A relatíve jogállam
2017. november 21. írta: Ms. Black Sheep

A relatíve jogállam

vita_az_aluljaroban.pngKedd délután két momentumos aktivista elindult egy hétköznapi aláírásgyűjtésre a Móricz Zsigmond körtéri alujáróba. Kitették az aláírásgyűjtéshez használt pultjukat, amikor megjelent Hollik István, az Emberi Erőforrások Minisztériumának politikai főtanácsadója, KDNP-s parlamenti képviselő, valamint több televízió és újság képviselője. Mint utóbb kiderült egy fideszes sajtótájékoztatóra érkeztek. Az gondolom nem zavarja a kedves olvasót, hogy egyetlen darab fideszes sem volt a helyszínen. Volt viszont kormány tag és ez bőven elég.

Hollik István elkezdte mondandóját, melynek a lényege az volt – nem meglepő módon -, hogy Soros-Soros-Soros.  Valaki megszámolta, az eredeti beszédben állítólag 17-szer hangzik el a „Soros” kifejezés.

Hollik még bele sem lendült, amikor odalépett Soproni Tamás, a Momentum elnökségének tagja és félbeszakította a sajtótájékoztatót. Soproni szóvá tette, hogy a kormány több milliárdból indít plakátkampányt és közben támadja azokat, akik a szegényekért, rászorulókért próbálnak tenni. Élménydús szócsata következett, melyből személyes kedvencem:

Hollik:

"Jogállamban élünk" 

Soproni:

"Relatíve" 

A Hollik-Soproni szócsata végén Hollik – sokadik kérdésre – végül megígérte Soproninak, hogy kiáll vitára vele.

A sajtótájékoztató végén Hollik odalépett a Momentum pultjához és az ott álló aktivistáknak átadott egy-egy „Soros gárda” feliratú pólót, amit az aktivisták vissza akartak adni, de mivel ezt Hollik nem fogadta el, odaadták az M1 riporterének azzal a megjegyzéssel, hogy

úgyis azonos büdzséből készült, mint az M1 műsorai

A bejegyzés trackback címe:

https://kozeletipad.blog.hu/api/trackback/id/tr1413345201

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

ProjectMayhem 2017.11.22. 17:52:24

Nekem az tetszett, amikor ennek 482. rangú x tanácsadó/államtitkár mittoménmi lénynek/porontynak/ivadék nak egy böffenésére a Momentumos muksó annyit mondott : "Pompás!"

kvadrillio 2017.11.22. 18:25:48

NU, JÓL BESZÉL A KUNHALMI ÁGIKA AZ ATV-N..........LEGYEN Ő A MINIELNÖK ! AZ SE BAJ HA EGYÉBKÉNT KOHN !!!!!:o))))))))) VAGY LEGYEN VONAGÁBORKÁVAL EGYÜTT !!!!! HAJRÁ MAGYARORSZÁG ! HAJRÁ MAGYAROK ???!!!!! :ol)))))

villamos alóli kacaj nem mindig őszinte 2017.11.22. 18:43:22

Úgy látszik mégsem győznek egyenlőre a robotok az ember felett!
Soproni Tamás jól leugatta Hollik droidot.

BéLóg 2017.11.22. 19:27:48

Úgy látszik mégsem győznek egyelőre a robotok az ember felett! Hollik István jól leugatta a Soproni droidot.

TBone 2017.11.22. 19:31:36

Vajon melyik párt kapott több pénzt Sorostól, a Fidesz vagy a Momentum?

mh1973 2017.11.22. 19:41:48

Felmosták a padlót holik birkával, csak olvasni tud, mást nem. És ez a gombnyomogató maki millákat hazavisz a parlamentből, szégyen.

flort 2017.11.22. 19:57:12

@villamos alóli kacaj nem mindig őszinte: @BéLóg: Ti ugyanaz vagytok?

