Miből lesz a cserebogár, avagy hogyan lett egy demokratikus, liberális pártból, kirekesztő, autokrata hatalom
2018. március 08. írta: Ms. Black Sheep

Miből lesz a cserebogár, avagy hogyan lett egy demokratikus, liberális pártból, kirekesztő, autokrata hatalom

regenesmost.jpgVolt egyszer egy Fidesz. Akkor még fiatalok voltak, meg demokraták, sőt liberálisok is. Akkor még rossznak tartották Oroszországot, amit már akkor is ugyanaz a Putyin vezett, mint most.

Most, a hatalom megtartása érdekében 180 fokos fordulatot vettek. Kis gyűjtés az akkori és mostani kijelentéseikből.

A végén majd mindenki – aki kiábrándult a Fideszből és Orbánból – eldöntheti, hogy vajon ki változott: a Fidesz vagy ő?

 

2007 - Orbán Viktor - amikor még nem a hatalom volt az egyetlen vágya

 Kelet felől nézve mi vagyunk az utolsó olyan ország, ahol az állam lemondott a nemzetstratégiai és nemzetbiztonsági szempontból felbecsülhetetlen értékű közellátási rendszerek tulajdonáról. Tőlünk nyugatra ez nem lehetséges. Tegyük világossá: nem akarunk a Gazprom legvidámabb barakkja lenni!

2017  Szíjjártó Péter:

Magyarország szorosabb kapcsolatokat szeretne Oroszországgal 

 

2007. november - Orbán Viktor:

A magyar kormány Oroszország-politikája érthetetlen. Értelmetlen az a kijelentés, miszerint Magyarország híd Oroszország és a Nyugat között: Magyarország helye a nyugati oldalon van.

2018 - Orbán Viktor

A magyar identitást a keleti jellemvonások, és a keresztény és európai kultúra együttese alkotja

 

 2006 - Orbán Viktor - amikor még elítélte a gyűlöletkeltést. Ma ez a fő eszköze.

Nehéz idők következnek, a szocialisták provokálni fognak és háborút akarnak indítani. Kormányzati eredmények és tevékenység helyett, valójában gyűlöletre, megosztásra építik saját hatalmi számításaikat.

stopsoros.jpg

 

2017-2018 Orbán lépései:

Stop-soros törvény, Állítsuk meg Brüsszelt, Bevándorlóország, Jobbik szavazók tudatos megosztása – Morvai Krisztina részvétele a békemeneten, mint a jobboldali választók egyetlen esélye

 

2007 - Orbán Viktor . amikor még fontosnak tartotta, hogy minél több népszavazás legyen:

Mégse akarunk úgy élni a saját demokráciánkban, hogy 4 évente egyszer mondhassuk el a véleményünket, és szavazógéppé degradálják a magyar embereket. Azt akarjuk, hogy két választás között is, ha fontos ügyről van szó, legyen meg a békés, alkotmányos eszközünk, erőszakmentes eszközünk, hogy érvényt szerezhessünk az akaratunknak.

kopaszok.jpg

2016 - amikor sok nészavazás már-már kínos, ezért inkább hagyjuk az egészet:

népszavazásra az álláspontunk szerint nincs szükség

– ugyanis egy általuk létrehozott, sehol el nem fogadott, ellenőrizhetetlen – nemzeti konzultációnak nevezett – eszközzel kérik ki az állampolgárok véleményét

 

1993 . Kövér László - amikor még liberálisok voltak:

a tolerancia, a türelem, a másság elviselésének képessége az egyik olyan alapérték, amit egy igazi liberálisnak nem szabad elfelejtenie

2015 – Orbán Viktor: 

vége a liberális blablának

A bejegyzés trackback címe:

https://kozeletipad.blog.hu/api/trackback/id/tr2113723852

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

maxval bircaman szeredőci szürke proletár · http://www.bircahang.org 2018.03.08. 08:49:43

