Rés a pajzson
2018. január 25. írta: Ms. Black Sheep

Rés a pajzson

res.pngTörténetünk főszereplője - természetesen álnéven - Gedeon. Gedeon halkszavú középkorú úriember, ingben érkezik az állásinterjúra - egy iskolába. Portás szeretne lenni, valljuk be, ő az egyetlen jelentkező, a fizetés alacsony, a munkaerőhiány hatalmas. Többet tud, mint ami egy portástól elvárható és kifejezetten intelligensnek is tűnik az első beszélgetés alkalmával. Az igazgató meg is örül, Gedeon pedig néhány nap múlva elkezdheti a munkát. 

Minden nap időben érkezik, soha nem késik, mindenkivel kedves, udvarias. A gyermekek keresik a társaságát, sokat beszélgetnek vele, Gedeon elmeséli, hogy ő bizony szabadidejében zenél egy menő rockzenekarban. Ennél több nem is kell a fiataloknak, sokszor nyüzsögnek ott körülötte. Az egyik fiúval meg is beszéli, hogy egyik nap elmegy hozzá a srác - aki dobol -, mivel a zenekar éppen dobost keres. A fiú izgatottan várja a napot, ez lenne az első zenekar ahol meghallgatják. Sokat leveleznek Gedeonnal, akit hajt a vére és nem bírja tovább: elkezd túlontúl bizalmas - szexuális témájú - kérdéseket feltenni. A srác kapcsol, másnap a suliban jelzi is a történteket. Gedeont azonnali hatállyal elbocsátják és feljelentést tesznek a rendőrségen. Közben a portán lévő számítógépen pedofil képeket, videókat találnak, ezt is jelzik a rendőrségnek.

 Nem telik el egy hét sem, Gedeon újra dolgozik, ismét egy iskolában. 

Hiszen, rés van a pajzson. 

Nem is kicsi.

A rés nem más, mint az ártatlanság vélelme.

Az ártatlanság vélelme ugyanis mindenkinek jár és ez így van jól.

Gedeon - hiába van ellene rendőrségi vizsgálat, hiába vannak bizonyítékok, ezek nem elég súlyosak ahhoz, hogy előzetes letartóztatásba kerüljön – szabadon keresgél az álláshírdetések között. Mivel pedig az ártatlanság vélelme jár Gedeonnak is, ezért erkölcsi bizonyítványt is ki tud váltani, azzal pedig újra és újra el tud helyezkedni, akár gyerekek közé is. 

Gedeon a sokadik iskolában dolgozik, pedig mindenhonnan ugyanazért kellett távoznia. A rendszerben ezek nincsenek rögzítve, ezért ha másik tankerület területén szeretne elhelyezkedni, akkor ezt simán megteheti, az információ nem jut tovább.

Miért történhet meg mindez? Ahogy már mondtam, az ártatlanság vélelme miatt. Ami mindenkinek jár.

Vagy mégsem?

Ha Havas Henrikről azt állítja két – nem éppen a visszafogott életükről elhíresült – celeb, hogy zaklatta őket, akkor Havas Henriktől megválik a munkáltatója és mivel ezt a média szét is kürtöli a nagyvilágba, valószínű egy darabig nem is lesz munkája. Mit tett? Ki tudja. A bizonyíték annyi, hogy két ember állít valamit.

Ha a gyermekeink körül dolgozó emberről egyértelműen kiderül, hogy pedofil vágyai vannak, akkor nem tesznek semmit addig, ameddig el nem ítélik.

Gedeon egy lehet a sok közül. Nem tudjuk, hogy hány olyan iskolai dolgozó van, aki ellen folyik hasonló eljárás, mivel ezek az eljárások - a rendőrségi vizsgálattól az ítéletig - akár több évig is elhúzódnak, addig pedig - legyen bármi is a bűnük - szabadon dolgozhatnak bárhol tovább. Utána pedig ne csodálkozzunk, ha egyszer csak kiderül egy-egy közkedvelt tanárról, portásról vagy bármely más iskolai dolgozóról, hogy gyermekeinket használta perverz vágyai kielégítéséhez.

