van már egy elképzelése. Mindenkit megnyugtatott, hogy nem akar magyar király lenni :-)

Mesélt 56-ról, a családjáról, feleségéről, más uralkodó családokkal való kapcsolatáról, majd a beszélgetés végén közös fotókat is készíthettek vele a gyerekek.gyerekkel.jpg

A mai nap is bebizonyította, hogy bár fejétől bűzlik a hal, de összefogással minden megoldható, egy iskola ha élni akar - és a tanárok is ezt szeretnék -, akkor elpusztíthatalan és egy jó tanári kar bármit képes összehozni.

Szerző: Lukácsi Kriszti

A bejegyzés trackback címe:

https://kozeletipad.blog.hu/api/trackback/id/tr5113734970

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

gigabursch 2018.03.14. 07:43:17

Jó lenne ha a habsburgok - akiket legalább háromszor trónfosztottak - egyszer és mindenkor eltakarodnának.
De előtte még szolgáltassák vissza mindazt amit elloptak (bárhogy is nevezik a folyamatot) és számoljanak el mindazzal, ami erkölcs és anyagi kárt okoztak ennek az országnak.

Tranquillius 2018.03.14. 09:21:48

@gigabursch: Néhány kérdés felmerült a kommented kapcsán:
1. Tudod-e, hogy a "habsburgok" III. Károllyal kihaltak? Azóta Habsburg-Lotharingiai dinasztiáról beszélünk.
2. Ki trónfosztotta őket, milyen felhatalmazás alapján és ez az eljárás mennyire volt törvényes? A kékcédulás választás volt kb. ennyire törvényes és jogos eljárás.
3. Hogyan kell ennél még jobban eltakarodni? nem mehet be egy suliba beszélgetni? A gyerekei is magyarországi iskolába járnak...
4. Mit szolgáltassanak vissza? Gödöllőt? Alcsútdobozt? A Szent koronát? Ezeket inkább ők követelhetnék vissza. Magyarországon majd akkor szűnik meg a kommunizmus, amikor a nemességet, a dinasztiát és pl. a svábokat kárpótolják a jogfosztások miatt.
5. A kurucok, jakobinusok, kossuthista flamingók, őszirózsázsok, kékcédulás demokraták elszámoltak már azzal az anyagi és erkölcsi kárral, amit ennek az országnak okoztak?

Tranquillius 2018.03.14. 09:23:51

@maxval bircaman szeredőci szürke proletár: Örülök, hogy megismerhettem a dicső bolgár nép álláspontját a kérdéssel kapcsolatban. Kutyát nem érdekel szerencsére mit akar a nép. A magyar királyság nem ilyen demokratikus izé, legkésőbb 1687 óta.

Gleccsertetű 2018.03.14. 09:25:02

Ezt az erőltetett idióta összekötést

maxval bircaman szeredőci szürke proletár · http://www.bircahang.org 2018.03.14. 09:59:58

@Tranquillius:

Mára összeomlott a kóceráj, így nemet mondunk az operettmonarchiára. Pont.

maxval bircaman szeredőci szürke proletár · http://www.bircahang.org 2018.03.14. 10:01:20

@Tranquillius:

Alkotmányosan nem lehetett őket eleve trónmfosztani, ezért változtattunk az alkotmányon.

Az örök elveket kimondó alkotmányok sorsa ez: a nép elsöpri őket.

Dr. Trejo 2018.03.14. 10:06:55

@maxval bircaman szeredőci szürke proletár: Te hülyébb vagy a Kósa Lalánál. Ez egy tétel.

kugi · http://kugi.blog.hu 2018.03.14. 10:12:13

Az utolsó bekezdés egy kicsit furcsa volt az előzőek után (még ha egyébként teljesen igaz is).

@Tranquillius: +1

Tranquillius 2018.03.14. 11:06:18

@maxval bircaman szeredőci szürke proletár: Nézd végig kik álltak szemben magyarországon a dinasztiával: a franciák által pénzelt kurucok, a franciák által ideológiailag támogatott (magyar)jakobinusok, a francia mintára forradalmat játszó pesti jakobinus-utód kossuth-bolondok és a franciamániás károlyi. Ha ez neked a nép, te valahol nagyon el vagy tévedve.

maxval bircaman szeredőci szürke proletár · http://www.bircahang.org 2018.03.14. 11:47:09

@Tranquillius:

Az a gond, hogy a 90-es évek második felében sokban osztottam azt a nézetrendszert, amit vázolsz.

Mára tudom, ez tévút. A hagyomány a lelkekben van, s nem elzüllött intézményekben. A liberálissá züllött európai monarchikus dinasztiák ma a bulvárlapok botrányrovatában képesek csak jeleskedni.

Tranquillius 2018.03.14. 12:20:53

@maxval bircaman szeredőci szürke proletár: A magyar hagyomány a királyság, nem a köztársaság. A liberálissá züllött nyugati monarchák pedig nem irányítanak olyan közép-európai, kőkonzervatív, katolikus lovagrendet, mint pl. Habsburg-Lotharingiai Károly főherceg, amelyben György herceg is benne van. www.georgsorden.at/

maxval bircaman szeredőci szürke proletár · http://www.bircahang.org 2018.03.14. 13:22:14

@Tranquillius:

Nem hiszem a kiüresedett intézményekben. A mai monarchiák köztársaságok, nem látom az eltérést. Erősen kétlem, hogy egy mai Habsburg-állam más lenne, mint a züllött holland, angol, skandináv, spanyol, stb. operettmonarchiák.

Hgayományt csak a muszlim monarchiákban látok, de az meg tőlünk egy teljesen idegen hagyomány. Mondjuk még Bhután, de az is idegen tőlünk.

tornácmajom 2018.03.14. 18:45:46

Érdekes, valamiért ezek sem Bécsben laknak...

gigabursch 2018.03.15. 15:12:57

@Tranquillius:
Rákoczi, Kossuth, őket az országgyűlés, vêgül IV. Károlyt ugy en bloc mindenki.

gigabursch 2018.03.15. 15:15:00

@Tranquillius:
Szűz Mária fejedelme egy adag zászlón kívül egy vasat nem kapott a franciáktól.

gigabursch 2018.03.15. 15:20:55

@Tranquillius:
Jártál már Bêcsben a Kunsthistorische Museumban?
Nos innen mindent amit zsarolással, lopással, elkobzással, felségárulási perekkel, stb kizsaroltak innen.
Kezdve a Nagyszentmiklósi kincsektől Bocskai koronáján át temérdek műtárgy, kodex, miegymásig.
Ez a család - még ha fi ágon kihalt - akkor is csak pont olyan karvaly, amilyen az mindig is volt.

gigabursch 2018.03.15. 15:22:31

@Tranquillius:
A kurucokat az összes többivel szemben ne emlegessük egy lapon, mert pont annyira passzol mint Vona Gábor sörösgyuri mellett.