Orbán egyszerűen egy gondolkodó ember, aki rádöbbent a liberális eszme gonoszságára. S merte ezt nyltan kimondani, vállalva az ütközést a hatalmasokkal.

tireless treehugger 2018.03.08. 22:10:51

az oroszok(kínaiak) gigantikus pénzeket költenek propagandára és korrumpálható politikusokra, valamint arra hogy eltérítsék az únió békés fejlődést.. Aztán nemcsak ők hanem mára már mindenki ezt csinálja hiszen az únió a legerősebb és legfejlődőképesebb gazdasági szövetség lett, még azelőtt akarják megállítani hogy domináns világhatalom lenne belőle.

Az rendeli a nótát, aki fizeti zenészt, orbán pedig bárkinek bármit bármikor. Majd ha a magyar polgár fizeti őt akkor magyar érdeket fog szolgálni. De erre kicsi az esély hiszen nálunk max fosztogatni szoktak, aztán szaladnak a rablott holmival, nem bodrogkeresztúron veszik a kastélyt hanem monacóban, nem miskolci butikban költenek hanem milánóban, nem az érdi cukrászdában hanem a bécsiben, nem suzukit vesznek hanem gulfstreamet. Ha végigkkövetitek az únió történetét látható hogy folyamatos támadás alatt állt, ez a mostani csak újabb epizódokat tesz hozzá. Ha a támadások ellenére fentmaradt, márpedig eddig minden esetben győztek mind a szövetség mind az euró megvédésében, szóval ha az únió centrum megmarad akkor nekünk végünk van, a stabilizált európai megarégió minden erőforrást és kinden épkézláb embert el fog szívni az ország elől. Ezt már most is teszi, 30 év alatt 200mrd $ érétkú pénzt és 1.8millió embert szivattyúztak ki, de ez csak az előjáték az akció még csak ezután jön.

Szóval orbánnak valahol igaza van amikor ugribugrizik, mert mi van ha sikerül szétverni az úniót. Hogy közben miért lopnak arra egyszerű a magyarázat: mert agyarországban így szokás.(a következő sem lesz különb). Aztán ha mégsem sikerül na bumm, vigaszdíjnak ott van a rablott holmi.

A nyugat sohasem akarta pacifikálni a magyarokat és most sem akarja, nekik tökéletesen megfelel a mi félázsiai állapotunk, és láthatjátok hogy mekkora erővel dolgoznak azon hogy ez így maradjon. orbánnal vagy nélküle, de semmiképpen sem az egyik vagy másik oldalon hanem egy folyamatos konfliktus helyzetben..

ilyen helyzetben nekünk kellene lépni, de mivel az idióták aránya 95% erre semmi esély, szóval ha már változtatni nem tudtok rajta legalább élvezzétek.

citrix 2018.03.09. 08:54:51

@maxval bircaman szeredőci szürke proletár: Az oroszok két forradalmunkat leverték, Ma se jobbak a KGB ezredes önkényuralma alatt. Kérdés?

VáradiJános 2018.03.09. 08:59:31

@citrix: a németek pedig elvitték pár honfitársunkat, az osztrákok sem pátyolgatták a kurucokat, mégis mindkettőt imádjátok most

rallus 2018.03.09. 09:20:08

Mielőtt cserebogár lett, kapott figyelmeztetést liberális oldalról a Fidesz:
, "A szemétkosárból szedtünk ki titeket, és ugyanoda dobunk vissza.” (Gádor Iván)
Nem tanult belőle....

nemecsekerno_007 2018.03.09. 09:21:04

Nagyon szépek az eszmék, de a világot a pénz és az érdekek mozgatják. Annyi van csak hogy akinak több van, az megengedheti magának a magasztos eszméket. Kb. Ennyi.

citrix 2018.03.09. 09:27:56

@VáradiJános: Segítek még, csak a kedvedért: Prágai tavasz leverése, berlini fal felhúzása és tűzparancs a menekülőkre, GULAG táborok, málenykij robot, lengyel tisztek kivégzése. Kell még segítség a szovjetorosz birodalom kedvességeinek megismeréséhez?

arabok balrol 2018.03.09. 09:30:01

Semmi bajom a lipsik kirekesztesevel, sot igen kivanatosnak tartom.