Vagy ez volt a mintaszöveg, amit csak be kellett másolni?

prevent 2017.11.22. 20:15:29

vajh miről szól a szösszenet? nem értem...
segítség - ha Momentumos, akkor sekélyes és összeszedetlen..
ha átlag bejegyzéss, akkor értelmetlen, és lépjünk tovább

feketeesfeher 2017.11.22. 20:38:52

Alapvetően az a probléma a magyar "demokráciával", hogy nincsenek parázs, nyilvános viták a pártok között.
A fidesz pedig alapvetően csak a politikai kinyilatkoztatásokban hisz, és a vezető politikusait is úgy választja ki, hogy ennek feleljenek meg. Lázárt és Gulyást kivéve nincs vezető fideszes politikus, akit a kampánycsapat odaengedne egy nyilvános vitára.

Én nem vagyok politikailag a Momentum híve, de ezt a hozzáállást bizony támogatom.

Sajtótájékoztató még egy országot sem vitt előre. Politikai viták annál inkább.

Bobby Newmark 2017.11.22. 21:28:17

@feketeesfeher: Ez nem hit meg szokás kérdése, ezzel csinál a Fidesz kétharmadot. A kényes kérdések nem jutnak el a szerencsétlen vidékiekhez, plusz ők hisznek benne, hogy a(z esetenként globális okokból vagy saját faszbarom hülyeségükből keletkező) problémáikat meg tudják oldani majd a jóságos és dicsőséges politikusok.

Basszameg, bunkó pesti lettem... De kurvára így néz ki a helyzet, basszameg!

Merlot 2017.11.22. 21:46:39

Hát igen, most nem kicsit ráaszott ez a "gombnyomogató maki".
Nem a kényelmes Fidesz logókkal teleaggatott, istálló-meleg szóvivői teremben kellett böfögnie papírból.
Ilyenekkel van tele a Fidesz, már megszámolni sem tudjuk, hány szóvivőjük van ezeknek a hatalmat bitorló maffiózóknak.
Ez a szerencsétlen szatellit pártbéli taknyos kölök, aki szakállat növesztett az utóbbi hónapokban, hogy felnőttebnek, hitelesebbnek látsszon.
Hát most szopórollerre állították. :DD

illaim 2017.11.22. 22:52:06

A momentum a fidess kreaturája! Mint ahogy a fidess a néhai MSZMP kreaturája volt, a hatalom átmentése érdekében! A leírt story meg a cirkuszi mutatvány a plebsnek! Sajnos még mindig sokan beszopják!

Zed is not dead yet 2017.11.22. 22:58:40

@Bobby Newmark: Nem. Nem "a vidéki". Vannak vidéken népcsoportok, akiket akár egy sörrel is meg lehet vásárolni a szavazáskor, ahogyan ugyanez a népcsoport ugyanígy működik a városokban is, Bp-en is ... sajátos emberek, hogy finoman fogalmazzak. Ahogyan a legvezérebb vezér is sajátos ember .. na mindegy. Akiről te most beszélsz, azok az úgynevezett "külföldön élő magyarok". Szerintem csak akkor jön ki ez a fityiszmatek, ha ezzel számolsz. És az is egy remek dolog, hogy ebbe a "kategóriába" mindig éppen annyi szavazat fér bele, amennyi ... amennyien ők vannak? Erre a hű alattvalók kérdése az orange-éria felé: mondjátok, mennyien legyenek?? És pontosan annyian lesznek, ez nem kérdés. Szóval ugorj le a vidéki normális emberekről, sokat járok köztük, én is az vagyok végülis, nagyon nem mi szavazzuk be orbanisztán lordjait négyévente.

