A jelszó: NEMFIDESZ
2018. január 08. írta: Ms. Black Sheep

A jelszó: NEMFIDESZ

csr_osszefogas.jpgÖsszefogás. Kell, ez nem kérdés. Kivel? Miért? Tényleg ez a megoldás?

Áprilisban választunk. Parlamenti képviselőket, majd egy év múlva önkormányzatit is.

Sok-sok vita van az ellenzéki oldalon – jobb- és baloldalon egyaránt –, hogy kell –e, jó-e, stb.

Nyilván van egyrészt a bizalom hiánya. Ez tökéletesen érthető. No meg kérdés, hogy egy jobboldali –, de nem fideszes – szavazó hajlandó -e a kormány megbuktatása érdekében egy baloldali jelöltre szavazni. És fordítva.

Ha… összejönne egy tényleg teljes összefogás akkor igen. De ez nem tűnik reálisnak. Pedig ez az egyetlen megoldás.

Jelenleg az Orbán kormány bármit megtehet és bizony meg is tesz. Ha még egy 2/3-ot összehoz, akkor végleg bebetonozta magát.

Mi akkor a megoldás? Először is a jelenlegi politikusoknak végre egyszer tényleg az ország érdekeit kellene nézni a saját, egyéni érdekek helyett. Amit a Momentum kitalált az nem rossz, szakítani az eddigi politikusokkal. De ezt csak ők, egyedül mondják, így most ez még kevés lesz.

Már csak 3 hónap és újra ikszelünk. Előjöttek a régi politikusok, akik szeretnének ismét a Parlamentbe kerülve, négy évre biztos, jól fizető állást. És valóban, egyenként lehet, hogy sikerülni fog. Egy-egy Gyurcsány, Botka és társaik bekerül majd. De nem lehetne kivételesen azt nézni, hogy hosszútávon mi a jó? Hiszen hosszútávon ők is jobban járhatnak és az ország szintén.

Mi kell ehhez? Elfogadni, hogy igazságosan elosztva a helyeket – nem, nem azon vitázni, hogy ki az erősebb, hanem elfogadni a közvélemény-kutatási adatokat és nem szőrszálhasogatni –, létrehozni egy valódi összefogást, mely sem nem bal és sem nem jobb oldali. Egy célja van: megdönteni Orbán uralmát, helyreállítani a demokratikus működés feltételeit, az igazságos választási rendszert, majd önmagukat feloszlatva kiírni új választásokat. Mert senki nem azt várja, hogy mindenben ugyanazt akarja bal és jobb. Itt most egyetlen cél van: megmenteni az országot az autokrácia teljes elhatalmasodásától.

Ehhez pedig kell egy szövetség melynek neve: NEMFIDESZ.

A bejegyzés trackback címe:

https://kozeletipad.blog.hu/api/trackback/id/tr8613558765

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Kivlov 2018.01.09. 11:18:07

Ez az ország soha nem jut el oda, hogy úgy akarunk kormány leváltani, hogy nem ellenük szavazunk (azaz "A jelszó: NEMFIDESZ"), hanem valaki mellett, aki majd ezáltal szerez többséget és lesz komolyan vehető programja, értékrendje, társadalmi csoport, amit képvisel, stb.
Sajnos soha. Ezért is nem lesz itt sosem NY-i életszínvonal.

KunnHalmiAgnes 2018.01.09. 11:19:30

A lenyeg, hogy be kell engedni annyi arabot, hogy valasztast lehessen nyerni veluk. Vagyis minimum 3-5 milliot, de ehhez azonnal le kell bontani a keritest. Mert nagyon ugy nez ki, hogy a magyarokkal itt nem lehet visszaallitani a demokraciat, meg a sajtoszabadsagot.

Kampfer 2018.01.09. 11:43:08

"A jelszó: NEMFIDESZ"

Na, valahogy eddig lenne értelme elolvasni ezt az ostobasághalmazt. Amíg képtelenek vagytok megérteni, hogy a 'bármit, csak ne ezt...' vagy a 'bármi áron, de váltsuk le' stratégia egy hülyeség, addig ott lesztek, ahol most vagytok! És jó okkal.