Mo-n jo dolog hogy a lipsik a politikaba nem pofazhatnak bele, ez egy komolz komparativ elony az orszagnal.

arabok balrol 2018.03.09. 09:35:43

Tovabba a kulturabol is ki vannak a lipsik nagyjabol rekesztve.

Ez is igen helyes mert amikor a nihilista homokos ballib volt ott a fonok akkor igen beteg dolgok mentek a nemzet szinhazaban.

A sajtoban is kellemesen visszaszorultak a lipsik, nem tom ti hogy vagytok vele, nekem mar sok volt kicsit hogy minden 2. nap holo-nap volt a TVben, ez is normalizalodott vegre.

nu pagagyí 2018.03.09. 09:46:29

Egy pszichopatának nincsenek elvei, nincs tekintettel másra, csak a hatalom érdekli.

JFK-alapítótag 2018.03.09. 10:13:38

@arabok balrol:
Kultúrát és a magyar közmédiát együtt emlegetni szegénységi bizonyítvány.
A barbárság és kulturálatlanság fokmérője.

arabok balrol 2018.03.09. 10:30:22

@JFK-alapítótag: A progresszivok helye berlinben van a buzinegyedben, meg a romkocsmaban. Amig nincs arra tul sok arab.

A kozmediaban az ilyen tipusu progresszivitas nem kivanatos.

Ma Baker 2018.03.09. 10:30:41

Az kirekesztő aki nem enged be illegális határátlépőket? Szerintem az a köztörvényes bűnöző, aki igen. Ja nem, nem szerintem, hanem a törvény szerint. Szerintem hazaáruló is.
Autokrata az, aki 2/3-dal nyeri a demokratikus választásokat? Vagy az az autokrata aki mondjuk 3 ciklust is lehúz miniszterelnökként? Akkor jelentem Merkel néni még mindig vezet. Ráadásul ő hazaáruló is....

Ma Baker 2018.03.09. 10:35:32

Komoly szövegértelmezési gondjai vannak a cikkírónak. Pont Orbán saját mostani politikájával egybecseng a legelső idézet, miszerint a közműveket vissza kell venni állami kézbe.
Amúgy személyesen az EU lök minket egyelőre a gazprom karjaiba, mivel megtorpedózta az összes lehetséges áramlatot, amin esetleg más országból is jöhetett volna gáz Oroszországon kívül.
Persze ők megépítették közben az északi áramlat 2-t az Oroszok felé. Az nem baj...

Andy73 2018.03.09. 10:38:40

"2015 – Orbán Viktor:" "vége a liberális blablának"

Azért van 1 db liberális képviselő a parlamentben, meg még néhány balliberális is. Áprilisban kiderül, hogy hányat fognak megválasztani.
Az viszont 2015-ben egyértelműen kiderült, hogy a túlzott liberalizmusnak immár nemcsak belső veszélyforrás, hanem külső is.
Mindenki eldöndheti, hogy kell-e neki olyan liberális politikus, aki a határon túli magyarokat elutasítja, lerománozza, magyarul kirekeszti, de az ázsiai és afrikai muszlim bevándorlókat tárt karokkal várja. Áprilisban erről is szavazunk majd.

konrada 2018.03.09. 10:54:59

@citrix:
...szvsz. csak jelezte feléd, milyen hülyeség a XXI. században múltbéli sérelmek alapján megítélni országokat, ezért írta a te felsorolásodra ellenpéldaként azt a német- (néha keleti-) birodalmat, mely több mint 9 évszázadon át próbálta Magyarországot bekebelezni,
...és amelyekkel mindezek ellenére - nagyon helyesen! - mégis jó viszonyban vagyunk...