Zed is not dead yet 2017.11.22. 23:02:23

Elvileg ez a szavazósdi egy nulla-összegű játék lenne, tehát aki elcsábul az egyiktől, az szavaz(hat) valamelyik másikra. AAmitől nyitottá válik ez a rfendszer és totál csalhatóvá, az a rohadtul ellenőrizhetetlen külföldi kifli. Olyan ez is, mint a telefonos szavazás, vagy az internetes szavazások, amikor bemondhatsz bármilyen nevet, elhiszik. Feltéve, ha arra x-elsz, akire kell. Ha nem, akkor ... jajj istenem, megsemmisültek/elvesztek/érvénytelennek bizonyultak (stb) szavazatok, jajj de kár!

villamos alóli kacaj nem mindig őszinte 2017.11.22. 23:13:24

@flort:

" Álmomban két macska voltam és játszottam egymással. "
Úgy látszik két zakkant agy egy hullámon dolgozik.
Ha már Karithyt is úgy idézi mint én, kezdek félni.

bekestobbsegg 2017.11.22. 23:19:54

Ilyen idegbetegeket tud csak felmutatni a Momentum? Ez a stratégia?
Egyszer szerkesztőséget rohannak le, máskor proli módon pattognak?
Ez is egyfajta stratégia, de ilyet pl. ki nem néznék egy KDNP-sből. Bár ha megtennék, akkor persze az indexen ellenkező előjellel jönne le a mutatvány...

bekestobbsegg 2017.11.22. 23:22:32

@illaim: A Fidesznek most a Liberális párt kell Pumuklival. Nem véletlenül történt a Gulyás vita. Meg kell hagyni, működő stratégiája nem sok pártnak van a Fideszen kívűl.

BiG74 Bodri 2017.11.22. 23:40:11

@bekestobbsegg:
Egy kdnp -s parazitából mit lehet kinézni?

Zed is not dead yet 2017.11.22. 23:50:56

@BiG74 Bodri: Legjobb esetben, hogy talán nem piszkít maga alá.

biggianni 2017.11.23. 01:08:38

hollik egy szánalmas hazudozó seggnyaló ratyi, hiába a hajbeültetés próbálkozás akkor is csak egy rusnya nyeszlett seggnyaló élősködő faszkalap marad a kdnp-s nyalóka aki a genya pártjával a parlamentbe se jutna be, ezért kell fidess szart enniük reggeltől-estig, parancsra ugrani és várni a tolvaj bűnöző cigány vajda utasítását hogy a havi júdás pénzt továbbra is felvehesse az átkozott karvaly csápjaival! Ritka egy tetű maradék az biztos!

Magyarország Europa jövője. 2017.11.23. 02:13:04

"Soproni szóvá tette, hogy a kormány több milliárdból indít plakátkampányt és közben támadja azokat,"

Most kaptak 4800 milliardot Sorostol, ehhez kepest zsebpenz amit a kormany el kampanyol.

n3spr3ss0 2017.11.23. 05:42:05

A fasiszta szócső égett mint a Reischtag.

fidesz maszop dk egykutya 2017.11.23. 07:40:10

@Magyarország Europa jövője.: megint kaptak a felcsúti KISZ titkárék? Akkor igaz, hogy viktor és gyuri megbeszélték hogy most legyen gyuri az ellenség, mert az milyen hitelesnek tűnik?

kvadrillio 2017.11.23. 08:21:26

NA---EZ NAGYON NEM TECCIK !!!
.ILYEN A ZSIDÓK BEÉPÜLÉSE A HATALMI ÁGAKBA..
Kikérte magának a TASZ, hogy nem a kedvenc bírójukat kapták
Hecker Flórián2017.11.22. 17:17

Lehet, hogy létezik bírói függetlenség, a Soros-féle TASZ húzása viszont az ellenkezőjét bizonyítja. Azért reklamáltak a Kúria elnökénél, mert nem a nekik kedves Baka Andrást jelölték ki az ügyükben. De nem Baka az egyetlen olyan bíró, akinek az elfogulatlansága legalábbis kérdéses.
Erről tudnia kell

Egy elvesztett per után a Társaság a Szabadságjogokért (TASZ) meglepő módon szóvá tette, hogy nem a volt főbíró, Baka András vezetése alatt állt az ügyben döntő kúriai tanács - erről a Magyar Idők írt.

A napilap szerint a Soros-szervezet lépése alapjaiban kérdőjelezi meg Baka András bírói elfogulatlanságát.