A bejegyzés trackback címe:

https://kozeletipad.blog.hu/api/trackback/id/tr9913602299

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Szelid sunmalac 2018.01.25. 15:54:48

Szoval iskolarol-iskolara jar, mindenhol feljelentik, es valahogy megsincs priusza sehol? Ez ugyebar csak akkor lehetseges, ha nme iteltek el/nem kovetett el bun. Akkor viszont valoban dolgozhat ott. Ha meg bunos es feljelentik/elitelik, akkor megintcska santit a torteneted.

Thomas Dantes 2018.01.25. 16:17:07

Érdekes. Pont hogy a metoo kampányban szarte le mindenki az ártatlanság vélelmét. Akire rámondták hogy zaklató, az zaklató is.

Fikkentáger 2018.01.25. 16:23:33

@Szelid sunmalac: érteni magyar??! feljelentik vs. elítélik.

Ekrü 2018.01.25. 16:42:07

Havas Henrik ismert ember ,közszereplő,ha elkövet vmit azt a média rögtön megírja,ország-világ előtt ismert lesz a történet.Mindenki tudni fogja kiről és miről van szó.Gedeon egy kis senki,nem ismeri senki sem,és ha elmegy egy másik városba ott semmit nem fognak tudni róla.Ezzel persze nem azt mondom ,hogy jó ez így.
Viszont az ártatlanság vélelmére hivatkozni elég álszent dolog egy olyan újság részéről, amelyik nem emelte fel a szavát sem a Marton,sem a Kerényi ügyben,ahol gyakorlatilag szintén bemondásra ítélkeztek,de érdekes módon HH ügyében ahol ott az a Görög Zita videó bizonyítékként (a Kálmán Olgás interjúról nem is beszélve) ,ott rögtön előkerül az ártatlanság vélelme.Vajon miért?

Szelid sunmalac 2018.01.25. 16:51:05

@Fikkentáger: Ugy latom te nem erted, amit en irtam. Amig Gedeont jogerosen el nem iteltek, addig bizony nem kovetett el bunt, akar tetszik ez a posztolonak, akar nem. Posztolo persze szeretne eldonteni es sugallni, hogy Gedeon bizony megrontja a gyerkeket, bar azt sehol nem irta le, hogy valoban megi stortent volna a buncselekmeny, csak hogy volt rautalo magatartas. "akit hajt a vére és nem bírja tovább: elkezd túlontúl bizalmas - szexuális témájú - kérdéseket feltenni. A srác kapcsol, másnap a suliban jelzi is a történteket. Gedeont azonnali hatállyal elbocsátják "

Namarmost ha en megkerdezem toled, hogy hallottal-e mar a C4es robbanoszerrol, attol en meg nem leszel elitelheto terrorista. Erted, ugye?

Megkúrt úrfi látens heteroszexuális vezérüszü 2018.01.25. 17:18:37

@Ekrü: na az a videó minden csak nem bizonyíték. elmebeteg egy világ, ha már az zaklatásnak minősül ha megsimogatsz egy női lábat.

Ekrü 2018.01.25. 18:46:02

@Megkúrt úrfi látens heteroszexuális vezérüszü: Ha valakinek az akarata ellenére simogatod a lábát az bizony zaklatásnak minősül.Az ,hogy szerinted fogdosni valakit az akarata ellen az normális,az meg téged minősít.

incognito ergo sum 2018.01.25. 19:15:19

Azért vékony jégen jár ez a Gedeon, elgközelebb esetleg pár milliliter olajos kapszaicin oldatot injektálnak Gedeon herezacskójába, akkor ő maga fogja kérni, hogy heréljék ki mielőbb.

erkölcsi hulla 2018.01.25. 19:43:34

Hatásvadász szar.

Mert ugye, pedofilok minden bokorban teremnek, ez olyan kurva gyakori mentális betegség, hogy ihaj...féljünk a több milliónyi rejtőzködő pedofiltól is !

Sőt, aki gyanús, azonnal égessük el mindet élve mágján, az a biztos. Senki sem ártatlan.

Remélem a blogírót is megvádolják majd valamivel...

Ez a zaklatás-business úgy látom még mindig hozza a pénzt, megér erről írni?
Kérek egy cikket a nők elnyomásáról is, azt is megéri lehozni manapság, falják az emberek.