Jakab.gipsz 2018.03.09. 11:10:00

És most vizsgáljuk meg a neoliberális SZDSZ pofátlan gerinctelenségét is, ahogy kisebbség partnerként az orruknál fogva vezették a szocikat, (esztelen privatizáció) majd egy döntő pillanatban hátba szúrták a koalíciós partnerüket, (Szili- Sólyom) köztársaság elnöki civil kezdeményezés. Vagy ugyebár Schmitt Pál nem lehetett elégé jó a magyaroknak csak egy nyóc osztályos Schulz kancellárnak a németeknek.

És most ezek a liberális észlények ismét a a koalíciót szorgalmazzák, más szóval a hatalmat akarják a jövőnk felet. Heller Ágnes, TGM, össze bútorozna az ördöggel, is Vonával és kelemen Annácskával, is hátha benyalja a hazugságait a magyar nép,

A keresztény demokrata Orbán kormány csak a neoliberális-globalista Soros-tervnek mutatott fityiszt.

Kikre bízzuk a jövőnket, ez itt a kérdés, a globalista Soros és neomarxisták, maffiájára vagy a Fidesz-Keresztény demokratákra.

A kép egyszerű a muzulmán migránsok az üllő, az ateista zsidók pedig a kalapács szerepét töltik be, közöttük pedig az elbutított keresztények, szenvednek és fájni fog, az emberi ostobaság, amit kapunk kultúra helyett.

Ezért nincs alku SSorossal a "sátánfajzat fenevaddal".

Ámde, ma még: Ti fogtok dönteni, a jövőnkről. Ez ilyen egyszerű. tessenek mindezt, szépen és nyugodtan átgondolni a demokrácia ma még működik.

U.i. Ilyenkor szoktatok politikailag korrekt módon kitiltani.

JFK-alapítótag 2018.03.09. 11:15:23

@arabok balrol:
A fóbiáid kibeszélésére a kezelőorvosodat válaszd, ne a nyílvánosságot!
A kultura fogalmának megértésében régebben az iskolák segítettek, amíg a maffia ezt is tönkre nem tette. A sok olvasás esetleg segíthet, de ne a brossurákat válaszd.

citrix 2018.03.09. 11:21:23

@konrada: Ismerd meg a múltadat ha tudni szeretnéd a jövődet. Nagy igazság. Azt is lehet mondani: spongyát a múltra, ami volt azt felejtsük el. Na ez nagy ostobaság egy olyan birodalommal szemben aminek a teljhatalmú ura egy szovjet KGB ezredes. Ha Németország kancellárja egy náci párttag lenne... na ez lehetetlen és elfogadhatatlan. Oroszországban más a felállás, ezért nem tudom elfogadni az ilyen despota, személyi kultuszon alapuló, katonai beavatkozásokat napi szinten folytató, kifejezetten kommunista múltú (és milyen jelenű?) országhoz simulást és a "hanyatló nyugat" pocskondiázását, ellenségként tálalását. Az ENSZ is ellenség. A pénzük persze kell, az nagyon kell. Az a kommunizmusban is kellett, szerették az elvtársak a keményvalutát, a Rubel szart se ért. Ma sincs másként.

dısʇıʞǝ uǝɯ ʞoɯd ןǝʇʇ 2018.03.09. 11:24:37

@arabok balrol: Nem azért mondom hogy én vagyok a kurva okos de 2002-ben ugyanezt mondtam, hogy el kell lehetetleníteni a szarevő liberálisokat. Ezt a jobboldali kormány nem tette meg és komcsi libsik visszapfátlankodtak a hatalomba.

Egyébként azt nem kérdezi meg a cikkíró, hogy fajult odáig a libsik szerint náci Jobbik hogy szövetkezhet a komcsilibsikkel? Ez bezzeg nem csípi a szemüket az elvtelen patkányoknak.

arabok balrol 2018.03.09. 11:39:30

@JFK-alapítótag: Aki sido nihilista gender kulturat akar tanulni a lipsiktol, mehet a CEUra Soroshoz.