A TASZ még idén februárban írt levelet Darák Péter Kúria-elnöknek, amikor is egy elvesztett per után számonkérte rajta, hogy miért nem a volt főbírót jelölte ki az ügy tanácselnökének. A TASZ az utóbbi években 250 millió forint támogatást kapott Soros alapítványától, Baka András pedig még 2011-ben lett emblematikus alak a szintén Soros által kitatott Eötvös Károly Közpolitikai Intézet (EKINT), a Magyar Helsinki Bizottság és a TASZ triójánál, miután a Legfelsőbb Bíróság megszűnése miatt elvesztette a hivatalát. Akkor ezek a szervezetek azt állították, hogy Baka elmozdítása a bírói függetlenséget sérti. Azt a bíró függetlenséget, amelyet a TASZ példátlan levele nyomán meglehetősen kérdőjelessé vált.

Baka András
Forrás: MTI/Kovács Tamás

Baka bíró jelenleg tanácselnöki pozícióban van, jellemzően adatvédelmi, sajtó-helyreigazítási és személyiségi jogi perekben ítélkezik. Az efféle ügyekben nemritkán kerül össze korábbi támogatóival, a TASZ-szal vagy éppen a Helsinki Bizottsággal. A Magyar Idők megjegyzi, hogy nem ő az egyedüli, akinek a helyzete meglehetősen visszás: a Fővárosi Törvényszéken közadatkiadási pereket tárgyaló Uzsoky Ágnes fia, Szigeti Tamás 2017. szeptember 29-ig például a TASZ önálló, általános képviselője volt. Vagy ott van az EKINT vezetője, Majtényi László, akinek a felesége az egyebek között választási ügyekben illetékes kúriai tanács tagja, Majtényi unokahúga pedig a Pesti Központi Kerületi Bíróságon ítélkezik.

A Magyar Idők cikke mindenesetre érdekes megvilágításba helyezi Budai Gyula kormánypárti tegnapi képviselő mondatait, amikor tegnap az Országgyűlés Igazságügyi Bizottságában "lekommunistázta" a regnáló bírói kart. Múlt héten pedig Lázár János miniszter tett megjegyzést Baka Andrásra, aki szerinte "nagyon haragszik Magyarország kormányára és a Fideszre". A Miniszterelnökség vezetőjének az is feltűnt, hogy a taopénzek nyilvánosságáról szóló perekben rendre Baka András jár el tanácsvezetőként.

A baloldali sajtó azonnal a volt főbíró védelmére sietett, pedig Bakát nem csak a mostani kormány kritizálja. Az előző érában még az alkalmasságát is megkérdőjelezték.

Európai téridő 2017.11.23. 08:27:08

Kiváló példa a jogállam megmattolhatóságára a németek 1968-as EGOWiG törvénye, amely hipp-hopp elévültté tette a náci háborús bűnöket. Persze ez a stikli annak az évnek a zűrzavarában elsikkadt, de tény, hogy a Bundestag, Bundesrat, a bírói testületek vita nélkül átengedték és csak a hatályba lépésekor döbbentek rá, hogy valamit elrontottak, amit a jogállami alapelvek miatt már nem lehet visszacsinálni.

lezlidzsi84 2017.11.23. 09:21:41

@Bobby Newmark: Bármilyen furcsa, de "vidéken" is van például internet és az emberek nagy része képes is olvasni :)

Opi87 2017.11.23. 13:09:18

Hát ha választani kell, akkor inkább a Soros...

blah 2017.11.23. 14:13:26

@Magyarország Europa jövője.: ezt mikor álmodtad? aztán meg csodálkozol, hogy mindenki hülyézi a fajtádat...

Attilajukkaja 2017.11.23. 15:21:54

@Opi87:
"Hát ha választani kell, akkor inkább a Soros..."
Ezerszer inkább!!!

Simet 2017.11.23. 17:55:50

Ilyen fos háttér mellett olvasni sincs erőm...
Kifolyik a szemem...
Hegesszétek már meg olvashatóra.

Attilajukkaja 2017.11.24. 11:21:21

@Simet:
Tényleg nagyon zavaró, mint ahogy az is, hogy alig látom, mit írok.