Czeglédy vs Tiborcz. Most már nagyon elég!
2018. március 05. írta: Ms. Black Sheep

Czeglédy vs Tiborcz. Most már nagyon elég!

merleges.jpg

Molnár Gyula, Czeglédy Csaba… Vannak hasonlóságok. Nem is kevés. Először is, mindketten baloldali politikusok. Mindkettő ellen indult büntetőeljárás. Mindkettő ellen választások előtt.

Molnár Gyulát felmentették, de előtte jól megrángatták a sajtóban. Czeglédy Csabáról még semmit nem tudunk. Annyi bizonyos, hogy a kormányoldali sajtót helyreigazításra kötelezték több alkalommal is.

A Czeglédy ügy károsultjainak állami kárrendezéséről már kormányrendelet is született decemberben. Akkor a kártérítési igény benyújtásának határideje február 28 volt. Ezt most meghosszabbították június 30-ra.

Miért?

Az Origo legutóbbi helyreigazításából az derül ki,  hogy összesen 11 – igen, jól olvassák tizenegy – károsult van, összesen kevesebb, mint egymillió forint értékben. Nyilván, a 11 károsult is probléma. Nyilván kártalanítani kell őket. A probléma nem itt kezdődik. Az pedig még nagyobb probléma, ha igaz a hatmilliárdos költségvetési csalás.

De! Nézzünk körül kicsit Czeglédy és a fidesz közeli emberek között.

Czeglédyt nyilván nem szeretik a fideszes körökben és nem csak azért, mert baloldali politikus. Azért sem, mert előszeretettel nyomoz és buktat le embereket kellemetlen ügyekben. Ilyen volt például a drogozó fideszesek ügye. Majd úgy tudni - legalábbis a sajtóban ez volt olvasható -, hogy letartóztatása idején készült egy több, mint egymilliárdos fideszes visszaélést leleplezni.

Polt Péter legfőbb ügyész Czeglédyvel kapcsolatban igen gyorsan képes reagálni, miközben az Elios botránnyal kapcsolatban semmi nem történik. Mit tudunk az Elios ügyről? Azt biztosan, hogy a miniszterelnök veje hazudott, hiszen azt állította, hogy nem vett részt a szerződések megkötésében, ehhez képest, amikor sikerült végre megtekinteni a dokumentumokat, azokon egyértelműen ott a bizonyíték: Tiborcz István, mint az ES Holding Zrt vezérigazgatója írta alá a szerződést Hódmezővásárhellyel. Az OLAF nyomozott, elküldte a tényeket, Polt Péter mégis azt mondta, ez az ügy évekig fog húzódni. Egyszer már vizsgálták az Elios ügyét – 2015-ben -, de akkor nem találtak a hatóságok semmit. Most az OLAF igen, de ez az újabb vizsgálat, majd évekig húzódik. Addig pedig tessenek szépen csöndben lenni. Addig esetleg az iratok megsemmisülnek, vagy ellopják őket, mint a letelepedési kötvényprogram iratait.

A károsultakat pedig a Fidesz addig is felhasználja kampányában, hiszen az ő kártalanításukról még kormányrendelet is született.

Mi a gond? A gond csak annyi, hogy itt ismét nagyon erős a kettős mérce. Félreértés ne essék! Ítéljenek el mindenkit, aki kárt okoz a magyar költségvetésnek. De! Olyan nincs, hogy ezt csak a baloldali politikusokkal teszik, oly módon, hogy sokszor nem is tudnak semmit bizonyítani, mint a Molnár Gyula elleni nyomozásnál.

Nyilván mindezeknek is köszönhető, hogy most éppen eljárást kezdeményeznek Orbán és társai ellen az USA-ban és ki akarják őket tiltani korrupció miatt. Legalábbis vizsgálatot indítottak ellenük. Korábban is tiltottak ki az USA-ból néhány fideszes vezetőt, köztük Vida Ildikót, a NAV egykori elnökét. Ez a mostani hír még friss, de már látom is a választ: Soros

Nyilván az OLAF, az ENSZ, az EU - és mindenki más, aki észreveszi Orbán autokráciáját – ellenség. Van egy nagyon nem jó hír: az egyetlen ember, aki nem veszi észre – vagy legalábbis akit nem zavar – az jelenleg Putyin. Biztos, hogy ezt szeretnénk?

