Németh Szilárd a hat éve meg nem valósuló tervével kampányol a csepeli önkormányzat honlapján

nemeth_szilard.jpgIsmét nagyot alkotott a csepeli önkormányzat lapja, a csepel.hu. Mint tudjuk ez önkormányzati lap, nem pedig Fidesz kampány lap. Közpénzből fizetik, nem illene a kormánypártnak ezen kampányolni. Nem illene Németh Szilárdnak – aki listáról jutott be a Parlamentbe, nem ő Csepel parlamenti képviselője, bár ezt a lap igyekszik jól eltitkolni, Szabó Szabolcsról, Csepel parlamenti képviselőjéről soha nem lehet olvasni a honlapon – nyílt kampányt indítani itt.

Most mégis, újra, sokadik alkalommal teszik ezt. Teszik ráadásul úgy, hogy egy olyan dologgal kampányolnak, ami abszolút csak terv, 100 milliárdokba kerül, nincs rá forrás jóváhagyva. Mondhatni álom. 6 éves álom...

Ez a terv a Weiss Manfréd terv. Mi kell hozzá? Mi a története?

Úgy ír a lap – és a kormány egyik kedvenc szócsöve az Origo is – a tervről, mintha ez valami most kitalált újdonság lenne, amihez csak egyetlen dolog kell: a Fidesz maradjon kormányon és Németh Szilárd legyen Csepel parlamenti képviselője.

Az Origo nagy betűkkel kiemelve teszi hozzá a cikkhez:

ehhez nagy szükség van arra, hogy a választások után folytathassa a jelenlegi kormány a munkáját.

Van azonban egy bökkenő: a Weiss Manfréd tervet már 2012-ben is bejelentette Németh Szilárd. Tehát egy olyan dologról beszélünk, ami már 6 éve napirenden van, mégsem sikerült megvalósítani, elfogadtatni a kormánnyal. Ehhez képest a csepel.hu így fogalmaz:

Csepel most újra nagy lehetőség előtt áll! Az itt élők igényeit figyelembe véve megszületett Csepel középtávú fejlesztési terve: a Weiss Manfréd Terv. 

A terv nem most született, ezzel már próbálkozott Németh Szilárd többször is, mégsem jött össze az elmúlt hat év alatt. Emiatt különösen vérlázító, hogy az önkormányzat honlapja valami újként feltüntetve ezzel kampányol a fideszes képviselőjelöltnek, Németh Szilárdnak.

Kérdést az ügyben nem teszünk fel, hiszen nyilván nem válaszolna, ezt mindenkinek a tudtára adta legutóbbi sajtótájékoztatóján.