Egyrészt azt sem értitek, hogy a fideszt nem a szavazói, hanem az ostoba ellenzéke tartja a hatalomban. Másrészt nagyon sokan vannak azon az állásponton, hogy a 'BÁRMIT' nem szabad bevállalni! Ha van JOBB, HITELESEBB, NEMZETIBB, SZAKÉRTŐBB erő, mint a kormányzat, akkor arra le KELL váltani a hatalmat. Az ország érdekében. Továbbá azt sem értitek, hogy sokak szerint a 'BÁRMI ÁRON' történő váltás igénye is egy ostobaság. Nos, ki fogja megfizetni azt a 'bármi árat'??? Csakis a választók, a társadalom. És egyszer már rendesen megfizettük azt a 'bármi árat'! Bármi áron semmiképp sem érdemes váltani! Jól körülírt áldozatokat (a.k.a.: hosszútávú eredményeket hozó erőfeszítést, 'befektetést') meghozni egy cél érdekében értelmes! Azonban a 'bármi árat' bevállalni úgy, hogy fingunk sincs a 'bármi ár' nagyságáról és jellegéről, egyszerűen hülyeség. Aki ezt mantrázza, csak magár járatja le! Ahogy a mai ún. 'ellenzék' teszi.

"Ha… összejönne egy tényleg teljes összefogás akkor igen. De ez nem tűnik reálisnak. Pedig ez az egyetlen megoldás."

Nos, szerencse, hogy nem tűnik reálisnak! És hazugság, hogy ez az egyetlen megoldás! Hazugság! Van másik megoldás.

Látnivalóan egy olyan politikai irány lehet(ne) eredményes, amelyik elutasítja a baloldali és liberális mételyt, amely elutasítja (vagy legalább mértékkel tűri el) a korrupciót, amely nem fél a magyarság és a nemzet érdekeit képviselni akár az unió ellenében is és amelyik számára nem szitokszó sem az, hogy magyar, sem az, hogy európai, sem pedig a polgári. Nincs ma ilyen politikai erő az országban.

A zöldek szerint a haza az ökoszisztéma. Zöldek, de mire 'beérnek', mégis pirosak lesznek.
A maszop számára a haza a párt.
A déká szerint a haza a köztársaság.
A libsik számára a haza az unió.
A moma számára a haza a világ.
A fidesz számára a haza a Viktor.
Nem tudom, hogy jelenleg a jobbik számára mit jelent a 'haza'!
És NINCS egyetlen párt sem, mely számára a haza Magyarország volna.

És akkor ezek közül ki és hogyan fogna össze Magyarországért, a magyarságért?

"Mi akkor a megoldás? Először is a jelenlegi politikusoknak végre egyszer tényleg az ország érdekeit kellene nézni a saját, egyéni érdekek helyett."

Utópia. Következő...

"Mi kell ehhez? Elfogadni, hogy igazságosan elosztva a helyeket – nem, nem azon vitázni, hogy ki az erősebb, hanem elfogadni a közvélemény-kutatási adatokat és nem szőrszálhasogatni –, létrehozni egy valódi összefogást, mely sem nem bal és sem nem jobb oldali."

Ez ismét csak a technikai jellegű okoskodása annak a kérdésnek, amit rosszul közelítetek meg. Nem a helyezkedés és a székosztogatás mikéntje volna a kérdés, hanem a képviselt nézetek, a politikai célok. Sok különféle sz@r nézetet és sz@r politikai célt képviselő gittegylet a székek elosztásán bíbelődik, mint inkább egy vállalható és értelmes nézetrendszert és politikai célokat képviselnének. Ez így röhejes. Remélem, az eredménye is az lesz!

"Egy célja van: megdönteni Orbán uralmát..."

És ennyit erről. Mert ha ez a cél, akkor inkább maradjatok a gödörben! Nem Orbán kormányáról kellene szólnia ennek az egésznek, hanem arról, hogy ha Orbán megy, mi és ki jön helyette, mit és hogyan szeretne mást (vagy másként) csinálni! Csak azért ne kerüljetek oda, hogy Orbán menjen...! Akkor inkább maradjon! Ne kerüljetek oda, ha azt akarjátok megvalósítani, amit az utóbb 2-3 évben telipofával ordítottátok! Akkor inkább hagyjátok ott a politikát, menjetek végre a 'piacra' megélni (ugye, kedves fodorgábor?)!

"Ehhez pedig kell egy szövetség melynek neve: NEMFIDESZ."

Szerintem a név mellé oda is írhatjátok azonnal a százalékotokat is! Mind az ötöt! (Ami ugye egy szövetségnek édeskevés!)
O.m.g.!
Kamp.

maxval bircaman szeredőci szürke proletár · http://www.bircahang.org 2018.01.09. 11:51:24

Akárhogy is fogtok össze, kevesen vagytok.