Egy valami biztos: nem csak két megoldás létezik, nem lesz valaki „ballib” attól, hogy nem akar Orbáni autokráciát. Nem csak az a megoldás létezik, hogy „Jöjjenek vissza azok, akik egyszer már tönkretették az országot”.

Jelenleg az első és legfontosabb feladat az volna, hogy a demokratikus intézményrendszert állítsák vissza. Kezdjék az ügyészséggel, hogy el lehessen kezdeni érdemben kivizsgálni az elmúlt – már -16(!) év ügyeit. Ítéljenek el mindenkit, aki ténylegesen bűnt követett el, aki megkárosította az országot és annak is legyen következménye, ha valaki hazugságokat terjesztett politikai megfontolásból. De könyörgöm! Ne néhány milliós büntetés legyen, hiszen azon csak röhögnek az érintettek.

A bejegyzés trackback címe:

https://kozeletipad.blog.hu/api/trackback/id/tr1013716114

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

villamos alóli kacaj nem mindig őszinte 2018.03.06. 00:10:16

Nem csak, hogy nagyon elég(ett), de nagyon büdös is ez az apuci kicsi vejkója ügy!
Mondjuk, az apósékat kibírni, hát, azért sokat kell fizetni!

Kurt úrfi teutonordikus vezértroll 2018.03.06. 01:00:34

Európában Magyarországon a legtöbb az egy vőre jutó jövedelem.

maxval bircaman szeredőci szürke proletár · http://www.bircahang.org 2018.03.06. 09:19:47

A különbség nyilvánvaló.

Tiborcz esetében semmilyen bizonyíték nincs. Mert egy politikai ellkenfelek által készített jelentés nagyon gyenge anyag.

Európai téridő 2018.03.06. 09:23:46

Az Eliost jobban túltolták, mint Csabikát. Nem kellett volna. Na, persze, kampány van, mionden eszköz megengedett, úgymond, a cél szentesíti az eszközt, stb...

haXXor 2018.03.06. 10:59:15

Vicces, hogy a Tungsram a fél OLAF jelentést köpi szembe kiemelve, hogy az OLAF konkrétan leszarta a Tungsram technikai kiegészítését (ami magyarázza az élettartamtól kezdve az összes faszságot amit összehordott a ballib média). Szóval kurva unalmas téma (3..2..1 jöhet az összes IQ80-as reply)

Rettegek mert ballib vagyok 2018.03.06. 11:49:22

Molnár Gyula ügyesen lopott. Azaz nincs büntetőjogi felelőssége.
Lefogadom Tiborcz esetében se lesz ilyen.
Magyarországon csak a Zuschlag féle balekok ülnek.
Még a Hunvald is megúszta pár évvel, pedig ott bizonyíthatóü volt a lopás.
Hagyó, Molnár Gyula nevű mocskos tolvajok megúszták.

Tiborcz, Garancsi, és a többi is meg fogja úszni, mert az ügyvédeik gondosan ügyeletek arra, hogy a törvényességi kritériumok ne essenek egybe az erkölcsetelenségivel.

Lásd: MSZP pofátlan végkielégítéseire 2/3-al kivetetett 98%-os különadót, Strasszburgi bírósági döntés utaltatta vissza a tolvajoknak.

gigabursch 2018.03.06. 12:57:09

Mikor jönnek már rá a legtöbben, hogy a narancs és a vörös között csak árnyalatnyi a különbség?

a nemzet fogatlan provokátora 2018.03.06. 13:18:53

Szolnokon és Mátészalkán az ellenzéki képviselők is megszavazták az Elios megbízását. Közel felével csökkent a közvilágításra fordított összeg.

