Így készül az új Kubatov-lista

ajanlas.pngAláírást gyűjt a Fidesz. Nem meglepő, hiszen az egész ország aláírásgyűjtő lázban ég, mindenhol ajánlásokat gyűjtenek, még egy hétig.

Amit a Fidesz tesz, az azonban más. A Fidesz ugyanis már az ajánlásgyűjtés első napján – prezentálva, hogy mekkora erő is áll mögöttük – leadták a jelöléshez szükséges ajánlásokat.

Mégis tovább gyűjtenek. Hogy hogyan lehetséges ez? Már nem ajánlást, hanem a saját nyomtatványukon – melyre azt írták

Kérjük támogassa aláírásával a Fidesz-KDNP országgyűlési képviselőjelöltjét

gyűjtik a választópolgárok adatait.

A kérdés, hogy aki ezt az ívet aláírja, vajon tudja –e, hogy ez már az az adat, amit jogosan – már amennyiben feltételezzük, hogy az adatvédelmi hatóságnál bejelentették az adatkezelést – megőriz, kezel, nyilvántart a Fidesz?

Vajon ezt elmondják? Felhívják rá a figyelmet? Most ugyanis nem a régi – már korábban nyilvántartott – fideszesek adataira van szükség. Most bizony újakat próbálnak keresni azokat, akik Fidesz szavazók, de a „Kubatov-listán” még nincsenek rajta.

Az sem mellékes, hogy ezzel legalizálhatják a listát. Nyolc éve ugyanis még csak az ajánlóívekről vitték fel az adatokat. Azt ugyebár nem lett volna szabad.

Tegnap Hódmezővásárhelyen csúnyán kikapott a fideszes jelölt. Biztos lehet benne mindenki,  hogy – bár még egyenlőre Orbán hallgat – ezt nem hagyják annyiban. Még nagyobb mozgósítás jön majd, hiszen vasárnap kiderült, a magas részvételi arány az ellenzéknek kedvez. A Fidesz ugyanis már nem nagyon tud kiket mozgósítani, éppen ezért minden eszközt be fognak vetni. Ehhez azonban adatok kellenek nekik.

Ha a mostani gyűjtésnél nem hívják fel kellőképpen a figyelmet arra, hogy ezeket az adatokat rögzítik a rendszerükben, ezeket az adatokat kezelik, elemzik, stb, akkor bizony törvényt sértenek.

Törványt sérteni pedig – bár ezt egyenlőre ők nem így gondolják – még a Fidesznek is tilos.