"A rés nem más, mint az ártatlanság vélelme."
- Milyen szép, hogy egy alapvető emberi jogot tagadnál meg emberektől, a Nemes Cél érdekében. Nézegess történelemkönyveket. Ha már ennyire zavar az ártatlanság védelme.
Külön szép hogy a metoozással is előjössz, ott is teljes mértékben figylemen kívül hagyják ezt a jogot, sok sok embernek tették tönkre az életét, talán teljesen hamis vádak alapján.
Gratula.

erkölcsi hulla 2018.01.25. 19:46:26

@Szelid sunmalac: A posztoló egyszerűen boszorkányüldözést akarna tartani, bizonyítékok nélkül elítélni bárkit, persze az ítéletet Ő hozná meg. Hálistennek nem ezeken múlik. Bár a mostani metoo kampány cáfolja ezt, hajrá feministák.

Bobby Newmark 2018.01.25. 19:59:35

@erkölcsi hulla: Eh, kinemszarjale? Túlfizetett gyökerek, nincs azzal gond, ha kicsit rájuk jár a rúd. Eddig mindegyiknek kibaszott nagy szerencséje volt az életében, hogy híres filmessé tudott válni, ha ártatlan, akkor most beütött a pech, ha meg sáros, akkor meg meg is érdemli.

Girhes Joe 2018.01.25. 20:23:03

@erkölcsi hulla:
@Thomas Dantes:

"Virág elvtárs: Mi egy nagyon szép vallomást várunk magától, Pelikán elvtárs!
Pelikán: Elnézést, Virág elvtárs, ez az ítélet!"

Az egész metoo a kezdetektől fogva ettől bűzlik. Bemondásra bizonyítékok nélkül, évtizedekkel ezelőtti elévült ügyek, amik még csak nem is minden esetben biztos, hogy az elkövetésük időpontjában törvényellenesek voltak, mégis azonnali kirúgással, filmből kivágással, pozíciótól megfosztással, egyesek vágyai szerint egyből karóba húzással jár, mindenféle jogi cécó és védekezési lehetőség nélkül. Erre most már az Oscar akadémia is befosott, és tuti díjaznak az idén egy rakat metoo-huszárt, mielőtt még a fél akadémiát is bevádolnák ezzel-azzal.

Rettegek mert ballib vagyok 2018.01.25. 20:37:20

Tulajdonképpen most Havast mentegeted ?

Mert a sztori másra nem jó. UGyanis ha Gedeon bizonyíthatóan pedofil tartalmú képeket pakolt a más vagy saját gépére akkor az sima börtön.

Fülig José 2018.01.25. 20:38:50

@Girhes Joe
Pontosan így van! Leesett az állam pedig nem vagyok az a lepődős fajta...ennyi agyhalott, hiszékeny, együgyü birkát..megerett a világ a pusztulásra!

Online Távmunkás · http://onlinetavmunka.blog.hu 2018.01.25. 20:49:08

@Szelid sunmalac: Azzal is számolhatnál, hogy hány év, mire elítélik és hogy a magyar bíróság nem gondolja társadalomra veszélyesnek, ezért nincs előzetes letartóztatás sem, amíg nincs erőszak tárgyi bizonyítékkal. A rohadékok pedig szabadon foglalkozhatnak a gyerekekkel akkor is, amikor a börtönből szabadulás után pár évvel tiszta lesz az erkölcsi bizonyítványuk, mert nincs nyilvántartás szexuális bűnözőkről, hiába köztudottan magas a bűnismétlés aránya...

@Megkúrt úrfi látens heteroszexuális vezérüszü: Remélem, hogy azon se háborodsz fel, ha egy férfi megsimogat téged...

@erkölcsi hulla: A #metoo kampány felemás, például volt olyan magyar zaklató, akiről az eleinte megjelent történetek igazak volt, de egy nem érintett kolléganője csak azért csinálta ki, mert a helyére pályázott és utána még egy rakás hazugságot is elterjesztett. A legszebb, hogy amikor az ügyet a sajtóban kirobbantó tumblr oldalon lehozták a nyílt levelét a kirúgása után, akkor azt már sehol se közölték...

eMeL · http://emel.blog.hu/ 2018.01.25. 22:18:53

Valahogy az angolszászoknak sikerült ezt a problémát is megoldani.
Sőt még a magyarok is ismerték a "titkot" a harmincas években :)

A megfejtés a referencia!