A nép nem akar ballib országrontást ismét, nem akar ismét 1990-2010 közti zsákutcát.

Kivlov 2018.01.09. 11:52:45

@Kampfer:
Kb. erről van szó.
És azt sem akarják észrevenni, hogy mindig amikor elzavarták az épp aktuális kormányt az "ennél bárki jobb" jelszóval, jobb igazából nem lett.
Talán ezért van, hogy a konzik máig antallt éltetik, a ballerek meg horngyugyut. Ami a legnagyobb vicc. :D

Sexual Harassment Panda 2018.01.09. 12:02:21

És tessék mondani, ha elzavartuk Orbánt, utána mi lesz? Ki fog kormânyt alakítani? És hogyan?

teetotaler 2018.01.09. 12:09:46

Kedves balosok, már 8 éve lassan semmi mást nem hallani, csak hogy most éppen nagyon-nagyon össze akartok fogni. Még a nullaszázalékos pártocskáitok sem tudnak összefogni egymással a baloldalon. Ha esetleg felbukkan egy jelölt, egyből hátbaszúrjátok. Most végre van egy értelmes jelöltetek (Karácsony), és mögé is csak az MSZP nyugdíjas tagozata állt be.

Belegondolni is szörnyű, hogy mi lenne, ha kormányra kerülnétek.

ben2 2018.01.09. 12:12:39

"helyreállítani a demokratikus működés feltételeit, az igazságos választási rendszert, majd önmagukat feloszlatva kiírni új választásokat"

Induljunk ki abból az egyébként téves és politikailag motívált ellenzéki feltételezésből, hogy nincsenek meg a demokratikus működés feltételei és nem igazságos a választási rendszer.

Ezek megváltoztatásához az ellenzéki összefogásnak 2/3-ot kellene szereznie. Ehhez az kellene, hogy a kb. 2 milliós fidesz szavazóból 1.5 millió otthon maradjon.

De tételezzük fel, hogy valami csoda folytán az ellenzéki összefogásnak meglesz a 2/3-a.
Ebben az esetben ki kellene találni, hogy mit értenek "demokratikus műdödés feltételei" és "igazságos választási rendszer" alatt.
És itt már kapásból szétesne az ellenzéki összeborulás, mert ahány pártocska, annyi koncepció és demokrácia felfogás, melyekből csak az a közös nevező, hogy valami akkor demokratikus, ha ők vannak hatalmon és akkor igazságos a választási rendszer, ha ők nyernek.

De tételezzük fel, hogy sikerül kompromisszumra jutniuk, új választási rendszert fogadnak el, új alkotmányt, stb., majd feloszlatják magukat és kiírják az új választást.
Ebben az esetben is a kétmilliós fidesz tábor állna szemben az 1-1 milliós jobbik-ballik táborral.
Ha tehát a választási rendszert vissza is alakítanák két fordulósra, akkor is megmaradna az alap dilemma: vagy együtt kormányoz a baloldal a szélsőjobbal, vagy ismét a fidesz kormányoz, vagy patthelyzet alakul ki. Tehát megint csak ott tartanánk, ahol a part szakad, merthogy az ellenzék nem a választási rendszer miatt áll rosszul, hanem mert két egymással inkompatibilis ellenzéki blokk áll szemben egy nagy kormánypárti blokkal.
Így amíg valamelyik ellenzéki blokk nem növi ki magát a kormány reális kihívójának és nem tud a választók számára elfogadható alternatívát nyújtani, addig jobb híján minden marad a régiben, akár a választási rendszert okolják a saját tehetetlenségük helyett, akár nem.

Ballib Cenzúrázók Réme 26 2018.01.09. 12:21:18

A Sors bérenc liberális ballibek még az álcivil maffiával is összefognának csak hogy elzavarják és börtönbe vágják Orbán Viktort és nemzeti kormányát, amelyik országunkat a ballib hazudozás ellenére nem az EU leggyengébb országává süllyesztette le, hanem ellenkezőleg, az élvonalba emelt minket. Ezt látják és érzik minden nap a magyar családok, kis és közepes vállalkozások, akiknek még soha nem ment ilyen jól mint Orbán Viktor országában.

A ballibek alatt kivándorolt 600 ezer magyar ma már pakolja össze a cuccait mert Orbán Viktor áprilisi győzelme után a visszaköltöznek és a eldájukhoz egyre többen csatlakoznak.

