Ki fizeti  révészt?
2018. január 09. írta: Ms. Black Sheep

Ki fizeti révészt?

asz.jpgKrumplit osztanak, köszöntik az újév első babáját, ajándékot visznek az ovikba, sulikba és még sorolhatnám.  Ezt mind a parlamenti képviselőválasztás fideszes egyéni jelöltjei teszik. Teszik ezt olyan emberek, akiknek jelenleg semmi közük az adott kerülethez, mint politikus. Egy politikus, ha a párt listájáról került be a Parlamentbe, akkor semmiképp sem nevezhető az adott városrész képviselőjének.

Már majdnem leírtam, hogy semmi kifogásom az ellen, hogy magánemberként meglátogassa az iskolákat, ovikat, szülészeteket, stb., majd rájöttem, hogy dehogy nincs. Hiszen ők, mint magánember – semmi köze az adott körzethez, így ő ott magánemberként van jelen – nem tudnának hozzáférni ezekhez az információkhoz. Arról nem beszélve, hogy ki fizeti a révészt?

Az ÁSZ halomra bünteti az ellenzéki pártokat tiltott kampányfinanszírozás miatt, miközben a kormánypárt képviselőjelöltjei az önkormányzatok pénzén finanszírozott krumpli osztásokon és egyéb eseményeken, látogatásokon kampányolnak.

Ez talán nem ugyanaz a kategória? Ja, nem. Ez még sokkal rosszabb. Ezeket az eseményeket ugyanis állami pénzből finanszírozzák, miközben rohad az egészségügy, az iskoláknak alapvető dolgokra nincs pénzük és még sorolhatnám. A fidesz képviselőjelöltjei tehát állami pénzből megrendezett akciókon kampányolnak, népszerűsítik magukat, majd - számukra - teljesen ingyenesen az önkormányzatok újságai nagy terjedelemben közölnek cikkeket az akciókról, a lapot közvetlenül a választópolgárokhoz eljuttatva. 

Kérdezem, hogy hol van itt az egyenlő esély? Az önkormányzatok az újságaikat gyakorlatilag kampánylapnak tekintik, ezzel is újabb ingyenes forráshoz juttatva a fidesz képviselőit.

Ha a Jobbikot azért vizsgálta a számvevőszék, mert "jelzést kapott", hogy túl olcsón vette bérbe a plakáthelyeket, akkor most jelzem, hogy aggályosnak tartom - és azt gondolom nem csak én - , hogy a fidesz képviselőjelöltjei az állam pénzén kampányolnak.

A bejegyzés trackback címe:

https://kozeletipad.blog.hu/api/trackback/id/tr4713562653

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Brix 2018.01.10. 11:45:33

A pártok egyenlő versenye és váltógazdálkodása nem valósul meg nálunk. Szerintem, az ASZ most átlépett egy határt, és döntéseivel az alapjogokat sérti. Főleg most, a választások előtt, legalább a látszatra adnának valamit...

Netuddki. 2018.01.10. 12:14:45

Mondok egy másik példát.

Magyarország mini elnöke egyben a tolvajfidesz elnöke is. Ami szerintem nettó összeférhetetlen kellene hogy legyen.

Nemrég tarháló levelet küldött szét kampánycéllal Magyaroszág mini elnöke elnöke több millió embernek. Ez ugye egyértelműen pártkampány volt. Namost, Magyarország miniszterelnöke miért kampányol egy párt mellett. Ennek mekkora a pénzben kifejezhető piaci értéke? Ezt miért nem hajtja be az ÁSZ? Nem lehet pénzben kifejezni? Miért ne lehetne, mindent át lehet számolni.

Netuddki. 2018.01.10. 12:21:00

@Brix: Felsőbb utasításra cselekszenek, ami meg bűncselekmény kategória.

Lehet, akkor járnának a legjobban a megbüntetett pártok, ha bűncselekmény alapos gyanújával feljelentést tennének az ÁSZ ügyintézője ellen, aki a határozatokat aláírta.

Netuddki. 2018.01.10. 12:22:06

@Netuddki.: Bűnszervezetben elkövetett, hatalommal, befolyással üzérkedés, pl. Bár nem vagyok jogász...

Épüljön stadion a CEU helyére 2018.01.10. 12:42:27

Nem reg kaptak 4200 milliardot Sorostol, ami kb a 100-szorosa a kormany feltetelezett kolteseinek. Szoval a inkabb a orszag van hatranyban, mert az ellenzek szo szerint fulfdoklik a penzben.

dare 2018.01.10. 12:54:25

@Épüljön stadion a CEU helyére: Érdekel az ÁSZ mi alapján számol, milyen műveleteket végez el a végső szám kimondása előtt, de ez a 4200 még jobban érdekel hogyan jött ki.

nemecsekerno_007 2018.01.10. 13:22:42

A külföldön dolgozók, itthon élő nyugger szület/nagyszület az itthon dolgozók egy része fizeti. Az egy gyerek és egy közszolga mellett. A pénzt amit 20-30 év munka során befizettek azt meg a temetőben keressétek. Még mielőtt a szokásos mantrával jönne valaki.

nemecsekerno_007 2018.01.10. 13:28:13

Szóval az átlag magyar is közpénzből akar élni ha lehet, mások meg alapítványi pénzből. De nem lehet mindenki jogvédö, aktivista v. önkormányzati tintanyaló, mer' akkor ki van a boltban?

Épüljön stadion a CEU helyére 2018.01.10. 14:24:04

@dare: A hirekben szerepelt, hogy Soros 18 milliard dollart utalt az alapitvanyainak.

index.hu/kulfold/2017/10/17/soros_alapitvany/

"Soros György magyar-amerikai befektető, filantróp és a magyar jobboldal főellensége 18 milliárd dollárt, vagyis közel 4800 milliárd forintot"

Vagyis nyugodtan kijelenthetjuk, hogy az ellenzeknek KORLATLANOK az anyagi lehetosegei.

Netuddki. 2018.01.10. 14:37:59

@Épüljön stadion a CEU helyére: Ostoba balfasz narancstroll, és még reklámozza is...