Egy új munkahelyhez hozni kell a korábbi munkahelyek referenciáit, nem kötelező, de ez ad bizalmat a munkáltatónak.

Az ártatlanság vélelmét meg hagyják békén, ha kérhetem :)

erkölcsi hulla 2018.01.25. 23:53:07

@Bobby Newmark:
"Eh, kinemszarjale? Túlfizetett gyökerek, nincs azzal gond, ha kicsit rájuk jár a rúd"

Ezzel valóban csak annyi a bajom, hogy az ártatlanság védelmét nem mindig vagy egyátalán nem kapták meg ezek a flimes gyökerek, de igazad van kit érdekel élnek halnak-e .

De, majd ha begyűrűzik a magyar közéletbe is, hogy bármelyik picsa bemondásra bárkit börtönbe juttathat, zaklatás címén.

És amint ratifikálják az isztambuli egyezményt, ez törvényileg be lesz iktatva. Na akkor majd meglátjuk mennyire szarjuk le. Mivel ez pontosan erről szól.

Helyszíni zsemle 2018.01.26. 00:42:01

Eszelos ferfigyulolet folyik a vilagban. Ugy uldozik a ferfiakat, mint a kozepkorban a boszorkanyokat. Nincs vizsgalat, nem kell bizonyitek, eleg a szobeszed a kivegzeshez.

Helyszíni zsemle 2018.01.26. 01:02:13

Itt van ez a szerencsetlen orvos is amerikaban, akit tobb szaz ev bortonre iteletek,(gyakorlatilag kivegeztek valoszinuleg artatlanul) nem tudni milyen allitolagos zaklatasert. Es eleg csak a gyulolettol eltorzult feju bironot megnezni, hogy vilagos legyen, mennyire lehetett megalapozott az itelet.
Kb mint egy kozepkori boszorkany vagy eretnek perben.

LAM 2018.01.26. 03:58:09

@Rettegek mert ballib vagyok:

Nekem is ez jutott eszembe.

Poszter története meglehetősen kamuszagú. Ha a valóságban ez megtörtént volna, akkor Gedeont a második eset után (ártatlanság vélelme ide vagy oda) előzetes letartóztatásba helyezik, mert megvan a bűncselekmény alapos gyanúja, mint általános és a bűnismétlés veszélye, mint speciális feltétel.

Ha meg valamilyen rejtélyes okból mégsem, akkor tele lenne a sajtó vele, mert 2018-ban biztosan akadnak legalább egy szülő, aki, ha nem is fordul egyből a sajtóhoz, de kiírja a Facebook-ra.

Mike36 2018.01.26. 04:57:38

@LAM: mindegy, le kellett irni, az iskolák hemzsegnek a bujkáló pedofiloktól, bezzeg szegény Havas (aki viszont évtizedek kemény munkájával elérte hogy mindenki egy bunkó parasztnak tartsa, nem tudom mikor siklott ki, mert Forró idejében még normális volt)

Scott Tenorman Must Die 2018.01.26. 07:02:46

@Ekrü: nem nem, amit írsz abban igazad van. de a videó szerint ahogy szólt Görög Zita rögtön abbahagyta.

Scott Tenorman Must Die 2018.01.26. 07:54:58

@Online Távmunkás: addig azért elég sokmindennek kéne történnie, h ennyire félreértsen egy homi

Szelid sunmalac 2018.01.26. 08:10:30

@Online Távmunkás: EZ viszont egy rohadt nagy problema, amit hatlegalabbis a mi fenyesseges kormanyunknak orvosolnia kene. DE, ettol meg bizonyitek es foleg buncselekmeny nelkul ne iteljunk mar el senkit, jo?

Sir Galahad 2018.01.26. 08:19:54

A sztori kamu. Már a második feljelentés után előzetesbe kerül, hiszen az előzményből világos a bűnismétlés veszélye.

Szelid sunmalac 2018.01.26. 08:20:20

Tehat tovabbra is fenntartom: A zaklatas buncselekmeny, az eroszak es a hatalommal valo visszaelese detto, tessek buntetni es ne az aldozatot hibaztassak. Ellenben szimpla bemondasra es vadaskodasra senkit ne lehessen se kirugni, se megalazni, se a szemelyisegi jogaiban megserteni, de foleg nem lecsukni! Ehhez pedig legyen feljelentes, nyomozas, bizonyitas, targyalas, itelet. PONT.