De a legfontosabb: az elmúlt nyolcévben történt elkúrások miatt az ország majdnem elnéptelenedett, ami Soros malmára hajtotta volna a malmot, hogy a migráns betelepítésekkel így vegye el tőlünk az országunkat és csináljon belőlünk palesztint itt Magyarországon. Orbán Viktor viszont sikeresen verte le az 1300 fős migráns áradatot és ezzel megakadályozta hogy a magyar népet a betelepítettek túlszaporodják.

Ezért jövőre Csak a Fideszt kell választani ha valaki továbbra is úgy akar élni ahogy Orbán Viktor alatt eddig.

SOHA TÖBBET MSZP-T AKIK ELTÖRÖLÉK A STADION ÉPÍTÉSEKETT HOGY AZTÁN AZ EMBEREKNEK NE LEGYEN MUNKÁJUK!

Ingyen védem az Orbán kormányt 2018.01.09. 12:28:33

Az egesz barmi aron torteno kormanyvaltosdi nevetseges. Csak azert mert meg mindig van egy kulfoldrol iranyitott, penzelt ellenzek, az nem jelenti, hogy kormanyt kell valtani.
Jelenleg egy jo kormany van hatalmon, ezt nem kell levaltani.

dare 2018.01.09. 12:32:56

@Kampfer: A zöldek szerint a hazai ökoszisztéma fejletlensége alkalmas lehet az innováció elterjedésére a vidéki kis falvakban, telepūléseken.
Lesznek még támogatások ezen a terūleten a következô években, ezért szeretnék addig elodázni a Paks2 megépítését, ameddig csak lehet.
A végén persze lehet hogy meg kell építeni, de ameddig van támogatás és idő, addig nem feltétlenūl jó ötlet a hitel.
Egyébként ezáltal nagyon sok embert tudnának fūggetleníteni, a munkahelyteremtés szempontjából se elhanyagolható a fejlesztéssel egyūttjáró időszak, és talán az eszközfejlesztésre is új iparágak épūlhetnek (a Budapest-Belgrád elkészūlése előtt, mert akkor majd az óccó kínai eszközök lenyomják a hazait).
Mindez megvalósulhat?
Hát persze. :D
Nem az a szempont mi a hasznosabb, hanem az, hogy mi a kényelmesebb.
Ezért a zöldek nem tudnak se zöldek, se pirosak lenni, csak egy szín maradhat nekik (narancs).
Mert ilyen színű lesz az ország még pár évig (ami sokkal közelebb van a piroshoz).

Fedor · http://fedor.blog.hu/ 2018.01.09. 12:36:55

Listán tuti nem lesz ilyen. De az egyéni körzetekben még összejöhet a koordinált indulás, és azzal akár még a FIDESZ többség is megakadályozható, nem csak a kétharmad. Ez még mindig reális szcenárió, de persze elrontható, és az MSZP a jelek szerint ezen dolgozik épp :-(

Willkommenskultur 2018.01.09. 12:38:49

osszefogassal kicsit elkestetek buzikaim

Willkommenskultur 2018.01.09. 12:40:35

@Ingyen védem az Orbán kormányt: ugyanmar levaltani, 12 eve vezet a Fidesz minden kozvelemenykutatast NEM KICSIT NAGYON

Orban Europa legnepszerubb kormanyfoje

Andy73 2018.01.09. 13:13:46

"Ehhez pedig kell egy szövetség melynek neve: NEMFIDESZ"
Meg egy koalíció, amelynek neve: Demokratikus.
Bruhaha...
A böszme ötlete legalább jól hangzott, még akkor is, ha mindenki tudta, hogy komolytalan. Ennek viszont már a neve is vicces.
Azt hinné az ember, ha valaki megtanul írni, akkor már kinő az ovis dolgokból. De mégsem, tovább tart a homokozósdi.

rallus 2018.01.09. 13:26:39

Ragyogó ötlet! Azzal egészíteném ki, hogy egy éhségmenettel felturbózva elvárható a biztos siker! Simon Gábor sajnos most nem menetelhet az élén, de csak akad valaki...

nemecsekerno_007 2018.01.09. 13:59:38

Nem tudom sírjak v. nevessek. De jó lesz ha ez a balfasz mentalitás a jelenlegi ellenzékkel együtt eltűnik a történelem sűlyesztőjében.

Kampfer 2018.01.09. 14:04:25

@Fedor: "Listán tuti nem lesz ilyen."