A tobbieknek ott vannak az iskolak es mas kulturalis muhelyek.

JFK-alapítótag 2018.03.09. 11:46:08

@arabok balrol:
Izelítő az általad nem ismert kulturából:

Idézet Woody Allentől:

"Soha ne vitatkozz idiótákkal ! Lesüllyedsz az ő szintjükre, és legyőznek a rutinjukkal."

"Never argue with an idiot ! They drag you down to their level and then beat you with experience."

Én kérek bocsánatot amiért megtettem, a jószándék vezérelt. ;-)

citrix 2018.03.09. 11:50:00

@arabok balrol: Ezt hol olvastad, a Mein Kampf került a kezed közé vagy saját szerzemény?

konrada 2018.03.09. 12:01:43

@citrix:
...hát ne fogadd el.
...mások úgyis megteszik.
Nem tudom, hogy tudod-e - de valószinűleg nincs róla tudomásod - hogy Németországnak sokkal nagyobb volumenű (%-osban is!) az oroszokkal a gazdasági kapcsolatai, mint nekünk.
...persze lehet, hogy ők nem tanultak a történelemből...
...vagy tán nagyon is? ...pedig nagyjából hasonló időt töltöttek el a másik megtámadásával, mint a németek a mi letámadásainkal, így megtanulták: a politika az csak az üzlet olyan eszköze, mely az erőfölény kiharcolásához szükséges.
...s ha jelszavakkal ki lehet ütni a konkurenciát, úgy többet lehet keresni a másikon...

...szóval ha tanulni akarsz a történelemből, akkor az: ne hagyjad, hogy mások mondják meg mit csinálj....

arabok balrol 2018.03.09. 12:09:35

@JFK-alapítótag: Woody jo pelda o is a kiskoru lanyat dugta, mint a tobbi lipsi.

Viszont a mi kulturkorunkben, ez tovabbra sem divat.

citrix 2018.03.09. 12:21:37

@konrada: Németország nagy ország, az EU-ban a legfejlettebb. Kereskedik de nem törleszkedik az oroszokkal. Nem importálja a putyini autokráciát és nem vesz atomerőműveket hitelbe. Nekem sincs ellenvetésem az értékelvű kereskedelemmel kapcsolatban és a normál partneri viszonnyal. Ami Orbán és Putyin között kialakult, az nem erről szól.

arabok balrol 2018.03.09. 12:38:41

@citrix: sot a torokokkel, libiaiakkal se torleszkedik a nemet, csak fizet neki hogy lojek le a migriket

csak kereskedik, penzt ad szolgaltatasert /szerencsere nem orban csinal ilyet mer az fasizmus lenne a javabol/

konrada 2018.03.09. 12:40:45

@citrix:
...válaszoltál rá magad. Egy nagy ország megteheti, hogy erőből tárgyal, egy kicsinek meg udvarolni kell...

Ratyi Manó 2018.03.09. 14:09:27

@maxval bircaman szeredőci szürke proletár: de előtte meég kommunista is volt. arra is rádöbbent. micsoda gondolkodó

rallus 2018.03.09. 15:38:32

@citrix: Németország nem a Mercire és BMV-re hirdetett beviteli tilalmat az oroszok felé, hanem élelmiszerre... Van ott ész...

JFK-alapítótag 2018.03.09. 19:12:13

@arabok balrol:
Mível az írástudó felelősége nem érhető tetten a hozzászólásaidban ezért kizárható, hogy az értelmiségiek csoportjába tartoznál.
A liberalizmus és a kultura szó jelentése ismeretlen számodra de elvárod, hogy a véleményedet tiszteletben tartsák.
Lehet, hogy köreidben, - a kultura szó ez esetben mellőzném, - szokatlan a szavaidért felelőséget vállalni, de a kulturkörökben így szokás.
Gondold meg, hogy mit beszélsz, mert számon kérhető rajtad!