A mostani kapamnyokhoz: aki bazdmeg 30-40 ev mulva akar feljelentgetni, az bassza meg magat. Roviden es tomoren. A noknek ugyanugy legyen joguk szerepekhez meg faszom tudja mihez, megkulonboztetes nelkul. De csak azert mert nok, ne jarjon nekik valami. Se szerep, se beosztas. Ne csinaljanak ujra filmeket csak azert, hogy nokkel is meglegyen es nem kerek Ocean's eleven-t csak nokkel.

commentes nikk 2018.01.26. 10:49:40

@Helyszíni zsemle: te hülye baromállat a "szerencsétlen orvos" 160 nőt zaklatott, erőszakolt meg, köztük sokakat kisgyermek korukban, a lehető legenyhébb büntetés neki a tényleges életfogytiglan, bár jó eséllyel pár év alatt kicsinálják bent, ahogy azt az ilyenekkel szokták, nagyon helyesen.

Bobby Newmark 2018.01.26. 11:11:54

@erkölcsi hulla: Ennyire ne legyél már gyökér a joghoz.

Először is ártatlanság VÉLELME, nem védelme. Ártatlannak véled, amíg be nem bizonyosodik hogy bűnös. Csak hogy legközelebb ne tűnj totálisan teljesen hülyének a témához, amihez hozzászólsz. Szívesen.

Másrészt ez BÜNTETŐJOGRA vonatkozik. Ha jól tudom, de javíts ki, ha tévedek, egyiket sem sittelték még le. Akkor mi a faszról is beszélünk? Vizsgálatok indultak ellenük. Egyiknek sincs még vége.
Ja, hogy kibaszták őket a munkahelyükről? Hát az megtörténhet bárkivel, anélkül, hogy jogerősen elítélnék valami büntetőügyben. Egészen pontosan nulla jogsértés történik ilyen esetben.

Mondjuk ha ennyire nem érteném, mi történik, biztos én is rettegnék...

Lilli_Csiribiri 2018.01.26. 11:20:23

Az a szomorú egyébként, hogy a logika azt diktálná, hogy aki ellen megalapozott bizonyítékok vannak az ne legyen szabadlábon, ne foglalkozzon gyerekkel amíg az ügyére pont nem kerül, én konkrétan ismerek olyan esetet ahol a tanár addig élte az életét amíg ki nem mondták az ítéletet - 7 év fegyház lett a vége "csak" ennyi bizonyíték volt ellene. Nem kéne itt az ártatlanság vélelméhez nyúlni, mindössze annyi kéne hogy aki ilyen ügybe keveredik addig ne dolgozhasson gyerekek közt amíg nem tisztázta magát. Van portás vagy egyéb állás nagyon sok más helyen.

Hozzászólok 2018.01.26. 11:26:33

Ajánlólevél...
Vissza kéne térni hozzá.

Hozzászólok 2018.01.26. 11:30:41

@Hozzászólok:
Sőt. Az iskolának kéne felhívni az előző munkahelyét.
Ez meg a körültekintés.
De szerintem is kamu a sztori.

Bobby Newmark 2018.01.26. 11:45:14

@Lilli_Csiribiri: " mindössze annyi kéne hogy aki ilyen ügybe keveredik addig ne dolgozhasson gyerekek közt amíg nem tisztázta magát"

Aha, hát ez egy kurvajó ötlet ám, szerinted mennyi tanár maradna az iskolákban, miután a gyerekek rájönnének, hogy egy szavukba kerül kirúgatni valakit?

Bobby Newmark 2018.01.26. 11:58:22

@Szelid sunmalac: "bemondasra es vadaskodasra senkit ne lehessen se kirugni"

Ez faszság, nehogy már megszabd egy munkáltatónak, hogy mikor baszhat ki valakit! Úgysem tudod, ha valakit ki akarnak baszni, akkor kibasznak. Majd nem az lesz az indoklás, hogy "a munkatársak nemi erőszakkal vádolták, és elfogyott a bizalom irányában", hanem hogy "különbségek a művészi látásmódban, amik ellehetetlenítették a közös munkát", vagy valami egyéb, überkamu, bárkire ráhúzható, de szabályos indok, aztán szevasz. Hogy gondolod egyébként, hogy ezt te törvényekkel befolyásolni tudod?