Ámen! Ne is legyen!!! Mindenkinek jobb lenne. A magyarságnak biztosan!

"De az egyéni körzetekben még összejöhet a koordinált indulás, és azzal akár még a FIDESZ többség is megakadályozható..."

És azzal aztán beljebb lennénk, mi? Tízféle párfős idióta banda vitatkoznia a zabszem hegyén! Zseniális volna! Az ég színében se tudnak megállapodni, de milyen tuti lenne, ha többségük lenne! Mi lenne másnap? Milyen kormány állna fel és milyen program mentén? Mert ugye rendszerszintű átalakításra nem volna meg a többségük! (Szerencsére!)

"...nem csak a kétharmad."

Egyrészt álomvilág, másrészt, ha azok kapnának kétharmadot, na akkor lehetne lehúzni itt a rolót, 'villany leo'! Az Égieknek hála, de ennek nulla az esélye! Maradjon is így örökre. Ezeknek kétharmad...? A gulyásmarciknak, takonytúróviktornak, juhászfüttyösnek, csótányferencnek és fodorgáboroknak? Akkor inkább maradjon a rendszer!

"Ez még mindig reális szcenárió, de persze elrontható, és az MSZP a jelek szerint ezen dolgozik épp."

Ezt nem tudom, de ha így van, akkor ezt illetően nagyon drukkolok a maszopnak! Jó lesz ezeknek a 30% (összesen)!
Kamp.

ben2 2018.01.09. 17:44:22

@Fedor:

A koordinált indulásnak csak akkor lenne bármi érdemi eredménye, ha abban a Jobbik is részt venne.

Ennek viszont két akadálya is van:

1. A balosoknak több helyről kellene lemondaniuk a Jobbik javára, mint fordítva, mert vidéken sokkal több helyen esélyesebb a Jobbik, mint akármelyik ballib formáció. Márpedig azt is nehéz lenne beadni a "demokrata" szavazóbázisnak, hogy a "nagynáci" Orbán leváltása érdekében üzletelni kell a "kisnácikkal". Ha ez az üzlet még előnytelen is, akkor sokan ki fogják használni a helyzetet, hogy a gerincességüket bizonyítandó, fellázadjanak a "nácikkal" kötentő koalíció ellen.

2. Az egész Jobbik-ballik összefogásnak csak akkor lenne bármi értelme, ha kétharmaddal tudnának nyerni. Ha csak 50%-al, akkor már a kormányalakításkor szétfutna a banda, jönnének a megismételt választások, ahol simán nyerne a fidesz. Ha meg patthelyzet lenne, akkor is jönnének az előrehozott választások, csak akkor a Jobbikra már ráégne, az "összálltak a komenistákkal és még úgy is kevesek" szégyen és simán nyerne a Fidesz.

Tudja ezt Vona is nagyon jól, ezért esze ágában sincs koordináltan indulni. Elég kicsit visszafogottabban acsarogni a balosok felé, meg a ballibekkel szinkron szólamokat mantrázni a kampány alatt, jó sokat mondogatni, hogy egyedül ők képesek megszorongatni Orbánt és azzal már be tudnak gyűjteni jó pár ballib szavazatot a nekik álló körzetekben, miközben semmit sem kell adniuk cserébe.
Kormányváltáshoz kevés ugyan, de szavazat maximáláshoz bőven elég lesz.

Fedor · http://fedor.blog.hu/ 2018.01.09. 21:30:48

@ben2: Jó sok mindent írtál, de én mindehez csak egy kérdést tudnék feltenni: Ki beszélt itt a Jobbikról? Semmi szín alatt. Koordináció csak a demokratikus pártokkal képzelhető el.

Kampfer 2018.01.10. 12:20:43

@Fedor: "Ki beszélt itt a Jobbikról?"

Te nem, de akinek van egy kis józan belátása, az beszél róluk és (még) számol is velük. Aki erre nem hajlandó, az egy alternatív valóságban (a.k.a.: lila ködben?) él és gőze sincs a politikai realitásokról.

"Semmi szín alatt."

Vagyis MINDEN körzetben garantált a legalább három jelölt. Hogy ennek mennyire fognak örülni a kormánypártok!!! :-)

"Koordináció csak a demokratikus pártokkal képzelhető el."

Akkor mi a baj a Jobbikkal? Éppen annyira demokratikus párt, mint amennyire bármely másik gittegylet, amely magát 'demokratikus ellenzék' néven hirdeti! ;-)
Kamp.