Az Olaf jelentés azon állítását, mely szerint a Tungsram az Elios alvállalkozója lett volna több projektben is, a Tungsram írásban cáfolta:soha nem volt alvállalkozói kapcsolata a céggel.

Egyébként a vonatkozó Olaf jelentést 3 magyar állampolgár készítette,,.

sas70 2018.03.06. 13:26:42

@a nemzet fogatlan provokátora: Pedig mennyivel egyszerűbb lett volna lekapcsolni a lámpák felét, mert az energia költség akkor is a fele és még mindig világosabb lenne, mint most! Igaz, akkor a saját lábon álló nemzeti vej, szegényebb lenne pár milliárddal!

bm613 · http://izland2009.blog.hu 2018.03.06. 14:41:42

Azt tedd még hozzá, hogy a 11 károsult is egyetlen ok miatt nem kapták meg a pénzüket: zárolták a cégnél a pénzt, mielőtt megtörtént volna az utalás. Tehát őket sem Czeglédy Csaba károsította meg, hanem a koncepciós pert folytató hatóság.

bm613 · http://izland2009.blog.hu 2018.03.06. 14:42:16

@bm613: kapta, pénzét
ez van, ha az ember menet közben félig fogalmazza át a mondatot...

a nemzet fogatlan provokátora 2018.03.06. 14:42:22

@sas70: Ezek a köztéri lámpák törvény előírások szerinti fényerőn működnek. az egész világban zajlik az átállás az olcsóbb, energiatakarékosabb ledes világításra. Nekünk nyilván ki kellene maradnunk ebből. Nyilván..

arabok balrol 2018.03.06. 15:00:39

Az a kulonbseg, kedves barataim, hogy a balliberalis czegledi nevu elitelt bunozo, ElQro baratja es ugyvedje, akit, az emlitett koztiszteletben allo uzletemberekkel ellentetben, az igazsagszolgaltatas ismet utolert.

Venesz 2018.03.06. 15:01:12

Valaha a 80-as években, amikor egy fiatalember a saját lakásában rendszeresen bulit rendezett, ezzel megzavarva az egész ház nyugalmát, a kihívott rendőrök dolgavégezetlenül távoztak és máskor már ki sem jöttek, mert a fiatalember egy magasrangú politikus fia volt. Így van ez most is.

sas70 2018.03.06. 15:50:25

@a nemzet fogatlan provokátora: Lófaszt, mama!
De majd nyilván, a mérési jegyzőkönyvek, szép mellékletei lesznek a büntető ügynek!

bm613 · http://izland2009.blog.hu 2018.03.06. 16:41:51

@putris72: Elolvastad a cikkeket? Pont az van bennük (mármint a két cikknek nevezhető írásban, a 888-at a pártsajtó ürülékének lehet csak mondani, így nem érdekel), amit én is írtam: a zárolás miatt nem tudták Czeglédyék teljesíteni a kifizetéseket. Valamint volt anno egy elszámolási vita a Mekivel, de az is megoldódott már.
Valóban írnak sok károsultról a cikkek, de most már csak 11 ember szív a fideszhatóság aljassága miatt. Ezt az Origo is kénytelen volt beismerni:
www.origo.hu/itthon/20171026-helyreigazit.html
Nekik talán hiszel, ha a baloldaliaknak nem is.

arabok balrol 2018.03.06. 16:45:24

@bm613: nyilvan mindent bemondasra elhiszunk az eliteltnek

ha balliba

muhahaha

ember100 2018.03.06. 20:13:19

@a nemzet fogatlan provokátora:
Helló !

Hát igen Észak-Koreában meg halálbüntetés jár a korrupcióért .... hagy ne folytassam :) Ezek a máshol is van ilyen szövegek kezdenek UNALMASAK lenni . Üzenem poros árpinak :)
DE a lényeg az hogy a LED lámpák lyók CSAK szarul szerelték fel !
Egy szakértő szerint kb. 1.5-2 m -el rövidebbre kellet volna vágni a lámpaoszlopokat és akkor rendben lenne a fény :)
CSAK ugye akkor a nemzet veje kevesebbet kereshetett volna !!!!!