Rendőrségi feljelentést tettek a szülők a budafoki gimnázium igazgatónője ellen

budai-3_1.jpgSokat volt szó a Budai Nagy Antal Gimnáziumról a sajtóban az elmúlt 2,5 évben. Ez az a budafoki iskola, melynek igazgatóját 2,5 éve heves tiltakozások ellenére nevezte ki az akkori államtitkár, Czunyiné Bertalan Judit. Az ügy pikantériája volt, hogy Czunyiné és Manolovitsné együtt jártak a Károli Gáspár Református Egyetemre, ráadásul ez idő tájt járt oda Németh Zoltán is, Budafok-Tétény Önkormányzatának alpolgármestere.

A szülők azóta is sokszor jelezték problémájukat az iskola vezetésével kapcsolatban, de süket fülekre találtak.

Most megtörtént a baj, kiderült, hogy az iskola mellett működő alapítvány – A Jövő Nemzedéke Alapítvány, melynek kuratóriumi elnöke Manolovitsné – beszámolóját nem készítették el, így nyilvánosságra sem tudták hozni. Mindezek következtében az alapítványt kizárták az szja 1%-ára jogosult szervezetek köréből.

A szülők tájékoztatása szerint Manolovitsné – miután hónapok óta szóban és írásban is kérték tőle a beszámolót – 1,5 hónapja azt mondta nekik egy munkaközösségi ülésen, hogy minden rendben van, „Csak el kell kérnie a könyvelőtől a beszámolót”. Miután ezt nem tette meg és nem is válaszolt az ezt firtató szülői levelekre, a szülők kicsit „nyomozni” kezdtek és kiderült a NAV nyilvános adatbázisából, hogy az alapítvány már nem jogosult az szja 1%-ára.

Mivel az alapítvány eddig évente ebből 700-800 ezer forint bevételhez jutott, ez hatalmas kiesés a szervezet számára, ezért Manolovitsné ellen feljelentést tettek a rendőrségen.

Mindeközben pénteken letették a református gimnázium alapkövét Budafok-Tétényben, ahol jelen volt Balog Zoltán miniszter is, valamint a kerület fideszes képviselőjelöltje, Németh Zsolt. A fideszes politikus elmondta, hogy büszke rá, hogy az elmúlt 30 évben Budafokon egyetlen iskolát sem zártak be.

bnag.jpg

A szülők demonstrációt tartottak az igazgatónő kinvezése ellen

Valóban, iskolabezárás nem történt, ugyanakkor az önkormányzatnak jelentős szerepe volt abban, hogy a jelenlegi igazgató vezetheti az iskolát. A kerület ellenzéki politikusai – eddig sehol nem tapasztalt módon – 1 évvel ezelőtt összefogtak a DK-tól a Jobbikig és egy javaslatot terjesztettek az ügyben a testület elé, ahol azonban Sebes Gábor – a Fidesz frakció vezetőjének – javaslatára a témát levették a napirendről.