"Ehhez pedig legyen feljelentes, nyomozas, bizonyitas, targyalas, itelet. PONT. "
Pontosan ez történik, nem tudom, mi a faszt rinyáltok.

"De csak azert mert nok, ne jarjon nekik valami."
Hát, mondjuk például egy anya szerepét szerintem pont azért kapja egy nő, mert nő. Furcsán mutatna egy szakállas faszi, ahogy viszik neki szülőszobába az éppen megszült újszülöttjét...

"Ne csinaljanak ujra filmeket csak azert, hogy nokkel is meglegyen"

Ki a faszomnak képzeled te magad, hogy megszabd, hogy egy filmstúdió a saját pénzéből milyen filmet csináljon?!

"es nem kerek Ocean's eleven-t csak nokkel."

Akkor majd nem mész el megnézni. Vagy van valaki, aki fegyvert tart a fejedhez, és kényszerít, hogy megnézz minden szart, amit Hollywood kifosik magából?

Annyira hülyék vagytok emberek, basszátok meg, mint a faszom, csak nincs rajtatok szökőkút...

Szelid sunmalac 2018.01.26. 12:38:51

@Bobby Newmark: Egyreszt rianyl a jo budos kurva anyad (ha mar a szemelyeskedesnel tartunk), masreszt a faszsag az hgoy van pofad idehanyi az agymeneseid kiskocsog.
Nem artana megtanulnod szoveget ertelmezni te barom. A torveny tobbekkozt arra valo hogy legyen mit betartatni, a hatosaga dolga meg hogy betartassak azt. Sajnalatos, hogy te a jo magyar kozegben szocializalodtal, az orrodnal nem latsz tovabb, es azt hiszed normalis ha ki lehet baszni valakit bemondasra (egyebkent elarulom, hogy nem igy van, max te nem ismered a jogaid).
Ki a fasz beszelt anyaszereprol te nyuvadek?! Meg kulon peldat is hoztam neked, de akkor mondok mast: a szellemirtok. Igy mar jobb?
Azt megyek megnezni meg nem megnezni, amit en akarok, te kurvara nem pofazaol itt bele semmibe kiscsicska!

Remelm erdemeben tudtam tisztazni minden fontosabb pontot.
FASZKALAP

Lilli_Csiribiri 2018.01.26. 12:39:23

@Bobby Newmark: Az általam ismert ügyben az egyik bizonyíték az orvosi látlelet volt olyan sérülései voltak a fiúnak. Plusz ott is tele volt a tanár gépe gyerekpornográfiával. Nem egyetlen szó, hanem ennyi sem elég ahhoz hogy valakit jelenleg átmenetileg eltiltsanak a gyerekektől addig amíg az ügye így vagy úgy véget ér a bíróságon. 7 év fegyházat egyébként sem osztogatnak csak úgy, ez pont egy olyan ügy ahol a bizonyíték rengeteg volt mégis szabadlábon volt az utolsó napig. Te szeretnéd hogy a saját gyereked ilyen ember felügyelete alatt álljon amíg amíg a bírósági ítélet meg nem születik?

Bobby Newmark 2018.01.26. 15:27:34

@Szelid sunmalac: Te meg a világot nem ismered, faszbarom, hogy ha úgy gondolod, hogy ha ki akarnak valahonnan baszni, akkor nem tudnak, mert neked jogaid vannak.

ÁLTALÁNOSSÁGBAN beszéltél, faszarcú, MINDEN szerepről. Hogy ne lehessen csak azért szerepet kapni egy nőnek, mert nő. Mutattam egy konkrét példát, hogy hol bicsaklott meg a faszidióta javaslatod.

