Abszurdisztán: az ország, ahol az szavaz a legkönnyebben aki soha nem élt itt

abszurdisztan.jpgKözel 350.000 ember szeretne külföldről szavazni úgy, hogy nincs egyáltalán magyarországi lakcímük. Ezen emberek többsége SOHA nem élt Magyarországon, fogalma sincs, hogy milyen itt az élet valójában. Csak és kizárólag a sajtóból értesülnek az itteni helyzetről. A kampány információiból csak az jut el hozzájuk, amit Orbán Viktor küld levélben, hiszen ő az egyetlen, akinek rendelkezésére áll ezen emberek kiléte.

Ez a szám, a teljes magyarországi szavazásra jogosultak közel 5 százaléka.

Én igazán fontosnak tartom a határon túli magyarság helyzetét, ugyanakkor nem értem, hogy azáltal, hogy szavaznak valamiről, amiről semmilyen saját tapasztalatuk nincs, miért lesz nekik jobb?

Min változtat az ő életükben az, hogy itt Magyarországon ki van hatalmon?

Ha őszintén végiggondoljuk, mit tudunk mi mondjuk arról, hogy milyen az élet a szomszédos Ausztriában? Maximum azt, amit a sajtó megír. A magyar sajtó meg… hát olyan amilyen. Független nincs, ezt mindenki pontosan tudja. A határon túliakhoz pedig bizony nem jut el csak és kizárólag a kormány információja.

Orbán Viktor pedig még arról is levelet küld a határon túli lakosságnak, hogy bizony-bizony szavazzanak. Hiszen tudja, ez a réteg az ő szavazóbázisa.

Félreértés ne essék: támogassuk a határon túli magyarságot. Éreztessük, hogy egy nemzet vagyunk, hiszen gyalázatos módon csatolták el tőlünk ezeket a területeket. De! Nem lehet olyan helyzetet teremteni, hogy úgy szavaz közel 350.000 ember, hogy csak a Fidesz kampánya jut el hozzájuk!

Az erdélyi magyarok azért mennek el szavazni, mert a misén kihirdeti a pap, hogy menjen, szavazzon a Fideszre, mert Orbán Viktor jó ember.

Azt értem, hogy miért szavazhat levében az, akinek nincsen itthon címe és miért nem akinek van, de éppen külföldön tartózkodik. (Mondjuk egy regisztrációval simán megoldható lenne, hogy aki kéri a levében szavazást, azt törlik a személyes szavazásra jogosultak közül. – szerk.).

Az viszont röhejes, hogy aki soha nem élt itt, sőt, lehet, hogy soha nem is járt Magyarországon, az sokkal könnyebben szavazhat mint azok, akik valamiért éppen külföldön tartózkodnak.

Akiknek van magyarországi címe, akik itt éltek, ők tudják, hogy mi a helyezet Magyarországon, mégis sokszor csak nagy nehézségek árán szavazhatnak, akik soha nem lépték át még Magyarország határát, azok az emberek szavazhatnak a legkönnyebben.

Magyarország, én így szeretlek, a gond csak az, hogy ez már valóban nem Magyarország, hanem Abszurdisztán.

 

fotó: PITEE