És a Szellemirtókkal meg az Ocean's 11-nel mégis mi a faszt akarsz kinyögni, te baromarcú? Nem érdekelt a Szellemirtók, és NEM NÉZTEM MEG. A jelek szerint te sem. Mégis varnyogsz ellene, mint egy seggberakott ribanc. Akkor mi a faszomat nyígsz ellenük, mit fáj ez neked, hogy léteznek, idióta? Eljutott addig a csökött agyad is, hogy ami nem érdekel, azt nem nézed meg, akkor mi a faszomat akarod te megszabni a filmstúdióknak, hogy milyen filmeket gyártsanak?

Egyébként te pofázol Hollywoodba, nekem meg csak óvatos javaslataim voltak, hogy hogyan ne legyél irdatlanul hülye, semilyen dolgodba nem szóltam bele, nem tudom, mit haluzol faszfej.

Bobby Newmark 2018.01.26. 16:32:38

@Lilli_Csiribiri: Jó, de amit feljebb feldobtál, az meg a ló túloldala. Ne csinálj úgy, mintha az -eddig általam ismeretlen!- példára tapsolnék, hogy tökrendben van, így kell ezt. Ott nyilván valaki elkúrt valamit, hogy bizonyíték is volt, bűnismétlés veszélye is (naná), és mégse küldték előzetesbe.

Erre az nem megoldás, hogy akkor bárki, aki csak gyanúba keveredik, azt eltiltják a foglalkozástól.

És ha úgy tűnne, hogy egyik hozzászólásom ellentmond a másiknak, az azért van, mert az egyik esetben felnőttek között történik a dolog, másik meg gyerekek az egyik fél. Jogilag nem egyenértékű a dolog, a gyerek nem felelősségre vonható. Ha kitalálja, hogy rühelli a tanár pofáját, meggyanúsítja, azt' mire a tanár kimossa magát a hamis vád alól, addigra a gyerek elvégezte az iskolát. Plusz a végén majd kap egy ejnyebejnyét, mert fiatalkorú volt, mikor elkövette, nem látta át tettének következményeit, megrovás. Vagy esetleg egy év, kettőre felfüggesztve, aviszontlátásra.

Lilli_Csiribiri 2018.01.26. 23:58:10

@Bobby Newmark: Egy gyereknek (12 év alatt) semmi esélye nincs fizikailag megvédeni magát egy felnőttől, ha a helyzet úgy hozza. Ezért iskolák esetében - ahova a gyerek egyébként kötelezően jár - a megelőzés lenne a megoldás. Olyan ember akinek ilyen folt van a múltjában, vagy megalapozottan folyik ellene nyomozás annak semmi keresnivalója az iskolában. Dolgozzon máshol. Amikor UK-ben nyári táborba jelentkeztem, nekem végig referenciát kellett adni a múltamból - igen egy nőnek is és ezt így kéne itt is, mert ha a baj megtörténik az már eső után köpönyeg.
Egyébként egy gyerek nem talál ilyet csak úgy ki. Minél kisebb a település annál nagyobb szégyen egy ilyen sztorival előállni pláne egy fiúnak.

A többieknek akik nem értik:
A Gedeonok azért járhatnak iskoláról iskolára, mert a sulinak érdeke a botrány elkerülése, ezért elbizonytalanítják a szülőt amelyiket lehet, hogy nem az számít mi történt, hanem hogy a bíróságon mi bizonyítható, és akkor még ők kerülhetnek bajba, maradjanak csendben és közös megegyezéssel gyorsan eltüntetnik Gedeont. Az általam ismert ügyben is így volt, megkaparták a csávó múltját, kiderült hogy végülis mindenhonnan ilyen ügy miatt küldték el, priusza nem volt. Kb. mostanában szabadulhat.

Ha posztbeli sztori igaz Gedeont nem kell sajnálni. Bárki mást kirúgnak manapság bármilyen munkahelyről még akkoris ha legális pornót néz a munkahelyi gépen. A gyerekpornográfia meg bűncselekmény.

Helyszíni zsemle 2018.01.28. 01:38:45

@commentes nikk: " 160 nőt zaklatott, erőszakolt meg"

Hogyne persze, nagyon eletszeru, hogy orvoskent megeroszakol valakit, es aztan a megeroszakolt "aldozat" feljelentes helyett, meg evekig jar hozza kezelesre.
Lofaszt, egyszeruen a tomeghiszteria, meg a millios karteritesi penzek remenyeben jelentgettek fel hirtelen ennyien.
Egyszeruen penzert kicsinaltak.